Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: immigració
[CIES NO] 15D Rodegem el CIE + Jornades
13 des 2012
EL 15D RODEGEM EL CIE
Ni CIE ni CECE. Canviar-li el nom perquè tot segueixi igual?

El 6 de gener de 2012, Idrissa Diallo va morir en circumstàncies no resoltes al CIE de Zona Franca. Pocs dies abans, Samba M. havia mort al CIE d'Aluche a Madrid victima d’una greu infecció no tractada, després d'haver demanat assistència mèdica una desena de vegades i de no rebre l'atenció adequada. Aquestes morts van suposar que la realitat dels CIEs sortís a la llum i arribés a milers de persones que ni tan sols coneixien l'existència dels anomenats Guantànamos espanyols.

Arran d'aquestes morts, centenars d'organitzacions i persones vam sortir a totes les ciutats de l'Estat per exigir el seu tancament. Amb l'autoorganització i la mobilització ciutadana es va trencar el silenci mediàtic que els envoltava, omplint les xarxes socials, els carrers i els mitjans de comunicació de raons pel tancament dels CIE's i forçant al govern a un compromís d'acabar amb l'opacitat d'aquests centres.

Avui, un any després, denunciem que no només no s'han esclarit les circumstàncies de les morts d'Idrissa D. i Samba M., sinó que la situació als CIE's segueix sent opaca i continua fomentant les vulneracions de drets. Per la seva part, el govern ha incomplert el compromís de prendre mesures que garanteixin els drets dels interns i, s'ha limitat a presentar un esborrany de Reglament que, pretén simplement transformar el nom dels Centres d'Internament (CIE) en Centres d'Estada Controlada d'Estrangers (CECE). Aquest reglament, redactat sense escoltar els reclams de les organitzacions socials i de DDHH, consolida el model policial de gestió i continua sense garantir un horitzó de tancament d’aquests centres i de respecte als drets de les persones internes fins que això succeeixi.

Des de la societat civil ja hem iniciat el compromís de treballar conjuntament pel tancament dels CIEs i no permetrem que hi hagi més morts pel camí.

Per la llibertat de moviment. Perquè no hi hagi més morts a la "tanca de la vergonya". Per la sanitat universal. Perquè cap persona és il·legal. Perquè cap més persona sigui privada de llibertat per no tenir papers.

Per tot això, el proper dissabte 15 de desembre us convidem a manifestar-vos, a rodejar el Centre d'Internament d'Estrangers de la Zona Franca, així com a assistir a les Jornades de Formació, Acció i Reflexió entorn als Centres d'Internament que culminaran amb una trobada estatal de Col·lectius.

Convocatòries:

[14 i 15 de desembre] Jornades per a la Formació, Reflexió i Acció entorn als CIE.
Lloc: Universitat Pompeu Fabra. Campus de Ciutadella c/ Ramon Trias i Fargas 25-27
Podeu consultar el programa (aquí: http://tanquemelscies.blogspot.com.es/p/jornades-14-15.html )

[15 de desembre] 17h Rodegem el CIE
Lugar: 17h Plaça Espanya-Gran Via. (Des d'allà agafarem el bus per anar junts al CIE). 18h Centre d’Internament d’Estrangers de la Zona Franca (Carrer E4. Polígon Zona Franca).
Podeu veure el cartell aquí : http://tanquemelscies.blogspot.com.es/2012/12/dia-internacional-de-les-p
CIES DEF.jpg
No CIE.jpg

---


Cast


EL 15D RODEEMOS EL CIE
Ni CIE ni CECE. ¿Cambiar el nombre para que todo siga igual?

El 6 de enero de 2012, Idrissa Diallo murió en circunstancias no resueltas en el CIE de Zona Franca. Pocos días antes, Samba M. había muerto en el CIE de Aluche en Madrid víctima de una grave infección no tratada, después de haber pedido asistencia médica una decena a veces y de no recibir la atención adecuada. Estas muertes supusieron que la realidad de los CIEs saliera a la luz y llegara a miles de personas que ni siquiera conocían la existencia de los llamados Guantànamos españoles.

A raíz de estas muertes, centenares de organizaciones y personas salimos en todas las ciudades del Estado para exigir su cierre. Con la autoorganización y la movilización ciudadana se rompió el silencio mediático que los rodeaba, llenando las calles, los medios de comunicación y las redes sociales de razones para el cierre de los CIE's y forzando el gobierno al compromiso de acabar con la opacidad de estos centros.

Hoy, un año después, denunciamos que no sólo no se han aclarado las circunstancias de las muertes de Idrissa D. y Samba M., sino que la situación en los CIE's sigue siendo opaca y continúa fomentando las vulneraciones de derechos. Por su parte, el gobierno ha incumplido el compromiso de tomar medidas que garanticen los derechos de los internos y, en cambio, acaba de proponer un borrador de Reglamento que, entre otros cambios, pretende simplemente transformar el nombre de los Centros de Internamiento de Extranjeros (CIE) en Centros de Estancia Controlada de Extranjeros (CECE). Este reglamento, redactado desoyendo los reclamos de las organizaciones sociales y de DDHH, consolida el modelo policial de gestión y continúa sin garantizar un horizonte de cierre de estos centros y de respeto de los derechos de las personas internas hasta que esto suceda.

Desde la sociedad civil ya hemos iniciado el compromiso de trabajar conjuntamente por el cierre de los CIEs y no permitiremos que haya más muertos por el camino.

Por la libertad de movimiento. Para que no haya más muertos en la "valla de la vergüenza" Por la sanidad universal. Porque ninguna persona es ilegal. Para que ninguna persona más sea privada de libertad por no tener papeles.

Por todo esto, el próximo sábado 15 de diciembre os invitamos a manifestaros, a rodear el Centro de Internamiento de Extranjeros de la Zona Franca y a asistir a las Jornadas de Formación, Acción, Reflexión en torno a los Centros de Internamiento que culminarán con un encuentro estatal de Colectivos.Convocatorias:

[14 y 15 de diciembre] Jornadas para la Formación, Reflexión y Acción en torno los CIE.
Universitat Pompeu Fabra. Campus de Ciutadella c/ Ramon Trias i Fargas 25-27


[15 de desembre] 17h Rodeemos el CIE.
Lugar: 17h Plaça Espanya-Gran Via. A las 18h en el CIE de la Zona Franca (Polígono de la Zona Franca, Calle E4)
Mira també:
http://tanquemelscies.blogspot.com/

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more