Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
CCOO demanen en un comunicat que no es prohibeixin les pilotes de goma.
09 des 2012
http://ias.ccoo.cat/portal/page/portal/SME/Comunicats%202011/110401_PILO
El dia 31-3-2011 vam entrar a registre del Parlament un informe on expliquem perquè són absolutament necessàries les escopetes i llançadors policials en manifestacions greus com, per exemple, les que hi ha a Barcelona.
L’ ús de l’ escopeta policial es du a terme com últim recurs i després de molta estona avisant per megafonia que marxi tothom i que es procedirà a dispersar als manifestants. Per tant, l’ escopeta amb pilotes de goma es fa servir com últim recurs i quan totes de les anteriors mesures resulten ineficaces a l’ hora de dispersar als manifestants i sempre obeint ordres.
Hem de recordar que en aquestes situacions l’ ús de les pilotes de goma és l’ única manera de mantenir una distància de seguretat entre els policies i els manifestants violents. De no ser així, en situacions on se’ns estan llançant objectes contundents com ara tapes de claveguera, ampolles, pedres de 12 kg, objectes metàl·lics o líquids inflamables (com el dia de la vaga general del 29S on es van cremar contenidors i fins i tot un vehicle de la Guàrdia Urbana), resultaria inevitable un enfrontament cos a cos, defensa en mà, i amb uns danys que, de ben segur, serien molt més greus que els produïts amb l’ ús de les pilotes de goma.
L’ associació Stop Bales de Goma ha aconseguit que es faci un estudi en comissió parlamentària sobre si s’ han de fer servir les escopetes amb pilotes o no. Fins i tot els ha rebut el nostre Conseller així com el Director General de la Policia, cosa que ens ha sorprès bastant.
La nostra postura és claríssima. De cap manera se’ns pot treure aquest recurs ja que entenem que els ferits (tant policies com manifestants) es multiplicaria. Per això, el SME-CCOO hem presentat al Parlament l’ informe adjunt tot justificant la nostra postura: L’ escopeta policial és imprescindible.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: CCOO demanen en un comunicat que no es prohibeixin les pilotes de goma.
09 des 2012
CCOO = ICV-EUiA

Cal tenir-ho present. Igual que quan ara demanen la prohibició de pilotes de goma, no diuen res de la responsabilitat de les pèrdues d'ulls durant el mandat de'n Saura.

Hipòcrites
Re: CCOO demanen en un comunicat que no es prohibeixin les pilotes de goma.
10 des 2012
http://www.directe.cat/noticia/264389/les-pilotes-de-goma-i-els-projecti

Com se li podria anomenar, hipocresia política..., o política hipòcrita?
Volem Syriza catalana
10 des 2012
per tenir-los mes a prop en sales amb la porta tancada no sigui que vulguin marxar i poder-los explicar de la forma més entenedora possible quins eren els efectes reals dels cops i la repressió de la seva policia

veniu, veniu, no marxeu, visca la unitat de san jacobo
Re: CCOO demanen en un comunicat que no es prohibeixin les pilotes de goma.
10 des 2012
ccoo demana mes escopetes?
aixo es de boixos!!!
Re: CCOO demanen en un comunicat que no es prohibeixin les pilotes de goma.
10 des 2012
Sí, de boixos nois.
Re: CCOO demanen en un comunicat que no es prohibeixin les pilotes de goma.
11 des 2012
Doncs en el districte de Sant Martí de Provençals, les entitats com cal estan donant exemple de denúncia sobre el cas de l'Ester http://salvemcanricart.blogspot.com.es/2012/12/la-cultura-popular-solida
Sindicat Terrassa