Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
La Plana contra les retallades
14 des 2012
Al voltant d'unes 150 persones ens concentràrem el passat dijous 29 de novembre a la Plaça Major de Nules per a realitzar una sonora xiulada contra les retallades als serveis públics que estan duent a terme els diferents governs del Partit Popular, excusant-se en una crisi que ells i els seus amics han creat.
705221_10151974270796564_451326299_o.jpg
Pel matí ens despertàvem amb l’aparició de la notícia a un conegut periòdic provincial, de que “Nules” estava “en alerta por una protesta durante el pleno”. Mentre la gent del poble es trobava amb aquest suculent titular, els aplegaven notícies de que una parella de la Policia Nacional, cos que no te implantació a Nules, anava passejant-se pel cèntric Carrer Major, deixant la sensació entre els veïns de que alguna cosa, i no bona, anava a passar per la vesprada. Amb puntualitat aplegaven els participants a la Plaça Major, on hi havia una representació de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) deixant vore les seues reivindicacions i recollint signatures per a la I.L.P. sobre la legalització de la dació en pagament i el lloguer social. De seguida es van desplegar dues pancartes amb els lemes: “Retallen als pobres. Rescaten als rics. Prou! No pagarem la seua crisi” i “#prouretallades. Hem perdut la por”. I va començar la protesta. Tot i que la majoria dels assistents no portaven res per a fer soroll, els que si que ho duien van fer que en alguns moments la protesta fos ben sonora. I entre el clima distés però compromès, es deixava caure per allí algun conegut membre de la dreta local, amb mirada xulesca i desafiant als manifestants, com esperant que algú li digués alguna cosa. Ni cas. També va eixir del ple a vore la protesta una persona molt pròxima al partit que governa. No sabem ben be amb quines intencions. I quan ja quedava menys gent que més, però la xiulada continuava, un ancestral estomac agraït de l’Ajuntament, amb cabell blanc, va passar per damunt d'una de les pancartes. En recriminar-li un dels manifestants la seua actitud va respondre “pues ponla allí, que no la he visto” amb un irònic somriure, el que ens fa pensar que ho va fer aposta, tal volta envalentit per una abusiva ingesta d'alcohol, però açò ja és parlar per parlar.
Amb unes quantes fotos amb les pancartes a la porta de Ca la Vila va acabar la protesta. Alguns diran que 150 manifestants no està mal per ser Nules. No falta part de raó, però si tots els que estaven a favor dels motius de la mateixa s’hagueren deixat caure per allí, potser que s’haguera omplert la plaça. A vore si s’animen per a la següent. I per últim donar l’enhorabona als i les manifestants que sí que van acudir, donant la cara, fent sentir el seu descontent contra les polítiques anti-socials que els governs titella de Rajoy i Fabra ens estan aplicant a estudiants, treballadors, aturats i jubilats. Perquè a pesar de l’estratègia de la por amb titulars sensacionalistes, policia intimidatòria i feixistes provocadors, van demostrar que realment a Nules hi ha gent que està perdent la por, convidant als que encara no, a que espavilen i ho facen ja. Perquè no entenem com ens parla d'austeritat un alcalde que cobra uns 8.000 € mensuals. No entenem com ens fan pagar als treballadors un deute que no hem generat, i un no parar de motius que ja coneixeu sobradament. Per tot això els direm a la cara i sempre que calga que ja està be, que no pagarem la seua crisi, que hi ha altres eixides a la situació actual i que si uns governs amb majories absolutes no son capaços d'aplicar, és perquè o estan contra nosaltres o son uns ineptes. Segurament que ambdues coses. No tenim forces per a rendir-nos i si algú pregunta que perquè ens manifestem precisament a Nules la resposta ha de ser clara: perquè nosaltres som de Nules mal que vos pese.

Nules. La Plana. Països Catalans
www.assembleadenules.blogspot.com
459028_538658556162551_1978654463_o.jpg
1_M3.jpg
Mira també:
http://www.assembleadenules.blogspot.com

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat