Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
CiU intenta censurar amb amenaces una web allotjada a autistici.org
29 nov 2012
CiU ha amenaçat i demanat el tancament d'una web satírica que parodia la pròpia pàgina de la formació convergent.
aprobada-censura-rtve-L-QU6Auv.png
Comunicat oficial d'autistici.org, servidor lliure que ofereix espais web i comptes de mail segures per activistes de tot el món:

"S’apropen les eleccions catalanes, i un dels nostres usuaris ha realitzat un web paròdic exposant les accions d’alguns polítics independentistes catalans: http://www.autistici.org/convenienciaiunio/

El web denuncia diverses actuacions del partit nacionalista català, Convergència i Unió – http://www.ciu.cat/, fent servir logos i escrits similars, i exposa algunes veritats rere diversos membres del partit.

Aquesta sàtira deu haver tingut molt d’èxit, i durant els darrers dos dies, diversos “policies de la xarxa” han demanat la retirada d’aquest web fent servir diversos canals presentant-se a sí mateixos (alternativament) com:

CESICAT – departament de ciber-seguretat del govern català (la seva jurisdicció hauria d’estar limitada a entitats públiques catalanes - aquesta intervenció inusual ens meravella de com de fina és la distinció entre les institucions catalanes i el partit al govern…)

El responsable de les publicacions, webs i xarxes socials del partit que és objecte de la paròdia.

Depenent de quin rol (poli bo / poli dolent) han fet servir fins ara, els nostres “policies de la xarxa” fan al·legacions ridícules cap al nostre usuari, tant com acusant-lo de “phishing”, o assenyalant que divulgant informació falsa aquest usuari té objectius que són “els oposats a allò que promovem al vostre web”.

Tot això és descaradament fals, per descomptat. És tant sols un intent d’emmordassar una sàtira ben feta en la web.

La millor resposta a aquestes peticions ximples, i a tothom que vulgui provar d’imposar la censura de la llibertat d’expressió a la xarxa, és fer tants mirrors d’aquest web com sigui possible.

Feu difusió d’això que està passant, deixem que l’efecte Streisand es prengui la seva revenja sobre aquells que no puguin entendre que no es pot censurar la llibertat d’expressió a la xarxa.

Nosaltres, per la nostra banda, no treurem el web donat que pensem que és perfectament legítim i que no n’hi ha cap base legal per tal que cap organisme català actuï contra nosaltres. Com a nota final, només per fer memòria, continuem sense desar cap mena de log d’activitats, adreces IP, i res que pugui ajudar a identificar els nostres usuaris, tant pel que fa als nostres usuaris com als lectors que llegeixin el nostre web."

http://www.autistici.org/convenienciaiunio/
Mira també:
http://cavallette.noblogs.org/2012/11/8045
http://www.autistici.org/convenienciaiunio/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: CiU intenta censurar amb amenaces una web allotjada a autistici.org
29 nov 2012
Bé, bé. Criticant per tonteries a CIU per deslegimitar el partit i fer-li el joc a l'Espanyolam, aixi no guanyarem referèndums. Molt be, senyors.
Re: CiU intenta censurar amb amenaces una web allotjada a autistici.org
29 nov 2012
Et molesta que es denuncii la corrupcio i les politiques assassines neoliberals de CiU???
Et semblen tonteries les critiques a les retallades?
Potser t'has equivocat de pagina, <-<-<-convergent
Re: CiU intenta censurar amb amenaces una web allotjada a autistici.org
01 des 2012
Molts el que volem es el dret a decidir-ho tot i que no ens prenguin el pel en nom d'una bandera. Perque ja sabem quins drets bàsics tenim. El dret a l'autodetermionació de qualsevol poble esta recollit en els drets humans. És això el que decidirem en el proper referèndum per la independència? Decidirem sobre un dret que ja tenim?

D'acord! Això és només un gest que legitima la proclamació d'un nou estat. Però... "al tantu que va de cantu!" això no legitima a tota aquesta casta política corrupta ni a ningun partit polític en concret per autoproclamar-se lider de cap proces polític que ens afecta a tots/es, mentre desmantella serveis públics i privatitza a tort i dret.

CIU s'autoproclamat lider mesianic d'un aigualit proces polític cap a un suposat estat propi català, bàsicament perquè d'altre manera haurien perdut encara més parlamentaris o fins hi tot haguessin perdut les passades el·lecions del 25 de Novembre. CIU ha sigut molt viu veient com quedava retallat el seu poder per l'intervenció financera de la Generalitat i la ràpida pèrdua de competències autonòmiques concentrades cada cop més en l'estat espanyol. Amb la bandereta de l'estrella i les 4 barres han aconseguit que el borregam habitual els continuï mantenint al poder durant 4 anys més.

Ara estaria be obligar-los a fer el que han proclamat durant la campanya el·lectoral. Si son tan valents que ho facin! Sospito que ni ells s'ho creuen i estan en una literal escapada cap endavant. Amb casos de corrupció que ara sospitosament esclaten. Aquell famòs 3% que ara ja no poden cobrar perquè ja no hi ha gairebé inversió pública ni tampoc hi ha diners per a subornar als que calia. Ara els nostres gobernants o amos, es dediquen a privatitzar i a col·locar els seus homes de confiança en les empreses que es queden a preu de saldo amb els serveis públics que tots els ciutadans em pagat amb els nostres impostos directes i indirectes. Tots paguem i a tots ens roben!
Sindicat Terrassa