Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : educació i societat : pobles i cultures vs poder i estats
[13 DESEMBRE] Katharsis Theatre recolza totes les Accions i Manifestacions en defensa de l´Educació Pública
09 des 2012
rotund desacord amb l'avantprojecte de LOMCE promogut pel Ministeri de Educació, Cultura i Deport. Aquest projecte de llei suposa una agressió clara i directa contra el conjunt de la llengua catalana i el seu ensenyament i transmissió, un fet que ha comportat el rebuig unànime de la comunitat educativa i de les entitats vinculades a la llengua. A les Illes aquest esborrany intensifica l'atac a la immersió lingüística que ja va presentar el conseller Rafel Bosch; al País Valencià empitjora encara més el decret de plurilingüisme aprovat pel govern valencià i publicat en el DOCV en ple mes d’agost, i al Principat atempta clarament contra el model d'immersió lingüística, en la línia de les sentències del Tribunal Suprem.
L'AELC dóna el seu suport a les iniciatives i mobilitzacions per a defensar i reforçar el model d'escola amb llengua i continguts en català, i demana una clara i rotunda resposta de les institucions, la comunitat educativa i la societat en general per a frenar l'aprovació d'aquest esborrany de llei.



Concentracions:

Castelló
15 de desembre, 18h, Pl. de la Independència (la Farola). Convoca: Castelló per la Llengua (80 anys de les Normes de Castelló).

Barcelona
10 de desembre, 2/4 de 7, Pl. Sant Jaume. Convoca: Som Escola.

13 de desembre, 18h, Pl. Universitat. Convoca: Marc Unitari de la Comunitat Educativa.

València
13 de desembre, 18h, des de Sant Agustí fins a la Plaça de la Mare de Déu. Convoca: Plataforma per l’Ensenyament Públic.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa