Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
#SUMEM - Proposta per a la conformació d'un grup parlamentari propi de la CUP-Alternativa d'Esquerres al Parlament de Catalunya
28 nov 2012
Que els diputats i diputades de la CUP-Alternativa d'Esquerres puguin constituir-se en grup propi al Parlament de Catalunya implica accés a més recursos i una més gran capacitat d'intervenció política. Es tractaria de col·laborar en l'articulació d'una eina política més per confrontar les polítiques de l'1%: les retallades, la corrupció i la submissió al deute. En tot cas és a les CUP-AE a qui correspon decidir-ho, sempre des del respecte absolut a les seves decisions sobiranes. Si EUiA (o el conjunt de la coalició ICV-EUiA) cedeix 2 diputats/des als 3 de les CUP-AE, aquestes podrien formar grup parlamentari propi.

Això és possible? Sí. Hi ha antecedents. El 1999 Iniciativa va treure a les eleccions tres diputats, i dos diputats del PSC van adherir-se formalment per sumar el nombre suficient per constituir-se en grup propi durant la legislatura.

Aquesta cooperació no ha de suposar cap mena de condicionalitat cap a l'actuació del nou grup: es tracta que les CUP-AE puguin fer ara i en endavant el que millor creguin en millors condicions. Estem en un procés en el què s'ha de treballar per un projecte comú. Això ha de comportar per part de totes un alt nivell de generositat, apertura i disposició a aprendre unides.

Davant l'ofensiva de banquers i polítics còmplices i corruptes contra els drets i condicions de vida del 99%, #SUMEM. Fem-ho en tots el fronts, essent la mobilització la dinàmica política fonamental per poder iniciar un procés constituent que ens porti cap a la necessària ruptura democràtica.

Aquesta és una iniciativa d'un grup d'activistes, un punt de vista des de la mobilització.
Mira també:
http://seguintelfilroig.blogspot.com.es

This work is in the public domain

Comentaris

Re: #SUMEM - Proposta per a la conformació d'un grup parlamentari propi de la CUP-Alternativa d'Esquerres al Parlament de Catalunya
28 nov 2012
La CUP no necessita almoina de la podridura anticomunista d'ICV-EUiA. Volem enderrocar el capitalisme, no salvar-lo.

Socialdemòcrates no, gràcies.
Re: #SUMEM - Proposta per a la conformació d'un grup parlamentari propi de la CUP-Alternativa d'Esquerres al Parlament de Catalunya
28 nov 2012
1- Això no és cap proposta d'ICV-EUiA, sinó d'un grup de militants vinculats al PCC. Primer la coalició en ple l'hauria d'aprovar com a tal.

I 2: ho venen com a "generositat", pe`ro és un intent de condicionar la línia de la CUP. Fins ara ni el PSUC ni posteriorment ICV-EUiA s'havien trobat mai amb ALGÚ A LA SEVA ESQUERRA, i molts estan nerviosos.


En tot cas, penso que és una proposta "calculada", i que la CUP cal que calculi també la seva resposta.
Re: #SUMEM - Proposta per a la conformació d'un grup parlamentari propi de la CUP-Alternativa d'Esquerres al Parlament de Catalunya
28 nov 2012
Jo crec que, en efecte, aquesta és una moguda de gent d'EUiA que estant presionant per generar vincles a la seva esquerra i separar-se més d'Iniciativa.
És possible que sigui una iniciativa perversa i malitencionada, però també podria ser un intent sincer d'inclinar la coalicio cap a l'esquerra, en la linia de l'Esquerda Alternativa o fins i tot Amaiur. Sospito en qui està darrera de la proposta i és gent diguem-ne "línia Gordillo", que no hem d'oblidar que està a Izquierda Unida a Andalusia.
Ja sé que no és versemblant, però hauríem de ser justos i reconèixer que igual són gent honesta que està lluitant per radicalitzar les postures d'EUiA.
Re: #SUMEM - Proposta per a la conformació d'un grup parlamentari propi de la CUP-Alternativa d'Esquerres al Parlament de Catalunya
28 nov 2012
Aviam si entenem d'un cop les coses:

Amaiur i tot això es forja a partir del treball PREVI, del debat serè, pausat i amb acords. NO amb tripijocs de pactes de repartiments de cadires pel mig.

Si EUiA vol Syriza, primer ha de dir quins creu que són els grans eixos que ha de tenir. Si es queda amb allò tan superat en ple 2012 de "dret a l'autodeterminació" (això t'ho defensa avui més del 70% de la societat, i fins i tot la pròpia burgesia reaccionària va més enllà) en matèria nacional, no val per res.

Si parlem d'Amaiur i parlem de EH Bildu, parlem també de que defensen i perquè Ezker Batua ni Ezker Anitza han volgut entrar-hi, per massa sobiranista.
Re: #SUMEM - Proposta per a la conformació d'un grup parlamentari propi de la CUP-Alternativa d'Esquerres al Parlament de Catalunya
28 nov 2012
prou partits polítics a indymedia.
Re: #SUMEM - Proposta per a la conformació d'un grup parlamentari propi de la CUP-Alternativa d'Esquerres al Parlament de Catalunya
28 nov 2012
amb els de piratas.cat (son els de democracia real¿?, tenen un programa molt interessant, bassicament tracten la basse de una democracial participativa real) k han tret crec que un 0,3% dels vots, no valdria la pena juntar-se?.

Per cert, no es més facil i segur, proposar que la gent que no li fa el pes ser-hi a Alternativa d'Esquerdes i de Iniciativa, marxi a les CUPS?
En qualsevol cas, espero que les cup k tant m'ha costat votar-los no rebaixin el llistó.
Re: #SUMEM - Proposta per a la conformació d'un grup parlamentari propi de la CUP-Alternativa d'Esquerres al Parlament de Catalunya
28 nov 2012
Quatre coses escrites ràpidament: la resposta de la CUP nacional i dels nuclis ha de ser clara: manifestar un cop més a tota la colla d'autistes de la direcció politicoburocratitzadora d'EUiA –i als savis que els envolten, aquells que des del seu pedestal es dediquen a menysprear i humiliar tothom que no pensa com ells–, manifestar a tota aquesta gent entestada a obtenir moltes cadiretes al Parlamentet als anys vinents, que no es pot fer res plegats mentre continuïn sense entendre això:

1) Durant 35 anys les seves polítiques han servit per afermar el capitalisme i l'imperi espanyol (polítiques tan putrefactes, per cert, que els 25 diputats del PSUC del 1980 van esdevenir-ne 6 el 1984, amb una militància que va deixar primer el PSUC i després el PCC i CCOO, cremada d'unes direccions polítiques i sindicals que només pencaven per salvaguardar els seus interessos i ambicions personals [exemple: alliberats sindicals de CCOO a la UB que porten més de 20 anys com a tals]: des d'aleshores aquestes direccions continuen produint la mateixa merda institucional i ideològica, no hi ha pitjor classisme que el de la socialdemocràcia que perpetua el capitalisme).

2) EUiA, d'acord amb el context, es pot dedicar a boicotejar, fiscalitzar, controlar, reprimir, esmorteir, invisibilitzar o, de vegades, algun cop i miraculosament, participar en lluites veïnals i populars, ni que sigui per fer una vaga general cada sis mesos o cada sis anys (el que no faran mai els militants d'EUiA és afegir-se a coordinadores laborals als barris o districtes per plantar cara a processos de lluita laboral cada dia). Les CUP participen d'aquests processos de lluita per transcendir el capitalisme: defensen un altre model de relacions socials que superi el terror de la societat de classes burgesa.

3) Les CUP funcionen assembleàriament no sols a escala interna, sinó que la seva relació i la feina conjunta amb l'entorn social i amb la gent amb qui comparteix les lluites parteix també de relacions horitzontals i assembleàries. L'objectiu de les CUP no és assolir 135 diputats, sinó transformar la realitat, i això només es fa des dels carrers i els llocs on s´és: i si aquestes lluites disposen d'un altaveu mediàtic a causa de la presència de les CUP al Parlamentet, milllor.

4) Les CUP defensen la independència dels estats espanyol i francès i qüestionen les pràctiques colonials a tot arreu: haver de justificar el dret d'autodeterminació de tota societat, com fan els d'EUiA, és una cosa tan elemental en termes de combat per l'emancipació, que resulta prou penós veure la mateixa EUiA acomplexada de gosar dir "endavant per la indepèndencia".

Probablement, els millors aliats d'EUiA dins les CUP seran els sectors que adjectivarem, per entendre'ns, com els més reformistes, els quals precisament apel·laran al posicionament d'EUiA sobre la independència per justificar-ne la col·laboració o no. Mentre gent d'EUiA va mirant d'establir ponts personals amb aquest sector, obliden que són les assemblees de les CUP qui decideixen què es fa i què no es fa.

EUiA pot repensar el sentit de tornar als carrers que van abandonar fa dècades (detall: els militants dICV-EUiA ja no enganxen ni cartells als barris, no els cal: ja surt el seu líder a la televisió).

EUiA, ICV i CCOO porten des del 1977 entestats a dinamitar qualsevol forma d'autoorganització i lluita popular dins àmbits laborals, polítics, veïnals, el que sigui... Volen assolir poder en les institucions polítiques i prou: què han fet per transformar les relacions socials capitalistes durant dècades, havent ocupat diputacions, ajuntaments, Generalitat, consells comarcals? Res. Vegem el Nuet i el Miralles, tan calladets ja no davant el conseller Saura d'Interior fa uns anys, sinó callats en el dia a dia de la societat de classes i de l'imperi espanyol. I tan calladets davant el Sr. Herrera, un paio que a la seva vida ha tingut tres feines: alliberat polític d'ICV, diputat d'ICV al Congrés espanyol i diputat d'ICV al Parlament català (sisplau, desmentiu-m'ho si m'equivoco, ho he demanat en altres bandes però ningú m'ho desmenteix, això de les tres úniques feines del mandarinet de torn).

Els mandarinets dirigents d'EUiA i ICV no tenen l'objectiu de superar el capitalisme, per ells això és mera retòrica: volen ocupar càrrecs de poder i perpetuar-s'hi al màxim temps possible. Odien profundament les preses de decisions populars als barris o a la feina. Des dels Pactos de la Moncloa del 1978 aquesta gent ens ha fet empassar merda per tot arreu. Per això hi ha gent més gran de 50 anys, procedent d'aquestes mateixes organitzacions que van abandonar fa una pila de temps, que s'han tornat a esperançar veient treballar les CUP en molts barris, i que s'hi apropen per pencar junts.

L'elit clientelar politicosindical tan amiga dels poders econòmics que denuncien en públic, és a dir, les direccions d'EUiA, CCOO i EUiA, saben perfectament que les CUP els estan començant a desmuntar la paradeta (temps al temps dins l'àmbit sindical), i no per fer-ne una altra sinó per arrasar-la. De fet hi ha sectors crítics en algunes d'aquestes organitzacions, militants de base de CCOO per exemple, que van recollir signatures (igual que ho va fer gent de la CGT) perquè les CUP poguessin presentar-se a les eleccions, i que després les van votar, i que participen a les assemblees obertes i en lluites concretes als barris, junts.

De què serveix que et cedeixin dos diputats si pel fet de no compartir un grup mixt amb diputades d'altres bandes al capdavall actuaràs com si tinguessis grup parlamentari propi? Els diners, que se'ls quedin els d'ICV per pagar els deutes amb la Caixa! I que continuïn duent a terme polítiques de submissió classista, educadament socialdemòcrates i fastigosament (in)sostenibles.

La unitat es construeix lluitant als carrers i als llocs de treball i d'estudi (qui hi és), no pas tres mesos abans de les eleccions o tres mesos després per acordar aliances institucionals que cenyeixen la pràctica política a l'activitat merament institucional.

ICV i EUiA han de fer el que porten fent per acabar tenint els dies comptats. Per això ara tot són cants de sirena i bones paraules amb les CUP, però al món real ens estan frenant fa dècades en tots els camps de batalla (sanitat, educació, lluites veïnals), curtcircuitant els moviments assemblearis combatius a tot arreu.
Re: #SUMEM - Proposta per a la conformació d'un grup parlamentari propi de la CUP-Alternativa d'Esquerres al Parlament de Catalunya
28 nov 2012
Això és una proposta d'un grup de gent del PCC, els sectors potser més propers o potser els que veuen que pot acabar passant en un termini de 2-4 anys, o potser ambdues coses.

Però NO és cap proposta d'ICV-EUiA. Quan existeixi aquesta proposta per part d'ICV-EUiA, en parlem (bé, el meu seria un NO rotund i crec de fet que no portaria massa debat, però cal debatre-ho a les assemblees).
Re: #SUMEM - Proposta per a la conformació d'un grup parlamentari propi de la CUP-Alternativa d'Esquerres al Parlament de Catalunya
28 nov 2012
Una cosa per X, pel que fa al referent al Pais Basc, aquest seria més aviat Alternatiba, és a dir el sector d'EB que s'ha sumat a Amaiur. Per lo demés, jo crec que estan passant coses interessants i que no és cosa de tancar-se a res. Les CUP hauran de participar de la vida parlamentària i em jugo el que sigu que en un 95 d'oportunitats coincidiran amb IU-EUiA.
Re: #SUMEM - Proposta per a la conformació d'un grup parlamentari propi de la CUP-Alternativa d'Esquerres al Parlament de Catalunya
28 nov 2012
Com que les CUP-AE són els únics que hi ha al grup mixt, a la pràctica no equival a un grup propi? O com va això?
Re: #SUMEM - Proposta per a la conformació d'un grup parlamentari propi de la CUP-Alternativa d'Esquerres al Parlament de Catalunya
28 nov 2012
Tenir grup propi implica tenir més pressupost i un seguit d'avantatges. És important.
Re: #SUMEM - Proposta per a la conformació d'un grup parlamentari propi de la CUP-Alternativa d'Esquerres al Parlament de Catalunya
28 nov 2012
Exacte Andreu, Alternatiba és una escisió d'EB,el que aquí seria EUiA, escindits per sobiranistes a part d'esquerres. Hi ha altres sectors de l'esquerra espanyola al País Basc que són immovilistes i continuen entestat, com aquí, que la única solució és l'enèssima reforma d'Espanya, posant-li l'etiqueta de federal, però MAI trencar-la.

Que a EUiA hi hagi una escissió dels sectors més sobiranistes seria una cosa, haver de fer front comú amb gent obertament ESPANYOLISTA com els del PSUC-Viu (aquells que en les consultes populars deien allò de "si vas a votar, vota NO") és tota una altra.

Amb sectors d'EUiA es poden fer coses, amb EUiA en ple ni de conya.
Re: #SUMEM - Proposta per a la conformació d'un grup parlamentari propi de la CUP-Alternativa d'Esquerres al Parlament de Catalunya
28 nov 2012
Si us penseu que amb això podeu enganyar a la gent de la CUP aneu llestos.

Encara ens enrecordem quan el Saura enviava els Mossos a cardar-nos hòsties.
Re: #SUMEM - Proposta per a la conformació d'un grup parlamentari propi de la CUP-Alternativa d'Esquerres al Parlament de Catalunya
28 nov 2012
"Les CUP hauran de participar de la vida parlamentària"

Molts els hem votat per tot el contrari. Si comencen amb els tripijocs institucionals tan d'hora no passaran de les properes eleccions.

Pel demés, x m'ha convençut molt més que tota la campanya electoral.
Re: #SUMEM - Proposta per a la conformació d'un grup parlamentari propi de la CUP-Alternativa d'Esquerres al Parlament de Catalunya
28 nov 2012
Muy bien el texto de X, clar i català! No os fieis ni un pelo de estos elementos, son profesionales del enredo y se han puesto nerviosos porque por primera vez le ha surgido algo a su izquierda con cara y ojos. Salut i anticapitalisme! (un ex militant de IC y d'EUiA)
Re: #SUMEM - Proposta per a la conformació d'un grup parlamentari propi de la CUP-Alternativa d'Esquerres al Parlament de Catalunya
29 nov 2012
Sempre de cara a ser justos i veure què él que hi ha. Jo crec -i penso que mig sé- que la gent que està darrera d'aquesta història no és ara que es mouen. Abans que les CUP es presentessin ja miraven d'acostar-s'hi. Una altra cosa és que tampoc crec que siguim gent molt marginal. Crec que, al contrari, són gent propera a l'actual direcció del PCC, que són els que han pres el control d'EUiA i han fet fora a Miralles i companyia. No oblideu que el PCC no té com a referent el PCE, a diferència del PSUC-viu, que si que són espanyolistes de l'hòstia. En relació al País Basc, el PCC sempre ha tingut com a partit equivalent a HASI, que és un dels partits que constituiren Herri Batasuna. I torno a insistir en que aquesta penya no són estranys al que representa en Gordillo a Izquierda Unida a Andalusia, un paio al que les CUP s'han fet un fart de convidar als seus actes.
Re: #SUMEM - Proposta per a la conformació d'un grup parlamentari propi de la CUP-Alternativa d'Esquerres al Parlament de Catalunya
29 nov 2012
Molt bé Andreu, tenen pedigrí, ja provaven d'acostar-se a la CUP abans de presentar-se (cosa que d'altra banda ja tothom sabíem), i?
Re: #SUMEM - Proposta per a la conformació d'un grup parlamentari propi de la CUP-Alternativa d'Esquerres al Parlament de Catalunya
29 nov 2012
Jo també estic d'acord amb X. El que dic és que estan passant coses i no poden rebutjar a gent provinent de l'esquerra història i que vindiquen el millor de l'herència història del PSUC. I si voleu que us posi un exemple, penseu en els iaioflautes. Jo els conec i la majoria són gent del PCC que van participar a la lluita antifranquista des del moviment obrer. A les dues darreres vagas generals la gent d'EUiA estava al carrer i de fet recordeu que els primers empresonats eren seus. Jo sols dic que hem d'estar al cas del que va passant i reconèixer que hi haurà moviments de confluència tan al parlament com al carrer i no és cosa de rebutjar gent que reconeix errors i es vol sumar al combat.
Re: #SUMEM - Proposta per a la conformació d'un grup parlamentari propi de la CUP-Alternativa d'Esquerres al Parlament de Catalunya
29 nov 2012
Si aquesta gent es vol sumar al combat ho té fàcil: que abandonin EUiA i s'integrin a la CUP, des d'abaix.

Recórrer a l'argument que EUiA estava al carrer a la vaga general i que van participar a la lluita antifranquista és o no haver entès res del que ha explicat X o voler liar la troca demagògicament i amb argúcies, fent política de la pitjor manera possible. De fet crec que tu mateix ets d'EUiA i vols simular que no. Amb gent així no hi ha res a fer.
Re: #SUMEM - Proposta per a la conformació d'un grup parlamentari propi de la CUP-Alternativa d'Esquerres al Parlament de Catalunya
29 nov 2012
I si sóc d'EUiA què? He expressat un punt de vista polític de forma raonada i crec que respectuosa.
De banda d'això no oblideu una cosa. Si les CUP s'incorporen a la vida parlamentària no veig com, per molt que vulguin marcar distàncies, no acabin votant a favor, en contra, abstenint-se... I en aquestes oportunitats inevitablement acabaran fent el que facin al costat d'IC-EUiA. Ja veurem qui arrosega a qui. El que tampoc podràs evitar que molts i moltes de nosaltres diguem por ahí, com estem dient, que hem tret setze diputats, no tretze.
Re: #SUMEM - Proposta per a la conformació d'un grup parlamentari propi de la CUP-Alternativa d'Esquerres al Parlament de Catalunya
29 nov 2012
Cadascú a lo seu, i podeu haver tret tretze, setze o dos-cents diputats, que és l'únic que us preocupa com a partit.

Els favors acostumen a ser a canvi de quelcom, i sou especialistes en fagotitzar el que us supera per l'esquerra. Un cop us veiem als carrers, i no només el dia de vaga general, podrem parlar.
Re: #SUMEM - Proposta per a la conformació d'un grup parlamentari propi de la CUP-Alternativa d'Esquerres al Parlament de Catalunya
29 nov 2012
Em sembla un engany a l'electorat de IC,però també al de la CUP.Cadascú hem votat a qui em votat i punt.

Si la CUP accepta entrar en aquests tripijocs polítics, malament acabarà.. doncs no ens enganyem,aquí ningú no regala res a canvi de res..

La CUP ha d¡aspirar a créixer a base de treball i de marcar perfil propi..

Només
Re: #SUMEM - Proposta per a la conformació d'un grup parlamentari propi de la CUP-Alternativa d'Esquerres al Parlament de Catalunya
29 nov 2012
Què no ho agafeu? Els que han fet la proposta ja saben que les CUP no acceptaran l'oferta. L'important és, com sol dir-se, "el detall". Sisplau, penseu-lo, si les CUP estan al Parlament és per fer política, us poseu com us poseu. A no ser que s'absentin, és clar. Però si prenen possessió dels seus escons. aleshores hauran d'entrat en el joc polític. Si no perquè es presentaven?
Re: #SUMEM - Proposta per a la conformació d'un grup parlamentari propi de la CUP-Alternativa d'Esquerres al Parlament de Catalunya
29 nov 2012
Per evidenciar el vergonyós del joc polític actual, potser? Qui no ho entèn ets tu. Les CUP fan política, política quotidiana i a peu de carrer. Aquí rau la seva força. El vostre partit té la política institucional com a finalitat, les CUP com a mitjà. Per arribar a més gent, per trencar consensos vergoyosos, per fer d'altaveu de les lluites reals i concretes que es duen arreu del territori, per denunciar corrupteles, per demanar responsabilitats amb boles de goma a la mà per fets com aquest http://www.youtube.com/watch?v=ksm7f3ey1bc ... Vosaltres no ho podeu entendre perquè per vosaltres tot això són, o eren perquè ja fa molts anys que no se us veu per enlloc, només graons per arribar al Parlament. I prou. Si les CUP han rebut el suport popular que han rebut és perquè entenen la política a la inversa.
Re: #SUMEM - Proposta per a la conformació d'un grup parlamentari propi de la CUP-Alternativa d'Esquerres al Parlament de Catalunya
02 des 2012
La proposta només tindria sentit si hi haguéssin més forces al grup mixt. I la CUP la refusarà:
- perquè no estan allà per aconseguir mes diners si fós el cas
- perquè així no es fan les coses
I no cal menystenir a qui la fa, que segurament ho fa amb bona intenció.
Re: #SUMEM - Proposta per a la conformació d'un grup parlamentari propi de la CUP-Alternativa d'Esquerres al Parlament de Catalunya
02 des 2012
La proposta només tindria sentit si hi haguéssin més forces al grup mixt. I la CUP la refusarà:
- perquè no estan allà per aconseguir mes diners si fós el cas
- perquè així no es fan les coses
I no cal menystenir a qui la fa, que segurament ho fa amb bona intenció.
Sindicato Sindicat