Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Acte unitari en solidaritat amb els treballadors en vaga de fam de Telefònica
01 des 2012
Fa uns dies es va produir un exemple d'acció unitària que indica per on aniran les coses en el sentit de buscar i trobar formes de confluència d'organitzacions d'esquerres i sindicats de classe.

Els cinc vaguistes de fam de Telefónica van convocar el proppassat 27 de novembre una roda de premsa quan es complien 23 dies de la seva protesta per la readmissió d’un d’ells, en Marcos Andrés. Acompanyats de representants de sindicats, organitzacions socials i partits d’esquerres, que havien subscrit un manifest unitari, i també del metge que fa el seu seguiment, els vaguistes va fer públic el suport d’aquest bloc sociopolític, que demana a la direcció de Telefónica que negociï i readmeti al treballador acomiadat improcedentment per baixa per malaltia, després d’una primera sentència que declarava nul l’acomiadament.

En la roda de premsa van prendre la paraula el president de la FAVB, Lluís Rabell, que ha llegit el manifest conjunt, i els responsables d’Acció Sindical de CCOO i UGT, Manuel Tapia i Camil Ros, de la IAC, Luis Blanco, i de la CGT, Carlos García. Per part de les forces polítiques d’esquerres, van assistir a la trobada amb els mitjans Oriol Amorós, d’ERC, Joan Herrera, d’ICV, David Companyon, d’EUiA, i David Fernández, de la CUP, tots ells diputats electes, a més de Diosdado Toledano, en nom de Socialisme XXI i la Coordinadora d’Aturats de Catalunya, Víctor Ríos, de la Plataforma Cívica, i un representant de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH).

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa