Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : criminalització i repressió
Les pilotes de goma apunten Felip Puig
09 des 2012
La confusió generada entorn al cas d'Esther Quintana, que va perdre un ull a causa d'un impacte durant la vaga general, ha fet que ICV-EUiA demani la dimissió del conseller d'Interior

---------------------------

El diputat electe d'ICV-EUiA i portaveu en la comissió d'Interior en les dues darreres legislatues, Jaume Bosch, creu que Felip Puig va ''mentir de forma premeditada o no controla què passa dins el cos dels Mossos d'Esquadra''. Bosch ha qualificat com ''un escàndol impropi d'un règim democràtic'' que Puig afirmés aquest dillus al Parlament que no s'havien utilitzat bales de goma ni projectis a la zona on una dona va perdre un ull, i que ara un vídeo ho hagi evidenciat. Per això, ICV-EUiA demana al president Mas la destitució del conseller Felip Puig i també demana que no sigui nomenat altra vegada al capdavant d'Interior per poder començar una ''etapa de ruptura radical'' amb l'etapa de Puig.

-----------------------


Bosh ha recordat que Puig va acusar ICV-EUia de ''defensar els violents'' per proposar una investigació, i que ara, el Director General de la Policia ha hagut d'anunciar la investigació interna, fet que ''ha evidenciat el ridícul fet pel Departament''. Jaume Bosch ha exigit també al departament que prohibeixi de forma immediata l'ús de pilotes de goma o de projectils de llançadora fins que presenti al Parlament de Catalunya un informe que es va demanar sobre aquesta problemàtica, i que hauria de ser lliurat abans del 31 de desembre.

Per Jaume Bosch, aquest episodi de l'actuació dels Mossos d'Esquadra el 14-N, és ''la culminació de dos anys de fracassos de Puig'', tant en l'àmbit de les mobilitzacions ciutadanes que s'han incrementat per la crisi i la política de retallades de CiU i de PP, com han estat els desallotjament dels indignats de Plaça Catalunya el 27 de maig de 2011 o els fets del Parlament del mateix any, així com les dues vagues generals. També critica la seva gestió per la incapacitat de mantenir la seguretat a les zones rurals permetent sometents als pagesos, l'augment de les víctimes de trànsit o l'increment de morts de dones per violència masclista.

Per això, ICV-EUiA ha demanat al president en funcions, Artur Mas, la destitució del conseller Puig, encara que també estigui en funcions, i que no sigui nomenat novament en el proper Govern perquè el departament pugui iniciar una ''etapa de ruptura radical'' amb l'etapa Puig, així com el diàleg amb els grups parlamentaris i els moviments socials.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Les pilotes de goma apunten Felip Puig
09 des 2012
Si però quan ells (el Saura) estaven al capdavant dels mossos no les van prohibir les bales de goma.
Re: Les pilotes de goma apunten Felip Puig
09 des 2012
Sepulcres blanquejats!
Sindicato Sindicat