Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Vaga indefinida a Imesapi, Barcelona
11 des 2012
La vaga indefinida segueix a IMESAPI, una de les tres empreses d'enllumenat públic de Barcelona


El comitè d'empresa, en protesta des de fa cinc dies per un ERO, denuncia que l'Ajuntament ha pactat amb les altres dues concessionàries el manteniment de les llums que no es fa per la vaga. La direcció amenaça amb onze nous acomiadaments

Les converses entre l'Ajuntament de Barcelona, la direcció d'IMESAPI i el comitè d'empresa, en vaga indefinida des de fa cinc dies per l'aplicació d'un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) temporal que encara es desconeix a quants treballadors afetarà, no han assolit cap acord sobre la finalització de l'aturada, sobretor per la posició intransigent de l'empresa. Els empleats oferien retirar la vaga indefinida a canvi que la direcció d'IMESCAPI, que gestiona un terç de l'enllumenat públic de Barcelona, retirés les tres cartes d'acomiadament contra empleats i l'expedient, també d'acomiadament, contra el president del comitè. La direcció no tan sols no ha acceptat sinó que ha amenaçat d'acomiadar onze treballadors més si no aturaven la vaga, ni tampoc ha volgut ni parlar dels ja acomiadats, pel que el comitè ha decidit mantenir la vaga indefinida.

El comitè d'empresa també denuncia que l'Ajuntament de Barcelona, la direcció d'IMESCAPI i les direccions de SECE i CITELUM, les altres dues empreses adjudicatàries de l'enllumenat públic barceloní, han pactat que aquestes dues emprese realitzin el manteniment i les tasques que els treballadors en vaga d'IMESCAPI han deixat de fer. Per això presentaran una denúncia davant l'inspecció de Treball contra consistori i les dues empreses per vulneració de dret fonamental.

Els treballadors d'IMESCAPI, també els del centre de Granollers, des d'on gestionen l'adjudicació de la llum de la capital del Vallès Oriental i també de la població de Les Franqueses, estan en contra l'ERO perquè l'empresa no ha pogut presentar cap argument vàlid per realitzar-lo. El que principalment s'esgrimeix, l'econòmic, no és possible ja que els plecs de les concessions no han canviat, ni el que els ciutadans paguen a les empreses d'enllumenat. I a més a més, l'ERO s'ha pactat a Madrid, ja que afectarà treballadors de tot l'Estat espanyol, i no han comunicat els seus límits ni la seva afectació als treballadors de Barcelona. Al centre de treball de Granollers [a la imatge], en vaga, també indefinida, des de fa quatre dies, ja han acomiadat quatre treballadors i es van manifestar, tant dijous com divendres de la setmana passada, pel centre de la capital del Vallès Oriental.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa