Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Manifestació: 20 anys sense Pedro, assassinat per la policia a l'Hospitalet
12 des 2012
15 de DESEMBRE

· 11:30h OFRENA FLORAL a l’Avinguda de Catalunya de L’Hospitalet (Metro Torrassa L1)

· 17H. MANIFESTACIÓ Plaça Universitat (BCN)

L'assasinat de Pedro Álvarez a mans d'un policia que va sortir de la presó amb total impunitat al tercer dia de la seva detenció compleix el proper desembre 20 anys d'indignació i complicitat judicial, però també d'una no resignació davant de la injustícia que ha convertit el cas en la bandera de tots els casos d'abús de poder per ser el moviment social europeu al respecte més antic i encara viu.

Pedro Álvarez, un jove de 20 anys, acompanya la seva xicota a casa seva a la ciutat catalana de L’Hospitalet de Llobregat, quan un cotxe gairebé l'atropella. Pedro, aleshores, inicia una discussió amb el conductor que finalitza quan aquest agafa un arma del cotxe i li dispara tres trets que acaben amb la seva vida. Les sospites recauen contra un policia nacional que és detingut i posat en llibertat al tercer dia. La jutgessa dificulta la investigació i inicia un procés totalment irregular malgrat que totes les proves apunten cap a l'autor: balística, automòbil, roda de reconeixement, etc.

Des de llavors ençà, familiars i amics de Pedro, acompanyats de desenes de moviments socials, artistes i intel·lectuals, creen una plataforma encapcelada pels pares del Pedro, Juan José Álvarez i Carmen Peso, que en mig del dolor i la impotència miren d'implicar la societat i els mitjans de comunicació per tal d'exigir responsabilitats a les autoritats, i denunciant un cop i un altre, el cas d'abús de poder que els havia arrencat la vida d'un fill.

15 de desembre


17 hores MANIFESTACIÓ Plaça Universitat (BCN)
Mira també:
http://plataformapedroalvarez.com
http://www.portalsantantoni.net/?tribe_events=concentracio-vint-anys-sense-pedro

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Manifestació: 20 anys sense Pedro, assassinat per la policia a l'Hospitalet
13 des 2012
Passen els anys i l'assassí i els responsables de l'assassinat d'en Pedro segueixen al carrer , no oblidem!!
Suport , solidaritat i molts ànims per la família i amics d'en Pedro.
Ni oblit, ni perdó!!
Sindicato Sindicat