Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Un augment escarransit
29 des 2012


Només ha calgut una sola reunió del nou Govern de la Generalitat perquè quedés clara la gran limitació del pacte d’ERC. En aquesta reunió s’ha acordat augmentar l’impost de patrimoni. Però augmentar-lo... com?

S’ha acordat rebaixar el mínim exempt de 700.000 euros a 500.000 euros. I augmentar la tarifa un... 5 %. (I un 10 % per a les quantitats més altes.)

Com es pot entendre que fins a 500.000 euros no es pagui impost de patrimoni? Si és una fortuna... I com es pot acceptar que s’augmenti la tarifa... un 5 %? Això és fer pessigolles. Això és una enganyifa. Això és prendre el pèl.

S’hauria de rebaixar el mínim exempt fins a 200.000 (el preu d’un pis). I s’hauria d’apujar la tarifa un 20 % com a mínim.

Això és «dir» que s’augmenta un impost, dir-ho per dir-ho.

I amb aquest augment ridícul es retallaran la sanitat i l’ensenyament.. Es tancaran llits d’hospitals i s’augmentarà el nombre d’alumnes per aula.

Pocavergonyes! Els nous impostos exigits per ERC, que són una gran esperança, s’haurien d’aplicar de manera forta, de tal forma que, amb lo que es recaptés, no solament no calgués imposar noves retallades, sinó que es poguessin revertir les dels dos anys anteriors.

Si no, el pacte de govern d’ERC serà un bluf...

Antoni Ferret
http://bonainformacio.blogspot.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Un augment escarransit
29 des 2012
Això, que marxin les grans fortunes. Que tothom que tingui 4 duros hagi de marxar. Bona pensada!
Re: Un augment escarransit
29 des 2012
tens raó dfs...
que no marxin... Que es quedin a prop, que estem esmolant eines per trinxar-los.
Re: Un augment escarransit
30 des 2012
aquest es el que espero jo
Sindicat Terrassa