Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: altres temes
ERC: no n'hi ha prou
21 des 2012

El pacte d’ERC pot millorar sensiblement el Malgovern que teníem, però no és prou.

Molt bo el projecte de banc públic català. Sobretot a la llarga. És una vella aspiració. També són bons els projectes d’hisenda catalana i de justícia catalana. Però sobretot el banc.

Molt i molt bons els nous impostos:
*Sobre els dipòsits bancaris.
*Sobre les grans fortunes.
*Sobre els pisos buits.
*Sobre els vehicles pesants que travessen Catalunya.
*Sobre successions per als més rics.
El mal d’aquests nous impostos és que no es fixa la seva quantia, i no sabem si seran una cosa que «gravarà» realment o seran unes pessigolles. També falta l’importantíssim impost sobre transaccions financeres.

Molt bo el projecte de fons per rescatar famílies en situació de necessitat.

I molt bo el projecte de recuperar la Renda Mínima d’Inserció d’abans de la retallada.

I, naturalment, bona solució fixar la consulta d’autodeterminació el 2014, l’any en què es complirà el 300 aniversari de la derrota de Catalunya.

Però... el pacte té una part molt negativa.

Molt malament la previsió de continuïtat dels «ajustos», o sigui de les retallades, amb el compromís que aquestes siguin revertides quan «millori la conjuntura econòmica». NO ho podem acceptar! La conjuntura econòmica difícilment millorarà durant molt de temps. La quantia dels nous impostos ha de ser de tal magnitud que les injustes retallades que hem tingut es reverteixin ja, ARA mateix.

El pacte d’ERC s’ha quedat curt en aquest aspecte. I és molt important. Hem tingut unes retallades pressupostàries que han deixat la sanitat i l’ensenyament malparats, escanyats, i ara què hem de fer? Mantenir aquesta situació per a la posteritat? El pacte d’ERC ens hauria d’haver rescatat d’aquesta mala situació.

Tampoc hi ha cap previsió de revertir els plans privatitzadors sobre la sanitat pública. Això és una altra falla important.

De tota manera, donat el Malgovern que teníem, aquest pacte pot portar un alleujament. I estiguem atents, perquè segurament que veurem colles de saltimbanquis capitalistes que opinaran contra el pacte d’ERC. Però no per la part que jo he dit, sinó precisament per la part bona.

Antoni Ferret
http://bonainformacio.blogspot.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: ERC: no n'hi ha prou
21 des 2012
Antoni, es muy viejo el cuento de la lechera para creérselo, y a tu edad ya no estás en condiciones de dar más crédito a historias de estas. Nunca un mal gobierno fue contra sí mismo, contra las fortunas que más acumulan. Se trata de crear una diferencia mayor entre ricos y pobres y para eso deben de presionar las economías más desahogadas entre las clases trabajadoras, pero jamás contra la oligarquía...
Se trata de decir que van a presionar económicamente a las grandes fortunas para seguir con los recortes que no afectan a esas fortunas, que por supuesto se van a quejar para dar sentido a todo este simulacro...
Hay que acabar con el mal gobierno y con todo gobierno, pero ya!, antes de que no quede nada por lo que luchar y todo sean sus negocios.
Re: ERC: no n'hi ha prou
22 des 2012
lo siento pero no puede ser buena ntícia la fundación de otro banco, nacional o privado (son lo mismo). Hay! qué lástima que tanta socialdemocracia nos haya dejado como utopia crear o nacionalizar la banca.
Descentralización, autogestión, confianza, dinero propio, sin monopolios estatales de la emisión de la moneda.
Re: ERC-CiU?: ja els coneixem!
22 des 2012
si-
... i esperem que l'hisenda catalana i la justicia catalana no siguin per la hisenda i la justicia el que la venjança catalana és per a la 'venjança'!!
Re: ERC: no n'hi ha prou
22 des 2012
hi ha gent ke ja ha començat a mamar abans de les putes festes de nadal oi?
Re: ERC: no n'hi ha prou
24 des 2012
Tranquilos majetes, la mierda esta de "medidas sociales" de ERC y CiU serán pronto bloqueadas por el Tribunal Constitucional. Ningún cambio es posible en el estado español, está todo atado y bien atado.
Re: ERC: no n'hi ha prou
26 des 2012
La verdadera salida es la INDEPENDENCIA!!!

Estas medidas solo restaran 1000 millones de euros faltan 3000€ mas
si no nos robaran tanto 16000€- 18000€ anuales
poddriamos estar mejor,però de totdas maneres algun recorte, tendra de haber

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more