Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Demanen sis anys de presó per cinc militants de l'Esquerra Independentista
05 gen 2013
IMG_4518_edit baixa.jpg.png
REDACCIÓ DIRECTA | 04/01/2013


Cinc militants de l'esquerra independentista hauran d'anar a judici per l'acte de rebuig a la conferència que va realitzar Rosa Díez el març de 2010 a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Díez, que és líder de la formació espanyolista Unión Progreso y Democracia (UPyD), tenia programada una ponència que s'havia de celebrar a la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia sota el títol “Una alternativa para Cataluña”.

La fiscalia ha donat conformitat per l'obertura de la vista oral, que tindrà lloc -encara no se sap quan- als jutjats penals de Sabadell. Les cinc persones estan imputades per presumptes delictes de provocació a l'odi i a la violència contra grups i associacions per motius referents a ideologia, d'impediment d'exercici de la llibertat de reunió, coacció i desordres públics. UPyD, que exerceix d'acusació particular, demana en suma sis anys i mig de presó i una multa per a cadascuna, a més de la inhabilitació especial del dret de sufragi passiu durant cinc anys -dret a ser escollit en unes eleccions-, així com la prohibició d'assistir a actes i conferències de caire polític durant quatre anys. La fiscalia els acusa, a més, d'un delicte de desordres públics i demana una pena-multa de deu mesos amb quota diària de 12 euros o bé presó de quatre mesos i mig, així com la privació d'anar a conferències de caire polític durant dos anys i quatre mesos, i la inhabilitació de sufragi passiu durant tot el temps de la condemna.

Les imputades s'han negat a pagar la fiança que els demana el jutge en relació a la reclamació que fa la UAB per “desperfectes” i que puja a 283,20€.

El SEPC engega una campanya d'autoinculpacions

En un escrit que ha distribuït el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) afirmen que “aquesta causa torna a palesar que la justícia espanyola persegueix descaradament els activistes independentistes i que resta al servei de l'espanyolisme més ranci i recalcitrant.” A la vegada, des del sindicat s'afirma que les autoritats universitàries haurien d'haver denegat el permís per a la realització de l'acte, front la provocació d'UPyD.

Front això, i per donar suport a les imputades, han engegat una recollida de signatures que es presentaran com a autoinculpacions davant dels jutjats, i en favor d'una educació en català i en contra de la catalanofòbia i el feixisme. El SEPC creu a més que el procés és una maniobra d'UPyD “per sotmetre a les cinc imputades a l'escarni polític i judicial”.

Esbroncada i xerrada suspesa

Com dèiem els fets es remunten al 5 de març de 2010. La diputada al Congrés espanyol va arribar a la facultat acompanyada per Joaquim Maria Molins, membre d'una família integrada a l'Opus Dei i catedràtic de Ciència Política. Segons explicava David Bou a l'edició 175 del Setmanari Directa, la sala es va obrir 30 minuts abans de l'hora prevista per l'inici de l'acte amb l'ordre que els membres de seguretat privada de la UAB escorcollessin les motxilles de tothom que hi volgués entrar. En aquell moment, va aparèixer un grup d'una cinquantena de persones que duia una pancarta on es llegia 'No et volem aquí' al costat d'un retrat seu. Les manifestants van aconseguir entrar a la sala al crit de "Rosa Díez fora de la UAB!". Passada una estona i enmig d'un gran desconcert, Díez va intentar accedir a la sala envoltada d'una desena de guardaespatlles, però davant la impossibilitat d'avançar més enllà de la porta, va haver de marxar per on havia entrat alhora que el degà de la facultat –Salvador Cardús– suspenia l'acte públicament. Finalment, el deganat va cedir una aula perquè l'exmilitant del PSOE pronunciés la conferència davant d'un auditori pràcticament reduït a membres del seu propi partit. Quan la notícia es va saber, un centenar de persones es van concentrar al passadís per mostrar el seu rebuig. El degà Cardús i un professor van acabar tacats de pintura vermella. A dos quarts de tres del migdia, Rosa Díez va abandonar la UAB mentre rebia el llançament d'objectes i sota els crits de "Fora feixistes de la universitat!".
Mira també:
http://www.setmanaridirecta.info/noticia/upyd-demana-sis-anys-preso-cinc-militants-lesquerra-independentista

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Demanen sis anys de presó per cinc militants de l'Esquerra Independentista
05 gen 2013
Ànim companys, ni un alè als lerrouxistes i falangistes.
Re: Demanen sis anys de presó per cinc militants de l'Esquerra Independentista
05 gen 2013
el Poder da palos de ciego. ya huelen el humo de las hogueras

ànims companys.
Sindicat Terrassa