Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
tmb demana 2 anys de presso per gargante i mercader
17 des 2012
Asi es com las gastan aquets demorates en la seva democraia.
TMB demana 2 anys de presó pels companys Mercader i Garganté per realitzar una roda de premsa
por Kaos. Represión
Lunes, 17 de Diciembre de 2012 14:22 Compartir redes sociales
Enviar a Twitter!Añadir a FacebookAñadir a DeliciousDigg thisAñadir a RedditAñadir a StumbleUponAñadir a MySpaceAñadir a Technorati
Vota este articulo
12345(0 votos)tamaño fuente reducir tamaño fuente aumentar tamaño fuente Imprimir E-mail .
Els dos treballadors, Saturnino Mercader i Josep Garganté, amb antecedents penals per mobilitzacions com la dels 2 dies dels conductors/es de TMB i per anteriors vagues generals, podrien entrar a la presó si són condemnats. El judici es realitzarà el 19 de desembre.
El 22 de juliol de 2008 un conductor d’autobusos de TMB de la cotxera Pablo Díez va ser víctima d’un cas d’abús de autoritat per part d’un Cap de Línia (Fernández) amb la col·laboració de dos comandaments (Ramirez i De Haro), que va acabar en un expedient disciplinari i 15 dies de suspensió de feina i sou per al treballador.

Gràcies a una gravació que algú va “penjar” a Internet es va poder descobrir tot:
http://acosolaboralentmb2.podbean.com/

Pots llegir tota la història en aquest enllaç: http://rojoynegro.info/sites/default/files/IMG/pdf/76.pdf

Quatre anys després, la Direcció de TMB demana 2 anys de presó per als companys Mercader i Garganté que van denunciar aquest fet per “suposadament” atacar la intimitat i l’honor del cap de línia i els comandaments al fer referència a la gravació durant una roda de premsa.

A la gravació penjada a Internet es pot escoltar una discussió entre un comandament i un conductor en la qual el primer provoca de mala fe al segon per acabar imposant-li una sanció de 15 dies de suspensió de treball i sou.
Als pocs dies que es produís el cas d’abús d’autoritat, la CGT d’autobusos de TMB va convocar una roda de premsa on Saturnino Mercader, com a President del Comitè d’empresa, Josep Garganté, com a portaveu de la CGT i Manuel Casado, el treballador sancionat, van donar la seva opinió sobre el cas i demanaven a la Direcció de TMB que prengués les mesures corresponents.

A continuació, la Direcció de TMB informava que les mesures que prendria serien sancionar als companys Mercader i Garganté amb 4 mesos de feina i sou i impulsaria un judici penal.

Pel que fa a la denuncia laboral, els companys van guanyar el judici, encara que el Tribunal Superior de Catalunya va demanar al Jutge que tornés a dictar sentencia, sent aquesta contraria als interessos dels treballadors i un cop més recorreguda.

Tanmateix, en relació al judici penal, la fiscalia ha demanat finalment 18 mesos de presó i 18 mesos de multa a raó d’una quota diària de 12 euros amb la responsabilitat personal subsidiària en cas d’impagament, mentre que la Direcció de TMB puja el llistó i demana 2 anys de presó i una multa de 12 mesos amb una quota diària de 18 euros, i responsabilitat personal subsidiària en cas d’impagament de 6 mesos de privació de llibertat.

Recordem-ho, es demana a dos treballadors una pena de 2 anys de presó per realitzar una roda de premsa. Ni més, ni menys. El judici, en principi, es realitzarà el 19/12/2012 a les 12h a la sala 217 de la Ciutat de la Injusticia.

Des de la Coordinadora Obrera Sindical (COS) d’autobusos de TMB denunciem públicament la hipocresia de la Direcció de TMB que no només no ha sancionat aquest cas d’abús d’autoritat d’un directiu, sinó que a més està “linxant” a dos treballadors, un afiliat a la CGT i l’altre a la COS, que simplement van dur a la pràctica els acords assolits per part de la seva secció sindical en aquell moment i fent la seva feina com a representants dels treballadors/es, que és denunciar qualsevol tipus d’abús contra un treballador/a.

This work is in the public domain

Comentaris

Copiar i enganxar sense mirar
18 des 2012
Això no és un abocador, així que, quan enganxeu el text d'un article, si us plau, comproveu que està ben composat i llegible.
Re: tmb demana 2 anys de presso per gargante i mercader
18 des 2012
libero empiezaa masticar que ya eres grandet, y deja de plorar, para que te den papilla. asi quelee y trata de entender que eslo que lees, y no demanis sis plaus textos tipo donuts.
Re: tmb demana 2 anys de presso per gargante i mercader
18 des 2012
Muy bien libertario, incluearhvbjyfhmxkbhso podemos intercalar series de letras totwaxrfaxsdxvd<vxalmente ininteligibles entre los textos para que la gente se esfergscasgcasfdguerce en leerlos. Si no wxegwragxres papilla, di que sí.
Re: tmb demana 2 anys de presso per gargante i mercader
18 des 2012
rwdrdrdlmente initeligibles para dfjxhnldafdificultar aun más la lwaerdxwelfxwerfectura y que lasdxadfxes gentsajgdxe se esfueklsyndfjngkjsgdrce, si no esdgnkh<dgngah<d papilla, di qumwernafbe sí.
Només dues coses: Calma i l'altre no m'en recordo.
19 des 2012
Au, escolteu una mica la veu de la inexperiència i la inoperància:
http://maximumclatellot.blogspot.com.es/
Un programa de ràdio que sembla un pessebre fet amb figures de pasta de burilla.
Sindicat Terrassa