Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Manifest de les Festes Alternatives de Sant Andreu 2012
28 nov 2012
Manifest i actes de les Festes Alternatives de Sant Andreu de Palomar 2012
diptic _B.jpg
MANIFEST DE FESTES ALTERNATIVES 2012

No passaran, ni un pas enrere!

    Ha passat un altre any i les nostres vides continuen tan o més precàries que mai. Arran de l’alienació capitalista més salvatge, la classe política es carrega la sanitat, l'educació i la resta de polítiques socials, fet que evidencia, cada vegada més, que la màscara que havien venut de pau social, classe mitjana o sobirania nacional era una fal·làcia. Estem segrestades per un grup de persones que només miren el seus interessos, és a dir, nosaltres sobrem. Cada cop es fa més evident que vivim en una dictadura on la ciutadania, la gent dels pobles i els barris, no comptem per res i el famós 1% continua actuant amb total impunitat. Per això nosaltres diem: No passaran, ni un pas enrere!

    A Catalunya, aquesta situació s’ha volgut tapar, els darrers mesos, amb la qüestió de la independència i les eleccions. L’eix nacional ha desplaçat de la primera plana l’eix social i, mentre la gent continua morint, suïcidant-se o bé caient en la misèria més absoluta, la classe política ens ven la independència com la panacea que ho arreglarà tot. Nosaltres sabem que això no és cert, que el capitalisme i la força exercida per l’autoritat de qualsevol Estat no ens faran lliures. La dictadura dels mercats i de l’1% continuarà actuant amb total impunitat. Per això diem: No passaran, ni un pas enrere!

    A Sant Andreu, aquest Estat dictatorial també es fa notar, per exemple, amb la repressió exercida i dirigida des del districte durant la vaga del 29-M o la més recent del 14-N; a través de l'aprovació de plans urbanístics que pretenen fer fora el veïnat de casa seva per fer uns eixos “cínics” que destrossaran les relacions humanes i la fisonomia que ens caracteritzen com a poble. Volen aburgesar-nos i modernitzar-nos com han fet amb la Fabra i Coats, un recinte on, des de fa anys, es demana un espai per crear un ateneu popular gestionat pel veïnat i les entitats del poble, però que, de moment, s'ha convertit en una fàbrica de “modernos” que fan un art que no ens sentim nostre...i res en ferm sobre l'ateneu de l'Harmonia. Estem fartes d’aquest model que ens volen imposar de centres comercials i oferta cultural vinculada al seu pensament únic. És per tot això que, totes juntes, des del nostre poble, diem: No passaran, ni un pas enrere!

    Les Festes Alternatives també patim aquests atacs; volen obligar-nos a institucionalitzar-nos, amb la intenció d’allunyar-nos del centre de la festa, prohibint-nos actes amb molta història i amb els quals tenim un gran afecte com la bicifarra, impedint la iniciativa veïnal per muntar festes, etc. Però, des d'aquí, sabeu què hem dit? No passaran, ni un pas enrere! Malgrat tot, un any més, hem aconseguit poder ser amb vosaltres, assegurades com sempre, sense estar institucionalitzades ni normalitzades com requereixen des del districte, recuperant l'espai que desitjàvem, fent les activitats que volem i quan volem i, sobretot, impedint qualsevol atac a les nostres festes, perquè cap veïna no es pot quedar sense!
Així doncs, des de l'assemblea de les Festes Alternatives, us diem –com sempre– que juntes ho podem tot; que elles tenen les lleis, però les decisions són nostres. Sortim al carrer i, totes juntes, cridem: No passaran, ni un pas enrere!
Mira també:
http://www.facebook.con/festesalternativesstap.assembleafestesalternatives

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Manifest de les Festes Alternatives de Sant Andreu 2012
28 nov 2012
La solució és pillar-se la papa de calimotxos barats al carrer tot escoltant música de merda, clar que sí!
Re: Manifest de les Festes Alternatives de Sant Andreu 2012
28 nov 2012
Aquesta crítica podria tenir-se en compte si els organitzadors de les festes només es dediquessin a això tot l'any, però no és així. És al contrari. Una festa major és i serà sempre una festa major que la gent aprofita pillant-se la papa, si a més dins la festa major hi ha un espai dotat de contingut polític millor, perquè funciona com a lloc de trobada de gent conscienciada de diversos sectors que socialitzen entre ells al carrer amb un got de calimotxo barat a la mà. I a més hi ha uns quants crostes nihilistes tirats pel terra, sí, i què? També tenen dret a fer el que vulguin.
Re: Manifest de les Festes Alternatives de Sant Andreu 2012
28 nov 2012
al teu barri no es fan festes majors, oi? serà que els veins es queixen de tot menys dels cotxes
Re: Manifest de les Festes Alternatives de Sant Andreu 2012
28 nov 2012
Dels cotxes i de les obres.
Re: Manifest de les Festes Alternatives de Sant Andreu 2012
28 nov 2012
vides alienades?...mes curt no pots ser!
et podria dir mil i una raons, per fer-te quedar com un complet idiota, pero em quedo mes ample i agust dien-te imvécil!
Re: Manifest de les Festes Alternatives de Sant Andreu 2012
28 nov 2012
tu sí que ets un alienat
Re: Manifest de les Festes Alternatives de Sant Andreu 2012
30 nov 2012
Companyes! Crec que s'ha malinterpretat el comentari de "Vides alineades". La seva crítica no és contra el beure en general, sinó contra el "calimotxo barat" i la "música de merda". Podem suposar que beure champany (res de cava, que es de quiero-y-no-puedo) i escoltar un grup de música de cambra seria molt menys alienant, sens dubte. Jo portaré una llauna de caviar (succedani, la veritat, no m'erriba per més el pressupost) i si me'l trobo el convidaré per alleugerir la seva alienació.
Sindicat Terrassa