Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
A València sempre és primavera
16 des 2012
Arran de la vaga general del 14 de novembre, hem volgut escriure aquest comunicat en suport de totes les persones que fórem detingudes ací a la ciutat de València. A més a més, voldríem que també se sentiren incloses totes aquelles que participaren de la vaga i que han patit la repressió arreu de l’Estat espanyol, així com l'Alfon de Vallecas, que encara segueix empresonat.
En aquest comunicat volem ressaltar l’actuació policial que a València, des de primeres hores del matí, se centrà en aquells piquets que no estaven dirigits pels sindicats del poder. D’aquesta manera, fórem les que participem de moviments de base (assemblees d’estudiants, comités de vaga de barris, etc) qui més patírem la repressió i l’abús policial. Nosaltres som aquelles que no pactem les vagues, que prenem els carrers per la nostra condició d’explotades i és per això que vénen a per nosaltres. Perquè saben que som el seu vertader problema.

Cal dir que els agents se saltaren, com sempre, les seues pròpies lleis i cometeren actes que deurien ser condemnats. Parlem de fets com la detenció d’un company a l’interior de la Universitat de València i la seua posterior agressió i també, com és costum, del fet de no portar el número de placa. A més a més, voldríem assenyalar la forma en què les primeres deu companyes foren detingudes: foren placades contra el terra i les parets, emmanillades, amb espentes per tirar-les als tolls i deixades durant una hora assegudes sota la pluja, sent així humiliades.

Creiem convenient recordar el que suposa una detenció i el que impliquen els canvis de cel·la constants, l’aïllament d’algunes de les companyes, el foment de la pèrdua del temps i la negació a la mediació: és tot un atac cap a la integració de la persona detinguda. Però és que l’actitud dels policies durant aquest dia de vaga general als carrers, estigué contínuament acompanyada d’insults gratuïts (puta, loca, etc.), amenaces constants (os vais a enterar, os vamos a moler a palos, etc.) i pallisses indiscriminades (com la que rebé un grup de companyes arraconades en un portal).

És important deixar clar de quin costat estan els policies, que són les forces de seguretat de l’Estat i que protegiran sempre els de dalt. Nosaltres som les de baix i, per tant, mai podrem estar segures al seu costat. Tampoc oblidem la manipulació que hi ha per part dels mitjans de comunicació, com es mostra, per exemple, quan parlen del nostre company ferit al cap per la porrada d'un policia i diuen que es va caure per les escales del metro.

Després d’aquesta vaga, la Delegada del Govern torna a evidenciar les seues dràstiques mesures i la persecució policial i legal que farà de totes aquelles que no tenim representants, que ens representem per nosaltres mateixes, que no demanem permís i que estem convençudes d’allò que fem. És així que Sanchez de León torna amb la repressió cap a les estudiantes, cap als joves precaris, cap a les veïnes dels nostres barris, cap a totes aquelles que, igual que a la Primavera Valenciana, prenguérem els carrers.

Només cal dir que, tot i la forta repressió a la que estem exposades, no ens aturaran. Estem disposades a anar més enllà i a fer vagues tan combatives o més que aquesta. Aprenem dels nostres errors per millorar convocatòries futures i veiem que anem guanyant forces perquè la por comença a canviar de bàndol.

Encara que prengueu a algunes de nosaltres, en som moltíssimes més.

Absolució detingudes i repressaliades! Llibertat Alfon!

Assemblea en solidaritat amb les detingudes i repressaliades de la vaga general del 14N.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat