Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
comunicat de la carboneria contra el seu desallotjament
28 des 2012
comunicat de la carboneria contra el seu desallotjament (català i castellà)
Sense títol2.jpg
CATALÀ (castellano mas abajo):

COMUNICAT DE LA CARBONERIA CONTRA EL SEU DESALLOTJAMENT

- Un manifest per la biodiversitat urbana -

Ja han passat més de dos anys des de que el centre social okupat La Carboneria pateix l'amenaça d'un procés judicial que pretén acabar amb aquest espai de diversitat i les activitats que s'hi duen a terme. Durant aquest temps, i ja des d'abans de que La Carboneria iniciés el seu recorregut ara fa quatre anys, hem vist aparèixer, transformar-se i desaparèixer desenes d'iniciatives que apostaven per l'autoorganització de les nostres necessitats i la desobediència civil com a manera de sobreviure en un context cada vegada més deshumanitzat.
Desenes de brots que apunten a la gratuïtat , que aposten per diferents formes d'entendre el món, les rel·lacions, la cultura, l'oci, l'economia, el consum, ..., són formes d'escapar de l'homogeneïtzació en la que estem immerses, i són espais on les persones que avui en dia volem acollir la diferència i la dissidència, i conrear la biodiversitat humana, enlloc d'exterminar-la.
Els desallotjaments de La Universitat Lliure La Rimaia i Barrilònia, els processos que estan vivint CanVies, El niu de la Guatlla i la Revoltosa, així com les coaccions a algunes assemblees de barri i tantes altres traves a col·lectius no són una coincidència.

El cas de la Carboneria no és massa diferent. El dimarts 18 de desembre el jutjat nº48 de Barcelona va emetre l'ordre de desallotjament del edifici que pretén culminar el procés civil iniciat contra aquest projecte, amb data per al proper 8 de Febrer de 2013. Tot plegat ometent que des de ja fa quatre anys, al barri de Sant Antoni de Barcelona, La Carboneria s'autogestiona per a realitzar activitats socials, culturals i polítiques, tractant diferents temàtiques: medi ambient, alimentació, solidaritat, conscienciació social, creació artística, cura del cos, mitjans alternatius i cultura no comercial entre d'altres. També aportant espais per a que altres col·lectius puguin desenvolupar les seves activitats i formant part activa del teixit associatiu del barri, alimentant una llavor amb personalitat pròpia.
La Carboneria vol ser un espai obert al barri, okupat en desobediència civil a les lleis que perpetuen situacions injustes, des d'on poder donar suport a altres lluites i llaurar la biodiversitat urbana. També és un projecte de vida comunitària que va néixer com a resposta al model basat en l'individualisme i en l'especulació imposada i coercitiva de les nostres llibertats. El que hi prima és el benefici col·lectiu en comptes de l'individual, teixint així relacions d'igualtat i llibertat entre les persones.

Qui demanda a La Carboneria és FBEX, una de les principals promotores immobiliàries espanyoles i una de les responsables d'aquesta estafa coneguda com "crisi". FBEX es troba en procés de liquidació, després d'acumular un deute de 640 milions d'euros, i les propietats d'aquesta ja estan passant a mans de bancs i altres grans entitats. Així es fomenta la concentració de recursos de primera necessitat en mans d'una minoria que, a més a més, els mantindrà en estat d'abandó a l'espera de lucratives oportunitats de negoci. Tampoc és cap novetat afirmar, com ho fem, que les institucions públiques i les altres elits polítiques i econòmiques no dubten en fer servir tots els seus mitjans per acabar amb qualsevol procés d'autoorganització del poble que qüestioni el poder establert.
Actualment veiem com els projectes d'autogestió es reprodueixen arreu del territori i en tots els àmbits: ocupació d'hospitals, ocupació de terres per part de pagesos, d'escoles, plataformes de lluita contra els desnonaments, xarxes de suport mutu als barris, ... Paradoxalment, ajuntaments i altres institucions públiques, acollint-se a una legalitat mancada d'ètica, s'obstinen a tallar d'arrel aquestes iniciatives populars o desallotgen sistemàticament edificis okupats per deixar-los buits durant anys (com serà el cas, també, de la Carbo), posicionant-se a favor, directa i indirectament, de la concentració de poder en unes poques mans.

Però ja som moltes les persones que hem decidit apostar pels projectes autogestionats com a forma d'emancipació i no ens aturarem davant les seves intencions de desforestar aquesta ciutat. Seguirem conreant i conreant-nos per tal de fer front al pensament únic que les elits ens imposen.

Per cada arbre que tallin plantarem un bosc.

Fem una crida a les xarxes afins pel suport mutu, i us convidem a les properes convocatòries que anirem publicant : http://laotracarboneria.net twitter: @OtraCarboneria mail: lacarboneria ARROBA squat.net


NO AL DESALLOTJAMENT DE LA CARBONERIA


LA CARBO FOT LLENYA!




CASTELLANO:

COMUNICADO DE LA CARBONERIA CONTRA SU DESALOJO

- Unmanifiesto por la biodiversidad urbana -

Ya han pasado más de dos años desde que el centro social okupado La Carbonería sufre la amenaza de un proceso judicial que pretende acabar con este espacio y las actividades que allí se desarrollan. Durante este tiempo, y ya desde antes de que La Carbonería empezase su camino hace ahora más de 4 años, hemos visto aparecer, transformarse y desaparecer decenas de iniciativas que apostaban por la autoorganización, la autogestión de nuestras necesidades y la desobediencia civil como forma de sobrevivir en un contexto cada vez más deshumanizado.
Decenas de brotes que apuntaban por la gratuidad, por diferentes formas de entender el mundo, las relaciones, la cultura, el ocio, la economía, el consumo, … una forma de escapar a la homogeneización en la que estamos inmersas las personas a día de hoy, una forma de cultivar la biodiversidad urbana, de acoger la diferencia, la disidencia, en lugar de exterminarla.
Los desalojos de La Universidad Libre La Rimaia i Barrilonia, los procesos que están viviendo CanVies, El Niu De la Guatlla i la Revoltosa, así como las coacciones a algunas asambleas de barrio i tantas otras trabas a colectivos no son una coincidencia.

El caso de la Carbonería no es demasiado diferente. El pasado martes 18 de Diciembre el juzgado nº48 de Barcelona emitió la orden de desalojo del edificio que pretende culminar el proceso civil iniciado contra este proyecto el próximo 8 de Febrero de 2013. Todo ello a pesar de que desde hace cuatro años, en el barrio de Sant Antoni de Barcelona, La Carbonería se autogestiona para realizar actividades sociales, culturales y políticas, abordando diferentes temáticas: medio ambiente, alimentación, solidaridad, concienciación social, creación artística, cura del cuerpo, medios alternativos, cultura no comercial entre otras. También aportando espacios para que otros colectivos puedan desarrollar sus actividades y formando parte activa del tejido asociativo del barrio, alimentando una semilla con personalidad propia.
La Carboneria quiere ser un espacio abierto al barrio, okupado en desobediencia civil a las leyes que perpetúan injustas situaciones, desde donde dar apoyo a otras luchas y cultivar la biodiversidad urbana. También es un proyecto de vida comunitaria que nació como respuesta a un modelo basado en el individualismo i la especulación impuesta y coercitiva de nuestras libertades. Donde lo que importa es el beneficio colectivo en lugar del individual, tejiendo relaciones de igualdad i libertad entre las personas.

Quien demanda a La Carbonería es FBEX, una de las principales promotoras inmobiliarias, españolas y una de las responsables de esta estafa conocida como "crisis". FBEX se encuentra en proceso de liquidación, tras acumular una deuda de 640 millones de euros. Las propiedades de FBEX se encuentran en proceso de pasar a manos de bancos y otras grandes entidades. Así se fomenta la concentración de recursos de primera necesidad en manos de una minoría, que además los mantendrá en estado de abandono a la espera de lucrativas oportunidades de negocio. Además, no es nada nuevo que las instituciones públicas y las otras élites políticas y económicas no dudan en hacer uso de todos sus medios para acabar con cualquier tipo de proceso de autoorganización del pueblo que cuestione el poder establecido.
En la actualidad vemos como los proyectos de autogestión se reproducen por todo el territorio y en todos los ámbitos: ocupación de hospitales, ocupación de tierras por parte de campesinas, de escuelas, plataformas en lucha contra los desahucios, redes barriales de apoyo mutuo....Paradójicamente ayuntamientos y otras instituciones públicas, acogiéndose a una legalidad carente de ética, se empeñan en cortar de raíz estas iniciativas populares o desalojan sistemáticamente emblemáticos edificios okupados para dejarlos vacíos durante años (como será, también, el caso de la Carbo), posicionándose a favor, directa y indirectamente, de la concentración de poder en unas pocas manos.

Pero ya somos muchas las personas que hemos decidido apostar por los proyectos autogestionados como forma de emancipación y no nos pararemos ante sus intenciones de deforestar esta ciudad. Seguiremos cultivando y cultivándonos con tal de hacer frente al pensamiento único que las élites nos imponen.

Por cada árbol que talen, plantaremos un bosque.

Hacemos un llamamiento a las redes afines de soporte mutuo y os invitamos a las próximas convocatorias que iremos publicando: http://laotracarboneria.net/ twitter: @OtraCarboneria

NO AL DESALOJO DE LA CARBONERIA

LA CARBO DANDO LEÑA!
Mira també:
http://laotracarboneria.net/

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat