Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Comunicat de Corrent Roig davant la Llei educativa del ministre Wert
05 des 2012
És el moment d’unir forces a cada territori i a escala estatal per tirar enrere la reforma de Wert-Rajoy, posar fi a les retallades, exigir que l’Església no posi les seves mans sobre l’ensenyament públic, defensar la immersió lingüística catalana, fer fora Wert i combatre per un Ensenyament Públic gratuït i de qualitat, sense retallades ni subvencions a la patronal privada.
retallades BCN.jpg
Comunicat de Corrent Roig davant la Llei educativa del ministre Wert

Alto a la reforma educativa Wert-Rajoy, la més reaccionària i antisocial des del franquisme

Alto a les agressions contra el català i les llengües pròpies cooficials

Fora l’església catòlica de l’escola pública

1. L’esborrany de la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE, en català) presentat pel ministre Wert en nom del govern Rajoy és l’atemptat més gran en 30 anys contra el dret bàsic a l’educació i contra les llengües pròpies cooficials com el català, l’euskara o el gallec.

2. La reforma educativa Wert-Rajoy és un intent desvergonyit de control i uniformització ideològica de la població, la qual cosa inclou la “espanyolització” de catalans, bascos i gallecs, i l’augment de la influència de la jerarquia catòlica a l’escola pública a través de la generalització forçada de les classes de religió.

3. Aquesta reforma educativa és l’altra cara de les brutals retallades aplicades a l’ensenyament i l’instrument per accelerar la seva privatització i l’exclusió dels fills de les famílies treballadores. Així, d’un costat, allarguen i garanteixen els concerts amb l’escola privada. D’un altre, creen una veritable cursa d’obstacles mitjançant la introducció de revàlides que els alumnes hauran de superar per passar de cicle. Mentrestant, comencen a segregar als estudiants a partir dels 14 anys (3r curs ESO).

4. Wert-Rajoy busquen el desmantellament de l’escola pública en benefici de la privada concertada, cosa que va en paral•lel a la transformació de la pública en una escola assistencial i de gueto.

5. La reforma Wert-Rajoy és també l’agressió més gran des de l’època franquista contra la llengua catalana i, en general, contra les llengües pròpies no oficials. En una provocació deliberada al poble de Catalunya i pretén acabar amb el sistema d’immersió lingüística que distingeix l’escola catalana. Un sistema que al llarg dels anys s’ha convertit en una referència internacional, rep el suport de la majoria aclaparadora de la població catalana i ha estat decisiu per evitar guetos lingüístics i assegurar el coneixement de les dues llengües, català i castellà, en acabar l’escolarització.

6. Ni Wert, ni Rajoy, ni cap governant espanyol no són ningú per decidir sobre la llengua i l’escola catalanes. Aquesta és una prerrogativa que només li correspon al poble de Catalunya, que té el dret legítim a la plena sobirania.

7. No tenim inconvenient a coincidir amb Artur Mas en el repudi als atacs a la llengua catalana, però no podem deixar de denunciar la seva hipocresia, la d’un polític i un partit, CiU, que –exceptuant la llengua i els problemes competencials- coincideix amb els plantejaments privatitzadors i elitistes de Wert i del PP i, com ells, s’apresta a donar una altra brutal tisorada a l’educació pública a Catalunya.

8. És el moment d’unir forces a cada territori i a escala estatal per tirar enrere la reforma de Wert-Rajoy, posar fi a les retallades, exigir que l’Església no posi les seves mans sobre l’ensenyament públic, defensar la immersió lingüística catalana, fer fora Wert i combatre per un Ensenyament Públic gratuït i de qualitat, sense retallades ni subvencions a la patronal privada.

4 de desembre de 2012

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comunicat de Corrent Roig davant la Llei educativa del ministre Wert
06 des 2012
Corrent Saura: gràcies per omplir-nos indymedia de merda després de 35 anys de merda (encara ens en voleu donar més, oi?). Quant us devem, cretins?

Però si no vau dir ni ase ni bèstia durant la vaga de la Coordinadora Interzones, xoriços! A què jugueu???
Re: Comunicat de Corrent Roig davant la Llei educativa del ministre Wert
06 des 2012
L'Ensenyament/Adoctrinament estatal mai serà gratuït, perquè l'Estat ens roba amb els seus impostos (roba més, segurament, l'Estat amb els seus impostos que els/les capitalistes amb les seves plusvalies).

L'Ensenyament/Adoctrinament estatal mai serà de qualitat.

La Universitat és un centre d'adoctrinament, no de pensament. I cada vegada serà més elitista.
Sindicato Sindicat