Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
La CUP pide la destitución de Felip Puig y la disolución de la Brigada Móvil de los Mossos
13 des 2012
David Fernández asegura que el caso Ester Quintana sigue abierto y recuerda que Sergi Pla fue el responsable de la carga contra los indignados en Plaça de Catalunya- El nuevo parlamentario pone en duda los datos que ha presentado Felip Puig y dice que creérselos supone "un acto de fe"
david.png
Con una pelota de goma en las manos, David Fernández, de la CUP, ha comparecido antes los periodistas después de Felip Puig para poner en duda la versión oficial del conseller y recordar que, desde el día de la Huelga, ya se han presentado tres. Fernández ha dicho que con sólo añadir la pelota de goma que él tenía en sus manos, bastaría para tirar por los suelos la versión última versión del conseller. "El mapa del uso de los proyectiles es ampliable e intentaremos demsotrarlo en las próximas semanas" ha avanzado Fernández que se ha mostrado convencido de que se efectuaron más disparos por parte de los agentes que los reconocidos. El portavoz de la CUP ha dicho que creerse la versión de Puig supone "un acto de fe".

El nuevo parlamentario ha celebrado la dimisión de Sergi Pla pero ha criticado que llega tarde y ha recodado que él fue el responsable de las cargas contras los indignados en plaza de Catalunya en 2011 y más tarde, en un progama de Salvados, dijo que incluso que Mahatma Gandhi hubiera recibido golpes. Fernández ha resatado también que algo falla en la versión oficial cuando no se hace autocrítica de la actuación y en cambio se acepta la dimisión del responsable de los antidisturbios.

El portavoz de la CUP ha pedido también la dimisión de Felip Puig y la de la Brigada Móvil de los Mossos d'Esquadra, es decir de los antidisturbios. "La policía tiene un problem, que se llama Brigada Móvil" ha asegurado Fernández y ha recordado que desde el 2001, ocho personas (sin contar Ester Quintana) han perdido un la visión de un ojo por la actuación de los Mossos d'Esquadra pero ningún agente ha sido condenado, a pesar de que todos los casos han sido denunciados ante la justicia. En varias ocasiones, las absoluciones han llegado "ante la imposibilidad de identificar a los agentes", según Fernández , lgo que proporciona "absoluta impunidad e inmunidad" a los agentes.
Mira també:
http://www.eldiario.es/catalunya/CUP-Felip-Brigada-Movil-Mossos_0_79092373.html

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La CUP pide la destitución de Felip Puig y la disolución de la Brigada Móvil de los Mossos
13 des 2012
Y luego direis algunxs que son todos iguales... nunca se había plantado nadie en su parlamento a decirles clarito aquello de "disolución cuerpos represivos" que se coreaba en los 70.

No sé para que servirá la cup en el parlamento, pero como mínimo imaginar la cara de mas de uno de la brimo al oir por primera vez que les pedía su desaparición ya es un pequeño placer despuçés de tanta impunidad.

Pero eh, que los que querais seguir ejerciendo de obispos en el anticapitalismo y repetir dogmas anticup (a pesar de los hechos) estais en vuestro derecho. Yo me reservo el mío de sentir pena de gente tan necia en el mov. libertario.
Re: La CUP pide la destitución de Felip Puig y la disolución de la Brigada Móvil de los Mossos
13 des 2012
No demana la "disolucion de los cuerpos represivos", sino la dissolucio de la BRIMO. Jo penso que la policia no es que tingui un problema que es diu BRIMO, sino que en te molts mes... No ho podem reduir tot aixo, pero vaja, be per la intervencio.
Re: La CUP pide la destitución de Felip Puig y la disolución de la Brigada Móvil de los Mossos
13 des 2012
Això no serveix absolutament per a res. Em sap greu però és així. Pots fer-te pajilles amb l'assuntu però la via institucional és inútil. Cada polític fa el seu paper, l'obra surt molt bé, tot els actors són iguals? uns més bons uns altres més dolents, però el què allà és fa és una farsa inútil. No sé qui fa més pena.
Re: La CUP pide la destitución de Felip Puig y la disolución de la Brigada Móvil de los Mossos
13 des 2012
La repressió policial va més enllà de la que pot produir la BRIMO uns dos o tres dies a l'any quan hi ha conflicte, i tot i que sí que és veritat que és la cara més visible, i potser també la més tràgica, no podem oblidar la repressió i el control que exerceix dia a dia la policia sobre les persones mitjançant la vigilància, agressions, dispositius de control... Dissoldre la BRIMO poc afectaria a les nostres vides.
Re: La CUP pide la destitución de Felip Puig y la disolución de la Brigada Móvil de los Mossos
13 des 2012
D'entrada, saps més que de sobres que ni l'EI ni la resta d'individualitats i col·lectius que dónen suport a la CUP ho redueixen tot a aquest àmbit. Però quan dius:

"la via institucional és inútil."

Però QUINA és aquesta altra teva? contesta, ara i aquí, que estàs fent tu que sigui MÉS útil? demostra el que dius amb resultats.

Jo el que veig és que és el cop que s'ha arribat a més gent d'aquesta societat això de "dissolució de la BRIMO", mai s'havia tingut un altaveu similar en quan a públic receptor (només cal que miris que diuen els mitjans, xarxes socials, etc.).

I si de veritat aspires a transformar la societat (que jo dubto que molt que va amb pintes i rajant de tot en el fons el que hi ha ja li està bé), en algun moment hauràs d'arribar a les grans masses de gent.

Jo no em tancaré de mires com fas tu amb afirmacions categòriques: presenta'm COM arribar a la població de manera, a centenars de milers de persones, com fer-ho de manera més eficient i retiro lo dit.

Mentre no ho facis, continuare pensant que ets un capellà, amant dels dogmes. "Això és així i punt, no m'ho qüestionis".
Re: La CUP pide la destitución de Felip Puig y la disolución de la Brigada Móvil de los Mossos
13 des 2012
posats a demanar, perque no la disolucio de la generalitat, i ja posats tambe de tots els partits politics, i podem comenzar per la cup per anar donan exemple.
Re: La CUP pide la destitución de Felip Puig y la disolución de la Brigada Móvil de los Mossos
13 des 2012
En ciència, també social, es demostra el sí no el no. Per tant, ens alegrarem, quan per un discurs tant ben fet d'aquest parlamentari o polític de la gene, es disolgui la policia o no se, ens paguin un tallat. De moment, lamento dir-te, però tots són iguals, amb diferents trajus o camises...
Re: La CUP pide la destitución de Felip Puig y la disolución de la Brigada Móvil de los Mossos
13 des 2012
Quantes tensions mal enfocades!

Sembla que us prengueu tots les coses com un atac personal i aleshores feu un contraatac personal! Que si uns son uns dogmàtics que si els altres uns buscadors de la poltrona!

Hi ha arguments en contra i arguments a favor d'entrar al parlament. El conflicte i la discussió son bons i necessaris. Però deixeu-vos tots d'infantilismes i, com això mai passarà, no us prengueu les coses com atacs personals. Ataqueu les idees no les persones que les defensen, coi.
I, quan la CUP faci alguna cosa bé no fa falta que salteu tots a dir MIRA! MIRA!
I, quan la CUP faci alguna cosa malament (sempre hi ha equivocacions i és probable que algun cop s'equivoqui) no salteu tots MIRA! MIRA!
-----------

Ara, la meva opinió.

A mi em sembla molt bé tot això de l'altaveu dels moviments socials i fer arribar el missatge a la gran massa de gent. Però em sembla que molta gent no us ha votat només per això, i molta gent espera quelcom més. I en alguns discursos i missatges em sembla que els trets van per una altra banda.

A mi, que em considero anarquista, si un grup anarquista crees un partit per tal de poder introduir el seu discurs al parlament no em semblaria malament. Però hauria de veure que tenen les coses moooolt clares i un discurs totalment antiparlamentarista per tal que mai els votes. I haurien de demostrar que la implementació d'un partit com a organ de propaganda no mataria la heterogeneitat del moviment, cosa prou difícil.
Com aquestes coses no les he vistes clares en la CUP doncs no els he votat pas.

A part, crec que hi ha moltes altres coses en que s'hauria de gastar ara mateix l'energia el moviment llibertari :).

----------------

Una última crítica, que també hem fa dubtar de les CUP. El fet que hagi vist més mobilització per aquestes eleccions que per la vaga general. No vull dir que la gent de l'EI no s'ho hagi currat (que molt) però hi ha hagut gent que he vist que no tant.
Aquestes son les coses que hem fiquen la mosca sota el nas.
Re: La CUP pide la destitución de Felip Puig y la disolución de la Brigada Móvil de los Mossos
13 des 2012
Rana, em sembla molt accertat el teu comentari...

jo personalment no vaig votar a ningú, però la veritat eś que jo mateix estic fart d'estar en contra de tot el que se'ns posa al davant, només per norma. Dir que quan vam veure els resultats electorals vaig sentir una petita alegria per lo de la CUP tot i no identificar-m'hi.

Em sembla maco que gent que es consideri llibertària sàpiga "cedir" i veure que realment estan aconseguint alg. I m'agrada veure penya de l'EI valorant positivament altres coses que no els son tan afins.
Re: La CUP pide la destitución de Felip Puig y la disolución de la Brigada Móvil de los Mossos
13 des 2012
Per part mevs no hi ha rés personal. Penso realment que l'existència d'un partit que diu parlar en nom dels moviments socials és, de fet, contraproduent, un problema. Tan debo no haguès passat mai.

I crec que aquestes declaracions, com tot el que es diu al parlament, són paper mullat. No entenc en absolut perque a alguns us importa tant que "es doni canya" al parlament. No hi veig la utilitat, riure? dir "ole ole toma toma"?
Re: La CUP pide la destitución de Felip Puig y la disolución de la Brigada Móvil de los Mossos
13 des 2012
No, anarquista, les CUP són una assemblea, hi pots anar tu a dir la teva i a consensuar, també hi poden anar els moviments socials i molts ho han fet. Jo també sóc anarquista i creu-me, estic cansat de tot això de no votar i abstenció activa i aquestes coses, som 4 que fem abstenció activa, la major part de l'abstenció és per pur passotisme, ho hem d'admetre i per això mai hem aconseguit absolutament res amb l'abstenció. Per això jo he votat les CUP i hi he participat activament, perquè penso que són un front més que ja era hora que abordéssim, perquè ens agradi o no, la CUP donarà molts titulars que hi hauran de ser (als mitjans "normals") i això pot fer obrir els ulls a molta gent que fins ara era, per exemple, votant d'ICV. Crec fermament en la gent que hi ha al capdavant (no només els parlamentaris, que per cert canviaran a cada legislatura i cobraran el doble del sou mínim com a màxim), que no coincideixo amb ells en tot le que diuen, però són gent culta i preparada que pot fer molts feina (també) des del parlament. En fi, que cadascú faci el que vulgui, jo ja he pres la meva decisió.
Re: La CUP pide la destitución de Felip Puig y la disolución de la Brigada Móvil de los Mossos
13 des 2012
Personalment crec que practicar el parlamentarisme (en general, la democràcia en els termes establerts) és, a més de donar-li suport, una pèrdua de temps. Ara bé, per aquells que no penseu així, crec que hi ha un punt crític que us heu de plantejar: activar consciències o desactivar-les? per què si acabeu fent de mur de contenció i de desactivadors de conflictes, com fa l'esquerra, aleshores em temo que ja no ens tindreu com a mers observadors, a molts ens tindreu directament en contra.

Salut.
Re: La CUP pide la destitución de Felip Puig y la disolución de la Brigada Móvil de los Mossos
13 des 2012
Estic d'acord en el fet que difícilment un partit pot parlar en nom dels moviments socials i, de fet, no crec que la CUP s'ho plantegi realment. També crec que és possible que un projecte polític desactivi les mobilitzacions (encara que això no és culpa directa de la CUP).
El problema és que aquí les discussions poc fruit faran. Ja que a la gent que realment pot afectar malament el fet que la CUP entri al parlament dubto que es passin massa per aquí. La majoria de gent que es passa per indymedia té clar que encara que voti la lluita està al carrer.
El problema és el que Marc diu. L'abstenció activa ha fracassat. I això no ho dic perquè en aquestes eleccions hagi pujat la participació, tampoc ho dic perquè siguem quatre els que fem abstenció activa ni tant sols ho dic perque l'abstenció activa no hagi assolit res en tots aquests anys. Encara menys pq uns quants anarquistes hagin decidit votar.
Des del meu punt de vista, l'èxit de l'abstenció activa no té res a veure amb el fet que la gent voti o deixi de votar. A mi me la sua si la participació puja o baixa pq tinc claríssim que el parlamentarisme és una merda. Encara que votes el 100% de la població per mi no tindria cap legitimitat.
Si dic que l'abstenció activa ha fracassat és degut a que no hem sabut transmetre aquest missatge. Aquest és el gran fracàs. Som els anarquistes els que hem de dir ben clar que el parlamentarisme és una estafa. Que és una forma d'organització intrínsecament antidemocràtica. Quan jo dic "no votis" me la sua si al final la persona vota o no. El que vull és transmetre el missatge. Dir que hi ha una alternativa. Que no s'ha de delegar. Que hem de lluitar per aconseguir les coses nosaltres mateixos, no que ens les aconsegueixi algú altre.

Si més del 50% de la gent deixa de votar. Que passaria? L'estat seguiria autovalidant-se (que formin el seu propi partit dirien). Hi hauria una sensació molt més clara entre els moviments socials de que el parlament no és legitim i de que ningú ens representa. Però mentre la gent seguis creient que algun dia es pot formar un partit que els representaria (que és el que passava fins ara, un desencant amb la política però una esperança d'una nova política), seguiríem tenint el problema. De fet, encara que la gent voti CUP podem aconseguir que tinguin clar que el parlament no és legitim, i és al que hem d'aspirar.

Com anarquistes el que hem de lluitar no és contra el vot. El que hem de lluitar és contra la idea del parlamentarisme. Aquest és l'enemic real. I això ho podem fer votem o no votem.
El que està clar és que la EI difícilment ho farà pq seria tirar-se pedres a la seva pròpia teulada. Això si, si algun dia l'anunci electoral de la CUP recomana no votar, potser em repenso lo de votar-los.
Re: La CUP pide la destitución de Felip Puig y la disolución de la Brigada Móvil de los Mossos
13 des 2012
Només una aclaració que sembla que a molts se us oblida:

A la CUP hi ha gent d'altres tradicions polítiques que no són l'EI. Evidentment l'EI hi té un gran pes (és normal, són els que més han apostat per aquest projecte quan altres com RG en els seus inicis ho menyspreaven), però hi ha altres sectors a part de EI i llibertaris (que sembla que siguin els únics per molt de vosaltres).

Està plagada de gent interessant que més que adscriure's a un corrent ideològic determinat prové d'una lluita concreta (ecologisme, feminisme, mov. veïnal, etc.)

Això darrer és per sobre de tot el més enriquidor per mi de la CUP: que les discussions ideològiques tan freqüents en aquest món virtual són d'una pobresa intelectual que contrasta amb la riquesa i la pluralitat que hi ha dins la CUP. I repeteixo, m'importa més haver arribat a aquests sectors que treure més o menys vots o més o menys diputats.


Estem fent Unitat Popular.
Re: La CUP pide la destitución de Felip Puig y la disolución de la Brigada Móvil de los Mossos
14 des 2012
Segurament (tret d'aquestes eleccins) hi ha tants abstencionistes actius dins l'EI com en qualsevol organització anarquista.

La prioritat és el carrer i la responsabilitat de que les lluites no es desactivin no recau en en 3 persones que han estat elegides per cridar ben fort que tot és una merda, la responsabilitat recau en totes i cadascuna de nosaltres que hem de seguir lluitant i tensant la corda.

De partits n'hi ha molts, uns arriben i altres moren. La CUP no és propiament un partit, és el front institucional d'un moviment que aspira a fer la revolució. Les integrants de l'EI portem lluitant des de mitjants dels 90 ininterrumpudament (i algunes d'un xic abans), picant pedra i lluitant al costat de totes les que lluiteu... Si l'objectiu fora aconseguir una poltrona i deixar les coses tal com estan seríem un xic burres i hauríem triat un camí tortuos i llarg, tant que a partir d'aquest moment no hi hauria cap perill que mai arribessim a suposar un problema per a ningú, ni per el sistema ni per a la desmobilització dels MM.SS.

Deixem les pors i prejudicis. Treballem dur, fiscalitzem, lluitem... si la CUP falla, cosa que crec que no passarà, no haurem perdut massa res, sols és una eina més i mai la més important.
Re: La CUP pide la destitución de Felip Puig y la disolución de la Brigada Móvil de los Mossos
14 des 2012
S´ha de veure cada dia el careto del politicucho aquest a indymedia?? ara es comente l´actualitat del parlament?? com al canal parlament?? només valen els partidets, o també els partits?? només els superguais?? i els no tan guais??
Re: La CUP pide la destitución de Felip Puig y la disolución de la Brigada Móvil de los Mossos
14 des 2012
Hi ha quelcom que, fora de les diferents ideològiques, estem aconseguint des de que la Cup ha tret els diputats. I és que els comentaris a indymedia comencen a tenir rang de discussió i no de baralla verbal. És un principi.

I no em cansaré de repetir: l'EI sola no portarà a terme cap transformació social, de la mateixa manera que el moviment llibertari sol, tampoc. Ens necessitem les unes a les altres, de la mateixa manera que tan unes com les altres necessitem els sectors transformadors ecologistes, cooperativistes...
I això només ho aconseguirem quan cada capelleta entengui que no té la veritat absoluta i que, per tant, allò que és necessari és la reciprocitat i la lluita comuna en allò que poguem posar-nos d'acord, per poder veure totes les similituds que ens agermanen i no pas només veure les diferències teòriques que ens separen.
Re: La CUP pide la destitución de Felip Puig y la disolución de la Brigada Móvil de los Mossos
14 des 2012
Jo tinc clar que la gent que conforma l'EI i la CUP en si tenen com a prioritat el carrer. Ja se que ells no deixaran de treballar-hi.
Tinc claríssim que s'ha d'intentar arribar a quanta més gent millor, i l'EI ho està aconseguint molt més que no pas el moviment llibertari.
La meva preocupació és quin missatge s'està transmitint. En quins termes es formula aquesta unitat popular. Conec gent que ha votat a la CUP i que ho veu com una alternativa política. No com una eina dintre de les institucions per als movimens socials sino com un camí institucional. Això és el que hem preocupa.
Hem preocupa que el fet de ser un partit, el fet de demanar vots, el fet de estar eligint uns representants enviï un missatge que no és el que vui enviar.
Tinc molt clar que els que estem aquí no deixarem de participar al carrer encara que la CUP tingui 30 escons al parlament. Però em preocupa que la gent que vota CUP ho deixi de fer, entengui que el parlamentarisme és una opció de canvi, és un sistema correcte.

És el que deia abans. Per mi l'abstenció activa no és votar o no votar. L'abstenció activa és tenir clares les prioritats i que el parlamentarisme és una eina no inútil sinó directament danyina.
Re: La CUP pide la destitución de Felip Puig y la disolución de la Brigada Móvil de los Mossos
14 des 2012
Grandíssima intervenció del David al parlament:

http://www.youtube.com/watch?v=pEer13M-bhM&feature=player_embedded
Re: La CUP pide la destitución de Felip Puig y la disolución de la Brigada Móvil de los Mossos
14 des 2012
Si per atacar la BRIMO s'acaba defensant per activa o per passiva la pervivència dels Mossos, és que un s'ha passat a l'enemic. Quin "Cavall de Troia" això és un "poni ensinistrat". Quin to més baix, només flipen els devots i els hooligans. Cal tornar al carrer!
Re: La CUP pide la destitución de Felip Puig y la disolución de la Brigada Móvil de los Mossos
14 des 2012
Cuando se quería prohibir las corridas de TOROS había quien se negaba porque no estaban incluidos los correbous y por tanto deslegitimaba el proceso. Incluso había quien se oponía porque no incluía la cría, los mataderos, las pieles, etc..

Pues bien, se trabajó en un punto concreto y se consigió, ahora toca conseguir el siguiente escalón, pero mientrastanto ya se ha conseguido uno muy importante.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more