Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : globalització neoliberal : immigració : laboral : dones
24 Hores d'Acció Feminista a través del Món: Marxa Mundial de les Dones
06 des 2012
Declaració Internacional de la Marxa Mundial de les Dones
DECLARACIÓ INTERNACIONAL DE LA MARXA MUNDIAL DE LES DONES

Avui, en el 10 de desembre de 2012, nosaltres activistes de la Marxa Mundial de les Dones realitzarem accions en les nostres comunitats entre les 12 i les 13 hores. Començant a Nova Caledònia i arribant fins Seattle estarem mobilitzades per 24 hores com a símbol de que estem alertes al que passa al món, dels atacs als drets de les dones, i per donar a conèixer les nostres resistències i alternatives.

Vuit anys enrere, el 2004, nosaltres reunides a Kigali, Rwanda aprovem la nostra Carta Mundial de les Dones per a la Humanitat després d'un llarg procés de construcció col · lectiva. En aquell moment afirmem que: "Nosaltres, les dones, fa molt de temps que estem marxant per denunciar i exigir la fi de l'opressió a la qual som sotmeses per ser dones, perquè la dominació, l'explotació, l'egoisme i la recerca desenfrenada del lucre que porten injustícies, guerres, conquestes i violències tinguin un fi ... Estem construint un món en què té per força motriu la igualtat, llibertat, solidaritat, justícia i pau. Un món que, amb la nostra força, som capaços de crear . "

Avui el 2012, el propòsit de construir altres formes d'organitzar la vida que superin el patriarcat, el capitalisme, el racisme, la lesbofòbia cobren encara més sentit davant les crisis sistèmiques i les falses solucions a les mateixes. La crisi econòmica aprofundeix la desocupació i es respon amb mesures d'austeritat i el tall de polítiques socials. Les crisi ambiental i climàtica que es respon amb la privatització de la natura. La crisi de les cures es dóna per una major responsabilització i sobrecàrrega de les dones, especialment en la seva responsabilitat per les necessitats bàsiques que totes i tots tenim. Aquestes falses solucions s'imposen gràcies a una captura de l'espai polític per les corporacions i tecnòcrates financers, per la criminalització de les lluites socials i per un increment de la militarització. Elles afavoreixen i s'alimenten de l'augment del conservadorisme, dels atacs dels integristes de diferents religions, l'increment de tot tipus de violència en contra de les dones, del control i major mercantilització dels nostres cossos, del debilitament de drets i dels avenços que hem guanyat les dones.


La poeta filipina Joe Barrios ho resumeix: ser dona és viure en una guerra constant.

Nosaltres dones teixim la vida enmig d'una permanent crisi. Construïm alternatives a la producció i preparació dels aliments, en la cura de les persones, en l'economia solidària, a les ràdios comunitàries i tantes altres formes de comunicació des dels moviments socials, a les festes populars exemptes de sexisme i discriminació. Desenvolupem pràctiques contra-hegemòniques que se sumen a alternatives de poder popular, que rescaten la memòria de les nostres àvies i tantes lluitadores feministes, que recreen una harmonia entre humanes i naturalesa, que conviden a debatre el que és una vida que val la pena ser viscuda .

Proposem construir un altre món on l'explotació, l'opressió, la intolerància i les exclusions no existeixin més, on la integritat, la diversitat, els drets i llibertats de totes i tots siguin respectats.

Estem juntes en una acció comuna aquest 10 de desembre, i aprofundim la resistència en els nostres països i al món:

Nous sommes ensemble dans une action commune ce 10 Decembre et nous approfondissons la Résistance dans ens pays et dans le monde:

Marxem

Ens organitzem i resistim

Marxem

I ens rebel · lem

Marxem

I construïm altres maneres de viure

Marxem

I ens unim

Marxem

Ens reconeixem i vam decidir

Marxem

Parlem i cridem

Marxem

I Generem una altra economia

Marxem

Ballem i cantem

Marxem

I estem als carrers

Marxem

Recordem i ens descobrim

Marxem

I des de les nostres arrels, som

Marxem

I vivim la sexualitat en llibertat

Marxem

I reafirmem al feminisme per solucions reals

Marxem

Lluitem,

Marxem i construïm el bon viure

Fins que totes siguem lliures, estarem unides fins aconseguir-ho!

Dones en Resistència, 10 desembre 2012

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa