Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sanitat : laboral
Sant Pau en lluita! Tancament indefinit per la defensa d’una sanitat pública
01 des 2012
La majoria del Comitè d’Empresa de l’Hospital de Sant Pau ha iniciat un tancament indefinit per la defensa d’una sanitat pública, de qualitat i sense discriminació entre les persones, que inclou tant les retallades al dret a la salut, com les retallades en drets laborals als treballadors/es.
Tots/es sabem que a Catalunya estem patint retallades socials, econòmiques i laborals i que cada cop més afecten als serveis bàsics de la ciutadania. En l’àmbit públic de la salut afecten a la seva qualitat i a la prestació de serveis.

A l’Hospital de Sant Pau des de l’abril del 2011 es concreta en:

 • Tancament de 84 llits: Urgències saturades, altes precipitades, reingressos i allargament de les llistes d’espera.
 • Retallada en farmàcia hospitalària: els pacients han de venir més sovint a recollir medicació especial
 • Retallada en pròtesis i catèters, tancament de les consultes externes 11 dies laborables/any
 • Reducció de l’activitat a Radioteràpia, Radiologia, Medicina Nuclear i Hemodinàmica
 • Tancament de quiròfans a la tarda, amb una reducció d’intervencions programades de 713 intervencions anuals (3 sessions quirúrgiques diàries)


 • Aquestes retallades no només afecten el dret a la salut de les persones, sinó també als drets laborals dels treballadors/es.

  Els treballadors/es de l’Hospital de Sant Pau han patit retallades salarials i de drets laborals des de juny del 2010, com : retirada del fons social, del complement del menjador laboral triplicant el preu, l’ajut d’escola bressol, l’ anulació del complement de salari en cas de baixa per malaltia i la paga de Nadal. La vulneració de tots aquests drets, recollits en conveni, suposen una agressió als treballadors/res.

  El darrer atac és l’acomiadament de 4 companys amb una vinculació a l’Hospital de entre 2 i 6 anys i que segons la llei tenien contracte fix.

  Per tot això, la majoria del Comitè d’Empresa de l’Hospital de Sant Pau ha iniciat un tancament indefinit per la defensa d’una sanitat pública, de qualitat i sense discriminació entre les persones, que inclou tant les retallades al dret a la salut, com les retallades en drets laborals als treballadors/es.

  Hem pogut comprovar, en aquests últims anys de lluita, que la unió de tota la ciutadania és imprescindible per aconseguir un objectiu comú, en aquest cas, una sanitat pública, digne, de qualitat i universal.  Durant els dies que duri la tancada de les treballadores de l’Hospital de Sant Pau es realitzaran diàriament dues assemblees de treballadores, veïnes i usuàries, una a les 14.30h i un altre a les 21.30h.

  Aquestes assemblees son obertes a tothom i per aquest motiu us convidem a venir a participar de les mateixes i sobre tot a dir la vostra!


Mira també:
http://santpauenlluita.wordpress.com/

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat