Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
productes híbrids --participacions preferents i deute subordinat--,
27 nov 2012
Les entitats preparen dispositius especials per informar els seus clients
Les caixes nacionalitzades coneixeran demà la quitació de les preferents


Dimarts, 27 de novembre del 2012 - 13:11h. Vots: +0 -3 Comentaris (0) MAX JIMÉNEZ BOTÍAS / PABLO ALLENDE SALAZAR / Barcelona / Madrid

Les caixes nacionalitzades es preparen per atendre una allau d'informació per part dels seus clients després que Brussel·les doni a conèixer la quitació que imposarà als tenedores de productes híbrids --participacions preferents i deute subordinat--, cosa que es produirà demà.


Competència, àrea dirigida per l'espanyol Joaquín Almunia, concretarà els fons que es destinen als bancs nacionalitzats --Bankia, Catalunya Banc, Novagalicia Banco i Banco de Valencia--, i que pujaran a 37.000 milions d'euros, segons va confirmar el ministre d'Economia, Luis de Guindos, ahir a Brussel·les.

També concretarà la quitació que s'aplica als productes híbrids. Fonts financeres van destacar que només fixaran les condicions generals i que el percentatge detallat per entitats es coneixerà més tard. Amb tot, apunten que en el cas de l'entitat catalana, la quitació podria rondar entre el 50% i el 60%, mentre que el cas de Bankia estaria entre el 40% i el 45%.
Descontentament


Algunes d'aquestes entitats han posat en marxa un dispositiu per atendre els clients que tenen preferents i deute subordinat, perquè temen que es produeixi certa crispació entre els seus tenidors, que han vist que no podien tocar els seus estalvis durant aquest període i que quan es doni una solució hauran d'acceptar una quitació del valor, tal com estableix Brussel·les. Entre els treballadors també existeix certa preocupació, ja que molts d'ells han hagut de pagar directament el descontentament dels clients als quals se'ls van vendre aquests productes, en molts casos sense que en coneguessin les seves característiques reals.

Catalunya Caixa, que tenen 40.000 clients amb productes d'aquest tipo en el seu poder, posarà en marxa una xarxa especial de centres dedicats a donar informació, lo que vol dir que des de les oficines de desviarà als tenedores cap a esos centres, en los que s'ha reforçat la seguretat.

En el cas de Bankia, l'entitat no preveu mesures especials perquè, de fet, ja les ha pres durant tot el període en el que l'entitat ha estat intervinguda pel FROB. També Nova Caixa Galicia ha arbitrat mesures. Mañana, els titulars de preferents han organitzat una manifestació en la que recorreran les oficines de l'entitat gallega per protestar per la seva situació.

Aquesta previst, a més, que Brussel·les, doni demà la seva aprovació als plans de reestructuració aprovats per aquestes entitats, que entre altres coses implicaran nous retallades de la seva estructura.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa