Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Abril»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
            01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Accions per a Avui
12:00
19:00

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Comentari :: indymedia
Sobre propaganda de partits politics a Indymedia
09 gen 2013
Fa poc es va publicar la següent noticia on es difonia una acció propagandística d'un partit polític (ICV).
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/460646/index.php

Al menú superior de la web es pot anar a "info > criteris de moderació" i a la secció B punt 8 es diu que no es permet la propaganda electoral. Concretament diu:
"PROPAGANDA ELECTORAL (tant si és en època oficialment electoral com si no)".

Coherentment, la noticia ha estat moderada per aquest motiu.

D'altra banda, a IMC es freqüent trobar noticies que fan difusió dels actes del partit polític CUP. Durant la darrera època electoral es va poder veure un increment sonat d'aquestes noticies, cosa que confirma, al meu parer, que tenen una intenció propagandística. Es a dir, que la seva intenció es que la gent conegui i simpatitizi amb aquest partit polític. Per tant, crec que no estic sent demagog si afirmo que aquestes noticies son, literalment, propaganda d'un partit polític.

Durant tot aquest temps he tingut el dubte de si el fet de que aquestes noticies no es moderessin es debia a una aplicació laxa dels criteris de moderació o a una excepció deliberada amb aquest partit. Crec que la moderació de la noticia d'ICV sugereix la segona opció.

Des del meu punt de vista, la norma es molt explícita i no deixa lloc a dubtes, per tant veig una clara incoherencia en els criteris de moderació. Per això penso que la moderació hauria d'escollir entre dues opcions:
a) Moderar la propaganda del partit polític CUP
b) Modificar la norma exclohent explicitament aquest partit dels criteris, a poder ser, explicant perquè es mereix aquest privilegi.

Vull fer uns aclariments per si hi ha dubtes de les meves intencions, i per intentar evitar atacs ad hominem que maregin la perdiu de la qüestió principal:

- Dic això públicament perque això només és la meva opinió, i no se fins a quin punt està o no present al mitjà. Amb els possibles comentaris d'aquesta noticia potser ho sabrem.
- També ho dic publicament perquè a mi això em sembla de 2+2=4, quelcom obvi, i no entenc perquè es produeix amb tanta freqüencia. Si algú no està d'acord, voldria entendre perquè.
- Personalment, denigro del parlamentarisme i de la via política que es desenvolupa als partits polítics. No tinc rés en contra de la CUP que no tingui per ICV o el PP. Si no fos així i simpatitzes amb la CUP seguria pensant exactament el que he expresat, tot i que reconec que no se si hauria escrit i publicat això, per interès.
- No tinc cap problema en que succeïs quelcom com la opció B que proposo. A mi m'encantaria deixar de veure propaganda electoral a aquest mitjà, pero no soc qui el gestiona. No hi ha cap problema amb que es vulgui propaganda de la CUP, el problema es la incoherencia entre normes i actes. Concretament, el que em fa rabia es tot aquest temps demanant respecte pel mitjà, i que s'acomplissin les normes per que això fos útil i trobar-me que la moderació mateixa recolza a qui publica propaganda electoral d'aquest partit.

En resum, si ho he entès malament, demano una explicació, un aclariment. I si ho he entès be, demano, per coherencia, que s'apliqui una de les dues opcions que proposo, o el que es cregui convenient.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Sobre propaganda de partits politics a Indymedia
09 gen 2013
Ara mateix hi ha publicacions de partits polìtics no parlamentaris, però això no et preoCUPa gens, només et preoCUPa les que son de la CUP.
Fins i tot és podría pensar que la publicació de la noticia de ICV, podría ser una "provocació", entre altres raons per que aquest no es el lloc de cap propaganda de partits i molt menys dels intitucionals i parlamentaris.

Potser que si es mantenen publicacions de partits, com tu mateix dius, sigui "una aplicació laxa dels criteris de moderació..."

Potser que els i les moderadores, no tinguin tot el temps del mòn per anar llegint publicació per publicació.

Potser que no ens interessi l'eina i sí la gresca

Potser les CUP no han sigut partit sempre o mai, i no es presentaban a el·leccions o ara sí...

Companys i companyes, estem perdent el temps per que no volem cambiar res i ens dediquem a veure que fan els demés i, no a criticar, sino a insultar, cuestionar i a enderrocar el que fan, per que nosaltres no tenim res per fer i res contre el que lluitar. I no sera per que no hi hagin oportunitat i motius...

Salut i lluita!
Re: Sobre propaganda de partits politics a Indymedia
09 gen 2013
Estic SEGUR que qui penja notícies d'ICV i del PSC per aquí és EL MATEIX que el que ha fet aquest post pe rajar (de nou) contra la CUP.

I això delata una cosa: la incapacitat manifesta de desmontar discursivament la CUP, fet pel qual és millor defugir el combat (dialèctic), i fins i tot, amb tècniques d'aquest tipus de fer-se passar per algú a indymedia per després poder fer el/la ploraner/a.

El més paradoxal, i no sé si te n'adones o no, però quan fas això, "company", la CUP ja ha guanyat. Almenys a tu.
Re: Sobre propaganda de partits politics a Indymedia
09 gen 2013
Un "anarquista" que publica propaganda de ICV i es queixa de que es moderi i demana que, aleshores, treguin també la de les CUP???

Estem molt fotuts, no???
Re: Sobre propaganda de partits politics a Indymedia
09 gen 2013
Ostia tú... quina ofensiva CUPera...
Ell llautò es veu d'una hora lluny...
Com es veu d'una hora lluny a quí s'encarregava de menjar el tarro a la penya a l'espai obert, o a quí s'encarregava d'ensarronar gent a Sants, o als qui s'encarregaven de coincidir amb certa gent "influent" de certes cases okupades, seu de la CNT, d'alguna cooperativa molt coneguda per la penya del MMSS...

Per tant no es gens extrany que aixó hagui salpicat Indy... de fet és on va començar.
Re: Sobre propaganda de partits politics a Indymedia
09 gen 2013
gent influent? però que no deiem que no creiem en les jerarquies? en gent de primera i gent de segona? o reproduïm aquests rols i ja ens està bé que existeixin (especialment a aquesta gent influent)?
Re: Sobre propaganda de partits politics a Indymedia
09 gen 2013
"això sí que és bo!!!" SÍ, efectivament, estic dient que el tal anarquista (mira que fàcil és triar nom i fer-te passar per qui vulguis en un portal com aquest) ha penjat deliberadament notícies del PSC i ICV en aquest portal (sabent que no tenen massa prèdica en aquestes contrades virtuals) per després fer aquest tipus d'escrit.

Vaja, potser tu això no ho trobes creible, deu ser que ho és més que els militants del PSOE venen aquí a penjar articles per guanyar gent...
Re: Sobre propaganda de partits politics a Indymedia
09 gen 2013
Aixó s´acabaria creant imc ppcc, i que aboquin allà l´escombreria electoral. Que si fernandez, que si jonqueras, que si...
Re: Sobre propaganda de partits politics a Indymedia
09 gen 2013
Em sembla una discussió una mica estupida. Crec que qualsevol que entri aquí és perquè ja fuig del discurs fàcil i la propaganda electoral, pel que, qui vulgui fer propaganda, ho tindrà bastant cru per aconseguir 'fidels' o votants. Que pengin el que vulguin, crec que tots tenim criteri per desgranar el què és interessant i el què és pura publicitat política.
Re: Sobre propaganda de partits politics a Indymedia
09 gen 2013
Us passeu pel forro les normes de l'undybcn.
Començem tots a ecriure al correu-e de L'Accent(Endavant) i de La Veu(MDT), i que ho publiquin,JA!
Aneu a fer misses pel Chavez i pregar pel Fidel.
No m'estranya que el vostre referent més proper sigui el PSUC, el partit més traídor a la classe obrera catalana
Re: Sobre propaganda de partits politics a Indymedia
09 gen 2013
Combat diàlectic "contra la CUP":

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/460757/index.php

La diversió està servida. Estem amb i contra idees i valors, no amb o contra persones i organitzacions.
Re: Sobre propaganda de partits politics a Indymedia
09 gen 2013
Crec que si hi ha algun lector de l'indymedia, membre d'algun moviment social, que en algun moment donat es plantegi interessar-se, formar part o introduir-se a les corrents llibertàries ara ja ho té més clar que mai. Entre el que penja posts del PSC i ICV d'amagatotis i el que diu que no té res en contra la CUP que no tingui pel PP us heu quedat ben retratats: sou uns manipuladors molt més propers al feixisme del que us penseu.
El més graciós del cas, és que en l'intent de desprestigiar la CUP, l'EI i les seves estratègies, esteu fent que la gent s'hi apropi cada vegada més, amb més arguments i més convençuda. Bona feina companys, seguiu així!
L'únic que us salva és que dins el moviment llibertari hi ha molt bona gent, molt honesta i molt vàlida que no escriu a l'indymedia.
Re: Sobre propaganda de partits politics a Indymedia
09 gen 2013
Tú sí que ets 'dubtos'!!
dir que els que defensem l'aplicacio dels criteris de moderacio de l'eina arreu del món (partits politics? = no! ) som un manipuladors mes a prop del feixisme ja et retrata.
Sobre tot quan a l'origen de la CUP hi havia una colla de mossen nazional-catolics i una 'organitzscio SOCIALISTA d'alliberament NAZIONAL' !!
I que les 'estrategies' de la CUP passant massa sovint pels pactes de govern amb CiU!!
Re: Sobre propaganda de partits politics a Indymedia
09 gen 2013
Sóc el que ha fet la noticia (i que jo sàpiga mai m'he trobat a ningú altra escribint amb el nom exacte "Un anarquista").

Aclariments i preguntes:

- Jo no he posat la noticia d'ICV (ni se qui coi l'ha posat).

- De quins partits "no parlamentaris" es fa propaganda habitualment aquí i no se'ls modera?

- Sospito que la propaganda de la CUP no es modera deliberadament perque durant tota la campanya electoral hi va haver una quantitat inmesa de propaganda i fins on jo se no es va moderar. No va entrar cap moderador durant tota la campanya? Una noticia d'un altre partit i es modera inmediatament? Comprendreu que les sospites son raonables i si no només cal explicar que passa i tots contents. No estic difamant, nomès dient que no hi ha coherencia amb les normes.

- Les CUP son un partit polític si o no? d'això també hem de discutir?

- Considero a IMC com possiblement el principal mitjà de contrainformació a internet al nostre territori. No trobo que sigui una perdua de temps ni parlar d'una violació tan reiterada de les normes d'us, ni, per contre, debatre si les normes d'us porten a la confusió i creen conflictes innecessaris.

- Que m'ha guanyat la CUP? i perque?

- caca, igual que un piló d'spam dificulta l'us de l'eina, penso que un munt de noticies no aptes pel mitjà també ho fan, especialment perque els usuaris no podem filtrar el contingut facilment al nostre gust.

- He dit que no tinc rés contra les CUP que no tingui contra el PP, no que no tingui rés contra el PP que no tingui contra les CUP. Sense traballengues, el que volia dir és que el meu rebuig a les CUP ve pel fet de ser un partit polític i tot el que això comporta en el seu procedir polític.
- On estic manipulant? citeu-me si us plau.

- He probat d'escriure amb cautela i claredat i he probat de fer propostes sinceres, tot reconeixent que tot i que les normes diuen una cosa, queda ben clar que a indymedia hi ha molta gent que simpatitza amb el partidisme, i que potser el que caldria es canviar les normes. Em sento satisfet des d'un punt de vista anarquista, i no crec que allunyi a ningú del moviment.

- Ningú pensa criticar el contingut de l'escrit?

- A algú li sembla bé o malament la dicotomia que proposo? (les opcions a o b).
Re: Sobre propaganda de partits politics a Indymedia
09 gen 2013
Al meu entendre, la millor manera de moderar és no intervenir (excepte si és per un motiu tècnic o bé de pura privacitat, com ara nons i telèfons). Entrar en una dinàmica de moderació restrictiva el que genera són debat fútils de l'estil que ens ocupa. La gent ja destriarà i, encara més, ja opinarà si vol. En sembla que a la noticia moderada cadascú els ha dit molt clarament el que pensa.

Salut!
Re: Sobre propaganda de partits politics a Indymedia
09 gen 2013
Si el mateix fluxe de noticies sobre aquest partit polític es dones sobre qualsevol altre partit politic, o sobre propaganda religiosa, o qualsevol altre motiu polític de moderació (secció B dels criteris) no et molestaria?

Les normes d'indymedia no em semblen gens restrictives, i les noticies moderades no s'esborren. Si tan us interessen podeu navegar en la secció no moderada, però hi ha gent, suposo que molta, a la que els criteris ens semblen molt bé, i ja que hi són, no veig tan surrealista demanar que s'apliquin.

Si la moderació no simpatitza amb els seus propis criteris de moderació, podria, per exemple, modificar-los, i així els qui defensem aquest mitjà tal i com ens pensem que es ens adonariem que estem equivocats i no se altres, però jo com a mínim, deixaria de queixar-me.

Personalment, cada cop que demano que es retirin coses o que no es permetin certs comentaris ho faig recolzant-me en les normes, que em semblen molt clares i adequades. Si en aquest mitjà en realitat es permet propaganda electoral, xenofobia, apologia d'estats totalitaris, o qualsevol de les coses de les que m'acostumo a queixar, m'agradaria saber-ho.

Ara no obstant, em volia centrar en el tema de la propaganda electoral, perque la resta es molt subjectiu i debatible. Lo de que la CUP es un partit polític i que aquí se'n fa propaganda es clar com que el sol surt per l'est, tot i que fins i tot aquí algú sembla que tenia ganes de discutir-ho.

Per cert, sota la columna de la dreta hi ha diversos enllaços i un d'ells serveix per veure tot el que s'ha moderat. Com es pot comprovar, la moderació és molt activa (o sigui que això de que la moderació no ha tingut temps de moderar no sembla gaire cert) i de pas, imagineu si us agradaria navegar veient tot aquest pilo de.. ejem... merda, que s'ha moderat.

Per últim, tot i que es divertit anar fent de Sherlock Holmes i anar fent teories, no se quin problema hi ha en que la moderació ens tregui de dubtes explicant que passa realment.
Re: Sobre propaganda de partits politics a Indymedia
09 gen 2013
Una mica fort tot plegat. Algú completament anonim/a, s´autoproclama guardià de les essències de Indymedia. Enlloc d´escriure al col.lectiu al mail indicat o interessar-se en com donar un cop de mà en el funcionament cotidià de l`eina engega un pseudodebat amb altres anonims i anonimes que rapidament es degrada cap a les descualificacions habituals. Plantejar les possibles sol.lucions entre la "a" i la "b" que ell/ella mateix proposa com autor de la "noticia" esperant que la gent corri a donar-li explicacions públiques rapid i corrents denota una falta de comprensió sobre el que hauria d´esser una eina que construim entre tots/es contribuint amb material,compartint informacions i ajudant en definitiva al col.lectiu que s´ho curra a tirar endavant la historia.
No soc simpatizant de la CUP pero la mala baba que gasteu alguns/nes és deplorable.
Re: Sobre propaganda de partits politics a Indymedia
09 gen 2013
Gràcies per la vostra feina, gent d'Indymedia.
Re: Sobre propaganda de partits politics a Indymedia
09 gen 2013
La meva opinió es que no és va moderar deliberadament. I aquí estic completament d'acord amb 1,2,3 probant
Les CUP, tenien que convèncer i donar imatge, i de retruc , fer propaganda, com a única eina anticapitalista, racional i llibertaria. I per la joventut i manca d'experiència dels que no va estar a les lluites obreres, a partir dels 60, amb totes les putades sistemàtiques que ens van fer a tots el treballadors.
Un altre tema son el intel·lectuals, aquestos no ho han patit en pròpia carn quasi mai. Tesis contra tesis i a no tindre mal rotllo, per poder sobreviure tots plegats
Re: Sobre propaganda de partits politics a Indymedia
09 gen 2013
Tot el meu suport al post,

Estic 100% d'acord amb el que has exposat, jo estic per la opció que la propaganda de les CUP no han de seguir publicant-se a indymedia, és un mitjà col·lectiu però no per això s'hi ha de publicar tot el que la gent proposi, si hem decidit unes normes col·lectivament están per complir-les.
Re: Sobre propaganda de partits politics a Indymedia
09 gen 2013
Totalment d'acord amb el post, indymedia té uns criteris de moderació que no s'estan complint. La CUP ja té els seus mitjans per fer propaganda: L'accent, llibertat.cat, alguns portals de vilaweb o fins i tot el racocatala.

Ara no comenceu amb les històries de sempre que si els anarcoespanyols, que si sectaris, que si nosaltres som la hòstia (per tenir 3 diputats?) i vosaltres una colla de frustrats,etc.

Que es canviïn les normes d'indymedia o que es creï indymedia PPCC, on puguin seguir donant la tabarra.
Re: Sobre propaganda de partits politics a Indymedia
09 gen 2013
Dieu que IMC-bcn és un mitja col·lectiu, peró demaneu a altres que facin la "feina bruta".

Ni soc, ni m'interessen les CUP ni cap partit polític, peró he vist també propaganda de les CUP amagades. Unes si i d'altres moltes no i d'aixó no dius res. O sigui que el blanc ja no és tan blanc, ni las tevas raons tan pulidas.

He vist con s'ha publicat una noticia perversament difamadora del candidat de les CUP per Barcelona en la campanya electoral i no s'ha amagat... I aquesta no demanàveu que es tragués i també era propaganda política.

Per cert, les CUP no son un partit polític, son una candidatura i no tinc ganes de discutir-te'l.

Sou llefiscosos, bavosos i retorçats. Esteu ferits i no aneu de front i amb sinceritat.

Si voleu que alguna cosa canviï, us hauríeu de moure i deixar de plorar tan i fer el troll.

Hi ha una adreça de correu a la que podeu enviar les vostres dubtes, em comptes de queixes ploramiques i exigir d'aquesta manera "explicacions" (tu pagues, tu manes ...).

Si tens tan de temps lliure per "investigar" (ho dius tu mateix), ho tindras també per oferir-te a moderar.

Potser si s'ha moderat tant, es que hi ha molta feina i coses més importants a fer, i tu només exigeixes les tevas explicaciones perquè només "has vingut a parlar del teu llibre".

Tot el meu suport a qui s'ho està currant a indymedia.

La propaganda pot ser per resaltar qualitat, per ofendre, per calumniar, intrascendenta, per denunciar el mal que ho fan els altres, etc...

Per aixó aquí et deixo un regalet:

Propaganda institucional i de partit no parlamentari, que no ha estat moderada i tú, oh! gran vigilant de les publicaciones de les CUP, no has dit res...

A més a més, altres propagandes que parlan de partits parlamentaris i les seves grans corrupcions. La contra-propaganda, és tambè propaganda (ja tens raons i lectura)...

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/460642/index.php

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/460670/index.php

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/460796/index.php

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/460720/index.php

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/460716/index.php
Re: Sobre propaganda de partits politics a Indymedia
10 gen 2013
No ets de les CUP, però el teu discurs, amb"adjectius" cap al que no pensen com tu, em fan sospitar molt, molt. S'han amagat molt pocs(de 3 a 5), per pressió, que no per acció.
"He vist con s'ha publicat una noticia perversament difamadora del candidat de les CUP per Barcelona en la campanya electoral i no s'ha amagat... I aquesta no demanàveu que es tragués i també era propaganda política".
Suposo que et referies al de les companyes. No sé si el que comentaven es cert o no. Peró van tindre el bon raonament de fer-ho, fora de campanya. La mala baba,hagués estat a l'inrevés. Vas estar tu en les actuacions descrites, per afirmar que van ser difamatòries?
Re: Sobre propaganda de partits politics a Indymedia
10 gen 2013
És increïble que diguis que és una qüestió de les ideas i no de les "estrategias", que son de las que parlo...
Ni conec les vostres idees, ni vosaltres las meves, i disculpa que et parli en plural...

També és increïble que afirmis que els amagats de la CUP son sota pressió... Qui t'ho ha dit..., la teva pantalla?

El folletó de les companyes amb la denuncia, era per una qüestió molt clara, no contre el candidat. La noticia penjada, utilitzant aquesta rebutjable fet d'agressió patit per les companyes, anava contra el candidat, omitint la situació que habian patit las companyes i als responsables directes.
Sí, conec una "miqueta" la situació. La difamació no la fan les companyes que denuncian, sinó qui penja la noticia senyalant al candidat com si tinguessi una implicació "activa i directa".

Pots sospitar el que vulguis, peró el que és veritablement sospitos, es la teva actitut i les teves afirmacións de complot i complicitat parlant "d'actes deliberats".

Esteu parlant vosaltres més de les CUP's, que els mateixos de les CUP's

Aquesta página, no es de les persones que la gestionen, es de totes les que estem dins dels moviments socials i la fem nostra amb les nostres activitats de lluita contra aquest sistema.

Malgrat que personalment rebutjo les el·leccions i no m'agradi la participació de les CUP, ni tampoc el ideari independentista, aquest formen part dels moviments socials. I em refereixo concretament a l'EI, no als nazionalistes de CiU i demés parlamentaris...

Aqui també penja la seva propaganda rescat, alerta solidària i quand no s'els titlla de "filoetarras" o "defensors de terroristes", s'els anomena "nazionalistes" i no tenen res a veure amb els altres. També penjan la seva propaganda endevant, arran, etc...i aquests no preoCUPant tan.

Per favor, la "pudor" no la faig jo, que intento ser clar. No comparteixo idees amb ells, peró els respecto perque veig que m'els trobo en les lluites del carrer, no en totes les que m'agradaria, peró jo tampoc vaig a totes las que ells convoquen.

Torno a dir-te que utilitzis l'eina com cal, ja que et queixes de que els demés no ho fan.
Hi ha una adreça electrònica que no has dit si ja l'has utilitzat i em fa sospitar que no l'has fet.

Com algú ha dit abans, la moderació també la fem nosaltres. No vull propaganda el·lectoral de cap partit. Sí vull informació que no sortira enlloc. Que els marrecs deixin les seves "kakotas" a la porta de La Caixa, no m'interesa gens, peró tampoc em distreu del que vull.

Si em parlesis de les CUP de "Chirona" o de Berga (per exemple), et donaria tota la raó y el meu nick seria "CUP repressor", peró de moment esteu pixant fora de test i de males maneres, perque vos esteu posant en evidència por molta raó que tingueu amb els criteris, "las sagrades lleis virtuals", que no s'apliquen amb rigurositat. Per a disciplina, a l'exèrcit o a qualsevol grupet neonazi.

I disculpa si els adjectius d'abans t'han ofès o t'han molestat...
Re: Sobre propaganda de partits politics a Indymedia
10 gen 2013
Et pensava respondre amb un text bastant llarg, explicant les meves raons clares i tangibles, però això de que la meva actitud és sospitosa, quan m'ho aclarís, potser ho faré
Re: Sobre propaganda de partits politics a Indymedia
10 gen 2013
Més aclariments:

- Jo no m'estic autoproclament rés. Precissament perquè no sóc més que ningú, he escrit això públicament. Les opcions que proposo son això, propostes, i us he preguntat que us sembla a tots.
- La única crítica que JO estic fent a la moderació es que hi ha una incoherència entre les normes i la seva aplicació. Porto mesos pensant que el motiu de la no moderació era l'exès de feina per part dels moderadors.
- No només no estic atacant al mitjà sino que intento defensar-lo. Porto mesos demamant que no es faci propaganda política en aquest espai, demamant precisament respecte pel mitjà. Em sento ofès perque insinueu que això es un atac a indymedia.
- Si aquest mitjà el fem entre tots està ben clar que molts dels participants no estan d'acord amb les normes, doncs la simpatia amb partits polítics aquí es evident. No entenc perquè les persones que simpatitzeu amb partits polítics i voleu veure'n aquí propaganda no demaneu una modificació de les normes. És important que les normes es compleixin, i si no funcionen, s'han de canviar perque se segueixin acomplint.
- Ja he explicat perquè no he enviat cap mail. Potser quan el debat acabi l'envii, però no enviaré un mail per dir que tinc un caprici personal, que a mi em molesta. Si aquesta es la conclusió m'aguanto o deixo de visitar la web. Dic jo.

ICV represor...
Com que demano que ens facin la feina bruta? Que proposes? Que ens donin a tots poder de moderació? Les contrassenyes del servidor? Tècnicament, hi ha opcions. Si indymedia se semblès més a "slashdot" (barrapunto) tots podriem moderar. De fet "slash" seria un sistema perfecte per indymedia. Però jo no tinc temps de oferirme a fer un canvi tècnic d'aquesta magnitut i imagino que la gent que gestiona el mitjà està molt enfeinada.

Jo també he vist alguna noticia de la CUP amagada. Però molt poques, i a sobre d'aquestes recordo que n'hi havia perque eren noticies duplicades. I bé que es modera molt cada dia. L'argument de que no hi ha temps per moderar no cuadra. I això també val per respondre el tema d'oferirme a moderador o que es fan coses més importants. No sembla ser que falti temps per moderar.

Posar a parir un polític o un partit polític és propaganda electoral???? Les CUP no son un partit polític??? No podem parlar malament del PP o CiU a indymedia? No podem demanar la dimisio d'un polític perque es contrapropaganda electoral? Ai mareta!

Que no anem de front? Que vols que et posi el DNI? Ja he dit ben clar el que penso i quins son els meus interessos. Quins dubtes tens?

Gràcies pel regalet. Però ja t'he dit que no crec que a indymedia no es pugui esmentar un partit polític, perque aquí si volem saber els draps bruts de politics, corruptes i altres pirates, i aquí hi podem incloure el parlamentari David Fernandez. La majoria dels exemples que dones no son propaganda política. Alguns sí, i em semblaria igual de bé que estiguessin moderats.

No se la resta, però jo he parlat d'acte deliberat no referint-me a una cosa feta a mala fe sino a una decissió presa conscientment. Es a dir, a que no es moderen les noticies de la CUP conscientment, per un motiu. I jo personalment, si ho vols saber, penso que el motiu pot ser simplement que se sap que aqui molta gent simpatitza amb la CUP i se sap que les seves noticies son d'interès. Per això dic que si cal que canviin les normes, però prou d'incoherència.

No se si la web està o no dirigida a tots els moviments socials, però sí se que les normes no ho estan. De nou, demano coherència. No entenc el problema.

No em preoCUPen gens aquests colectius perque no van en contra de les normes. Pero tu entens de que va aquest debat? Llegeixes el que diem?

Potser la conclusio d'això es que a ningú li costa ignorar els missatges que no li agraden, i tant fa que les normes siguin una plana inútil que es passa tothom pel forro. A mi no m'ho sembla i per això he creat el text, per veure que diu la gent. Segueixo sense entendre la crítica.

Si no entens el valor d'unes normes col·lectives i el respecte als projectes que t'agradi o no, no dinamitzes, es que no entens el que és la llibertat, i això ho sento molt però no és el meu problema.
Re: Sobre propaganda de partits politics a Indymedia
10 gen 2013
Qué podem esperar d'aquests "leninistes post nova cançó" de les CUP...?

En serio sorpren tant?
Re: Sobre propaganda de partits politics a Indymedia
10 gen 2013
ACTO 3, Escena 5

Valmont y la Marquesa de Mertreuil en el tocador.

(La Marquesa suspira)
- ¿Sus pirais, señora marquesa?
- Eeeh... pues, no: me quedaré un poquito Mas!
Re: Sobre propaganda de partits politics a Indymedia
10 gen 2013
A veure "un anarquista", fas un "referendum" i com tots, les preguntes són un frau. És la teva necessitat, no la nostra.
La teva preoCUPació, ja la hem vist prou. No crec que hagi dit que es tracta de un atac a indymedia, sino de questionar a les persones que treballan per mantenir aquesta eina i que som prou grand i amb criteri, per llegir el que ens interesa i no per la queixa constant ocupant espai que s'afegeix al de la propaganda polìtica, en comptes de comunicar-vos, amb l'adressa electrónica per aquestes qüestions.
Ningú respectem el mitja, peró demanem als demés que el respectin.
Les teves apreciacions personal de simpatia amb els partits polítics, es només aixó, una apreciació personal i potser fins i tot, una fantasia conspiranoica.
Els partits polìtics no m'agradan. Tampoc m'agradan els pesats que repeteixen i es queixen una i altre vegada el mateix sense fer res. O sigui, que la teva fantasia conspiranoica, t'està jugant una dolenta passada. A més a més, sospito que encara no saps l'opinió de la gent que gestiona Indymedia…, i malgrat aixó, tu ja tens la teva versió y els teus prejudicis. Potser fins i tot pensen com tu…
Si sospitas que la gent esta molt enfeinada, de que es tracta… Tu mateix dius que es modera molt cada dia…, potser no hi ha més temps per seguir moderant. Saps de que parlo quand dic "temps", no?. Un minut no te més de seixanta segons, un segon més és un altre minut i no el mateix… Sospito que els i les millions de persones que gestionan IMC-bcn, no fan altre cosa en tot el dia. Son funcionaris, que escaqueixen el seu temps amb els tetris i les paginas porno. Quina colla que sou!
Ningú et dius el que no pots fer, ets tu el que estas constantment dient el que es pot o no es pot fer. Jo només dic que informacions que palen contre un partit polític, POT SER propaganda d'altre partir polític. No afirmo res, ni prohibexo res. El que dic que no sou igual de pesats amb d¡altres publicacions tan fastigosas com les que denuncieu. I em queda clar, que esteu "investigan", o sigui, que probablement teniu un temps que es podria aprofitar d'un altre manera, i no fent de "apatrulla ciudadana" com els Fary's d'indymedia.
Interpreteu els que es dona la gana i com os dona la gana. Llegeixo el que dieu i per aixó respond fins i tot estan d'acord amb la qüestió de que em sobren els partits polítics. Pot ser qui no llegeix completament o correctament els significats, no soc jo, i sobre tot, perqué ja he explicat que les CUP son una candidatura i no un partit. HB tampoc era un partit... Una plataforma tampoc és un partit..., peró fan propaganda política i quand la fan, no deurian de publicar. Son com els vídeos de les accions del "partit anticapitalista", també és propaganda electoral encara que parlin d'una ocupació d'un banc. Fixat que estem discutint quand no hi han gaire publicaciones de les CUP...

No entens la critica perque signar com "un anarquista", no vol dir que ho siguis…, especialment quand demanas amb tanta insistencia el cumpliment de les normes. La llibertat no és contrueix amb normes, precisament és l'absència d'aquestes la que ens fa més lliures. Equiparar normes amb llibertat és molt democrátic, per aixó tenim normativa cívica…

Per @. No tinc cap interes en coneixer les teves "raons clares i tangibles". De fet no vull res, peró veig que només es queixeu i res més. Intenteu crear una ficció virtual amb aquesta mena de "referendum" amb quin motiu? Perqué no agafeu signatures entre els vostres veins i veines, o feu un "change.org".
Au!, demaneu el que no sou capaços de fer vosaltres… He explicat clarament el motiu per el que dic que la teva actitut és sospitosa. T'ho tinc que aclarar més? Sou la mateixa persona "@" i "un anarquista"? Ho pregunto perque dieu el mateix: "no és va moderar deliberadament". Segur que la teva explicació coincideix bastant.
Escolta, escolteu, ha sigut un plaer parlar amb vosaltres, peró sento que és una mica pesat textos tan llargs i insípids.
Demanàveu opinions i ja us he donat la meva fins a l'esgotament de tots els que ens llegeixin.
Encara sort que hi han persones que s'el prenen amb humor (sospir). Sus piro i em vaig.
Salut!
pels anarkofalangistes
11 gen 2013
us heu d'acostumar a que la llibertat d'associacio i organitzacio es un dret fonamental que tambe els nazis com vosaltres heu d'aprendre a respectar

i els estatuts -vaja burocrates- potser si s'haurien de modificar perque aquest node de la xarxa imc tingui algunes garanties

si no doncs denuncia, a la xarxa mundial, al sindic... algu hi haura que podra fer que aqui valguin els mes elementals drets democratics vulnerats per quatre aprenents de guardia civil (anarkoanalfabet)
Re: Sobre propaganda de partits politics a Indymedia
11 gen 2013
El que em queda ben clar amb intervencions com les dues darreres és, precissament, que aquí hi ha persones que no saben respectar la llibertat d'associació i, en general, la llibertat aliena. I de pas, personalment me n'alegro d'haver escrit això perquè he entès millor la natura i la magnitud del problema d'aquest web.

En part, de fet, la llibertat sí són normes; tot i que jo més que normes diria limits. Encara que alguns penseu que la llibertat arribarà quan convenceu a tothom de pensar com vosaltres, la realitat és que això mai passarà. Les persones sempre pensarem diferent, i no parlo de corrents polítics, parlo que dues persones qualssevol és molt poc probable que pensin el mateix. Els límits són vitals per la convivència i una persona actúa de manera llibertària quan és capaç de respectar els límits aliens, i fer defensar els seus. A un espai de contrainformació i debat com aquest, en el que conflueixen persones amb ideologies fins i tot netament oposades, tenir normes de convivència i respectar-les és un pilar bàsic. A més, no cal teoritzar-ho, a IMC hi ha greus problemes de convivència: l'ambient està crispadíssim, tothom sempre a la defensiva i no es generen quasi debats interessants. La paradoxa és, precissament, que les normes (criteris de moderació) d'IMC són exemplars: curtes, clares i sense ambigüitat. Que aquestes normes tan ben parides es facin respectar (no necessàriament amb repressió) és una condició sin equa non per millorar aquest greu problema. I si es volen modificar les normes per adaptar-les a la diversitat dels moviments socials, doncs que es faci, però que no es perdi la coherència.$

Jo de vosaltres m'ho faria mirar: confondre normes o límits amb lleis, autoritat i burocràcia és un símptoma d'inmaduresa (a nivell personal) i una inagotable font de conflictes en el desenvolupament de projectes llibertaris (a nivell polític).

Ja de pas, comentar-vos que el sentit de l'humor consistent a burlar-se i menysprear temes que altres persones considerent importants no és tampoc gaire digne d'admirar. Com he dit, jo m'ho faria mirar.

ICV repressor, jo també em cansaria de parlar amb un ninot de palla la veritat. Davant d'aquest allau d'arguments, tots ells aclarits per mi en les anteriors intervencions, només em queda pensar que si estàs mantenint una conversa, amb mi segur que no és.

Apa, salut i espero que a la resta també els hagi resultat interessant el text i el debat.

PD: Evidentment que no sóc "Un anarquista", ja vaig dir en una altra noticia que sóc la reencarnació de Hitler, que va fer oposicions a mossos d'esquadra i com a membre de la brigada d'informàtica em dedico a dinamitar IMC a base de publicar noticies d'iniciativa i crear mala maror.
Re: Sobre propaganda de partits politics a Indymedia
11 gen 2013
Escolta, ja ens has jutjat suficient i t'agrairia que no anessis per aquesta drecera perquè llavors em tornaran a sortir els adjectius desqualificatius, que em surten espontàniament quan algú es creu que està en posició de jutjar a les altres.

A diferència de la teva actitud, a mi em sembla que qui t'hem pogut contestar, no som representatius de qui utilitzen aquest mitjà i molt menys de qui ho gestiona.

Tens una estranya habilitat per a confondre i trastocar tot el que t'interessa. M'interessa molt el que dius, peró no m'interessa gens monopolitzar el mitja com estic fen ara, i es per aixó que he dit que no vull coneixer les teves "raons clares i tangibles" i que de fet "no vull res". No projectis les meves paraules fins a on no arriban.

Per altra banda, m'interessa molt el que dius i l'utilització que fas de les paraules perque crec que l'utilitzación del llenguatge i com l'utilitzem, és important i diu molt de cadasqu de nosaltres i malgrat que el catalá no és la meva llengua materna, ho intento.
Per a tu, la llibertat són normes, per mi no. Corrigeixes y cambies normes per limits… A mi em sembla que no és exactament el mateix, les normes són iguals per tothom, els limits no, per aixó de petits juguem a veure on son els limits i mai ens aclarem.

Dius que els limits son vitals per la convivència i et dic que depend. Son vitals per la vida…, per la convivència prefereixo els acords, que és alló que sempre se t'en oblida. Jo assumiré com meus els acords que hagi arribat amb els i les demés, i fins i tot puc equivocar-me, peró fare el possible. Aquest acords, no tenen que ser els mateixos per a cadasquna de les personas amb les que esl faig. Veus com cambien els "limits"?
De fet tampoc es el mateix un criteri, que una norma, que un limit i malgrat que norma i limit siguien consequéncia d'un criteri, el criteri és sempre subjectiu (encara que penso que l'objetivitat no existeix). Aquí és a on entra el consens…

Els criteris de moderació no han estat fets per totes les persones que fem IMC-bcn i com página de contrainformació i construcció col·lectiva, em sembla prou important poder tenir la possibilitat d'aquesta construcció col·lectiva, perque així l'eina esta feta per totes. Crec, i pots dir-me utópic, que aquest criteris es deuen aplicar segons les necessitats i possibilitats de cadasquna i aquí entraria la aplicació laxa i aixó no vol dir sempre, sinó segons les necessitats i les possibilitats.

El sospitos és que l'enveja no és molt llibertaria, malgrat que estem farcits d'ella.

El sospitos és aquesta necessitat de canviar els significants, tindrás que fer-te un nou diccionari. Per aixó també em sembla sospitosa la teva actitud, per qué hi ha un intent de manipulació i no dic que sigui conscient, peró tampoc dic que no ho sigui.

El sospitos és que quand s'et pregunta si sou la mateixa persona "un anarquista" i "@", apareix el silenci com resposta.

El sospitos es que utilitzant un nick com "un anarquista", quand s'et pregunta si et consideras anarquista, la teva resposta és el retrat d'un home amb bigoti retallat com les "nostres llibertats", que no respond a una pregunta molt senzilla de respondra amb un sí, un no, un "em sento així…" o "no em sento així…" Quand las respostes son tan senzilles i no apareixen, és per a sospitar… El que tinc clar, és que no ets cap alienigena, ni cap maia. El demés, no tinc suficients elements de judici, però sí molts dubtes respecte a la teva actitut.

Quand s'et pregunta si va ser la teva pantalla qui et va confirmar que "no es modera deliveratament", el silenci és impresionant quand has fet una acusació "bastant greu" i crec que no has tingut cap consideració envers les persones que utilitzem aquesta eina, ni tant sols cap a las persones que estan curran per tenir aquest espai, que malgrat totes les escombreries que ens aboquen, esta obert per a tots els moviments socials que qüestionen el sistema, que qüestionen les lleis, que qüestionen les normes els límits i fins i tot els criteris i el nostre propi pensament; i no per aquesta tradició tan arraladament burgesa de qüestionar per qüestionar, sinó per a evitar que ens coartin més la llibertat.

Em sembla que ja us he avorrit bastant. Salut!
Re: Sobre propaganda de partits politics a Indymedia
11 gen 2013
Jo no estic segur si em decanto per a) o per b). No sabia que hi havia una "zona no-moderada".

Això sí, malgrat no he llegit detingudament totes les parrafades, "Un anarquista" tens el meu suport perquè el que plantejes és totalment raonable i ho fas de bona manera.

I sí, és molt fàcil liar-la. Liar-la molt. De moltes maneres: a lo Sherlock Holmes, "suspicàcia", insultant, deixant anar bestieses, acusant d'anar de llest perquè intentes aportar serietat a l'espai...

ICV, para el carro que has començat molt malament ja des del principi.

Salut i paciència
Re: Sobre propaganda de partits politics a Indymedia
11 gen 2013
"Endavant un anarquista", entres rapidament en el jocs que t'han organitzat. Et justifiques sota suposats "plantejaments raonables", quand el que es fa és jutjar i prejutjar... Aquesta sí que es bona!

Em quedo amb les parts de la teva resposta que diu:

"...malgrat no he llegit detingudament totes les parrafades..."
"ICV, para el carro que has començat molt malament ja des del principi..."
Se't oblida "repressor", ICV repressor, tot un detall, gens comparable a dir que "començo molt malament" sense "llegir detingudament totes les parrafades". Aixó sí que és un bon criteri...
De nou salut!
Re: Sobre propaganda de partits politics a Indymedia
11 gen 2013
Renoi "ICV repressor", i sóc jo qui té prejudicis?. No, no sóc la mateixa persona que @, tot el que escric aquí i a la resta del web ho faig com a "Un anarquista". I sí, aquest nom ve de que sóc anarquista.

No pensem el mateix amb el tema de les normes, ok.
Això sí, que no les hem decidit entre totes? Doncs tens molta raó, potser caldria que ho fessim, perqué com he dit, penso que hi ha una clara discordància entre les normes i el pensament d'algunes persones que frequenten l'espai, com a mínim amb el tema dels partits polítics.

Ah, i he dit que el debat m'ha ajudat a aclarir, però la meva opinió ja la tenia abans.

I no se si em deixo rés, no se. Ja ens hem entès no? Possiblement escriuré un mail a la moderació referint-me a aquest fil a veure si m'aclareixen alguna cosa.

Salut i gràcies pel recolzament.
Re: Sobre propaganda de partits politics a Indymedia
12 gen 2013
Per una vegada que algú planteja amb un criteri argumentat, clar i explícit l'evident incoherència entre normes internes i practiques que aquí s'està fent amb el tema de la CUP, apareixen els amics de la conspiranoia, ("ICV repressor" no se a que ve tanta indignació perque el company hagi dit la seva ni aquesta confrontació i veure coses que al meu parer no hi són).

De fet, si és un enviat dels mossos, un polític o algú que vol sabotejar l'eina com alguns diueu, si no passa els canons de l'anarquisme com per haver-se denominat així, doncs mira, tantdebó tots els trolls-sabotejadors fessin servir aquesta tàctica d'enfonsament d'IMC a partir de plantejar-nos les nostres incoherències i fer-nos reflexionar sobre evidencies tan clares com aquesta. La veritat, em resulten més plausibles milions de formes de rebentar aquesta eina que argumentant en la línia en que ho està fent.

I ara diré unes quantes incoherències de calaix, d'impur, d'heterodox i de mereixedor de crema a l'inquisició que toqui, si, jo em considero anarquista, llibertari o com ho vulgueu dir, i si he votat a la CUP (meeecccc), i si ho he fet ha estat perquè no les considero un partit i perque he cregut que podia fer més mal votant-los que abstenint-me (meeecccc2), la meva nula creença en el sistema i els partits no ha variat ni un pam, la meva activitat política fora de l'electoralisme continua.

Per mi és evident com diu qui fa el fil que s'està fent una excepció de calaix en aquest tema, i si voleu que us digui la veritat, la entenc per la pròpia inconcreció d'aquesta candidatura amb el que considerem un partit del sistema i fins a cert punt es pot entendre tal com fins ara s'ha fet, i crec que recull una mica l'ambivalència, la realitat i l'incomoditat en abordar aquest tema que ens hem trobat en molts ambients llibertaris, per mi, d'això es tracta, la realitat és dialèctica, IMC és dialèctica, aquest fil també, i si una cosa està demostrada és que ja som grandets i sabem veure si ens la colen o no sense que algú ens ho hagi assenyalar.

Amunt la gent que fa IMC i a tothom que genera debats constructius com aquest

PD. Potser la clau es entendre que molta gent no veu la CUP com un partit i que encara estem en aquell període en que se li permet certes llicències que no se li eprmetrien a ningú més. No se, és la meva opinió
Re: Sobre propaganda de partits politics a Indymedia
12 gen 2013
obligar a pensar com vosaltres??

pero si sou la cosa mes sectaria i caragirada que pot haver-hi

sembla ser que pot mes s'esbomba el de que un va més es diu on es falla

es a dir, si un es diu Partit Socialista, clarissim, capitalisme a tope i defensa de la propietat privada, si un es diu grup Comunista tal, clarissim: desigualtat a tope, lo mio es mio y a joderse los demas

finalment tenim els "llibertaris" els "anarquistes" i altres histories, ningu amb menys autoritarisme, amb menys liderismes (Deu Durruti salvans de la mortalitat) ningu mes vulnerador de drets fonamentals, ningu mes pensament unic i ningu mes feudalitzant (perdo, es diu afinitat)

quina basura per pijos amb poca feina, poques necessitats sense cobrir i la vida solucionada
Re: Sobre propaganda de partits politics a Indymedia
13 gen 2013
Aquest algú, amb un criteri tan ben argumentat, tan clar i explícit, planteja un referendum amb dues opcions. Ni més, ni menys. Heu de triar entre "A" i "B" perqué ho diu ell.
Perdó, de criteri en té, el seu...
Argumentat perfectament, els criteris de moderació estan perquè es cumplin, son lleis, son limits i punt. Molt democràtic.
Clar, em queda molt clar el que pensa, com el pensa i perquè ho pensa
Explicit, home i tant...
Aquesta és la vostra opinió.
La meva és que es abusiu dir, sense cap altre argument "que ho dic jo"…, que és fan cosas "deliveradament". Jo no m'atrevexo a dir el contrari perquè no tinc prou elements d'opinió. Com tampoc dic que "un anarquista" no sigui anarquista, el que faig és expresar les meves dubtes per el seu raonament, pero no dic que és un acte deliverat.
kropotk, no est prou equitatiu. No tinc cap indignació, només dic que no m'agrada la seva manera de jutjar als demes i que no comparteixo la seva visió de "las lleis del món". Aixó no et sembla explicit, clar i ben argumentat...?
Malgrat el que pensas, la meva confrontació no és més grand que la vostra i justament, per el que dius de que ja som grandets, no necessitem cap joc de malabars "electorals" (referendum) per triar el que vol el sr. "un anarquista". Així ho feia aquell altre sr. faxenda fastigos franco, que també deia que les seves lleis eran la llibertat i la pau dels espanyols per defensar-los de les tentacions dels comunistes "judeomalsóns".
Aneu a pijar lleis i deixeu els pins en pau!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more