Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: dones
1es Festes Feministes a Sant Andreu de Palomar (1 i 2 de desembre)
25 nov 2012
Volem saludar-vos de de les Festes Feministes de st.Andreu, un espai per a DLT (dones, lesbianes i trans) de nova creació. Unes quantes noies ens hem animat a tirar endavant aquest projecte per diverses motivacions tot i que el principal és que desitgem tenir un espai propi durant les festes majors del nostre poble i volem compartir-lo amb vosaltres.

No depenem de la Festa Major Reivindcativa ni de les Festes Alternatives si bé també n’hem format part o algunes encara hi participem, som també autogestinàries i ens hi sentim properes tot i que hem decdit funcionar i organitzar-nos d’una manera diferent i entre nosaltres.

Dissabte 1

17h Taller bastoner

19:30h Pregó de festes

20h Presentació del certàmen de literatura lèsbica "I visqueren felices"

21h Conte eròtic

21:30h Concert de Son Jarocho amb: "Miel de Atzavara"

23h PD'S Bullangues i Sabotage


Diumenge 2

10h Tallers d'autoconeixement i d'autoestima

14:30h Dinar popular 100% vegetarià

i desprès tarda de cinema feminista!!
versio web.jpg
Hem programat dos dies d’activitats: 1 i 2 de desembre. Es faran al CSO la Gordísima (c/ Pons i Gallarza, 10). Per a dues d’aquestes activitats necessitem saber quantes persones les farem, així que us demanem que si us interessa, ens envieu un mail per persona a:

festesfeministes ARROBA gmail.com [Recordem el caràcter no mixte de l'espai]. Data límit d’inscripció 29 de novembre.

Dissabte 1 [17h-18h] Taller de Bastons

(no cal haver-ne fet abans, es vol fer una colla bastonera feminista a BCN. Totes podem!)

Diumenge 2 de [10h-13h] Tallers d’autoconeixement, d’autoestima… (Diversos tallers, trencant els formalismes i experimentant s’hi barrejarà la creació i expressivitat personal i col·lectiva)

El motiu de les preinscripcions és també per a que el taller tingui certa qualitat, establirem un límit de participants. També super important, per a anar bé, serem molt puntuals així que començarem a l’hora i després no s’hi podrà entrar per facilitar que es generi un espai de confiança entre les participants.

Esperem veure-us-hi i passar-nos-ho genial!

Salut!Per què un espai no mixte a festes?

En un món radicalment masculinitzat, és a base de l’esforç de moltes que es van obrint petites escletxes on les DLT (dones, lesbianes i transexuals) podem capgirar les cartes del joc.


Des d’aquests espais nostres, és des d’on podem conspirar per guanyar la batalla al patriacat. On podem respirar i parlar sense pors. On podem atrevir-nos a donar la nostra opinió evitant que ningú ens interrumpeixi. On podem cuidar-nos i estimar-nos d’altres maneres, sense sentir-nos obligades a seguir el guió que ens fa apendre l’educació conservadora.


Malgrat tenir els nostres espais propis, no vivim alienes a la realitat. Perquè en la quotidianitat de la feina, dels centres educatius, en els espais mixtes des d’on també lliutem o en la família biològica, sovint ens submergim en el món fet per i per als homes blancs i heterosexuals. On també lluitem des d’allà per no ofegar-nos i per evitar que a altres les arrossegui la corrent.


Com les persones de color tenen la necessitat d’ajuntar-se en espais no mixtes per fer-se més fortes o com les treballadores tenim la necessitat de reunir-nos sense patrons. Les DLT tenim la necessitat d’agrupar-nos a voltes sense representants de la nostra opressió. Això no vol dir que neguem als homes a fer un treball sobre sexisme o patriarcat, de fet hi ha molts grups mixtes i no mixtes d’homes que debaten sobre aquests temes i que mereixen el nostre respecte, però això no exclou la nostra necessitat real.


Aquest any, durant les festes de Sant Andreu encendrem espurnes de llum feminista on podràs venir a: escoltar relats eròtics, a ballar cançons interpretades per dones, a menjar, a ballar bastons, a tenir més autoconeixements, veure cinema crític.


Tot això enmig d’un ambient que esperem que et resulti acollidor al CSO la Gordíssima (c/ Pons i Gallarza, 10), els dies 1 i 2 de desembre!!Salut i lluita tu també!!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 1es Festes Feministes a Sant Andreu de Palomar (1 i 2 de desembre)
25 nov 2012
Entenc doncs, que no ho plantejeu com una alterntaiva a les altres festes, doncs continue participant-hi, no?

molta sort amb el projecte.
Re: 1es Festes Feministes a Sant Andreu de Palomar (1 i 2 de desembre)
26 nov 2012
molt fort, molt! que volgeu crear espais, no colectius ni asembleas, espais on no hi cabem els homes, així voleu lluitar contra el sexisme (diferències entre sexes), amb més discriminació?

mira, imagineu que els homes fesin això, el mòn a sobre, per favor, madureu, el sexisme o el patriarcat l'hem de destruir entre totes

salut
Re: 1es Festes Feministes a Sant Andreu de Palomar (1 i 2 de desembre)
26 nov 2012
Que facin el que vulguin, tal faran tal trobaran. I molta sort, sincerament.
Re: 1es Festes Feministes a Sant Andreu de Palomar (1 i 2 de desembre)
26 nov 2012
Atzavara en castellà és Ágave, la tradicional planta amb que es fan els destilats mexicans. És una planta que floreix únicament una vegada i un potent educlocrant natural

p.s. molt bona pinta les jornades!! gràcies
Re: 1es Festes Feministes a Sant Andreu de Palomar (1 i 2 de desembre)
26 nov 2012
Molta sort amb les festes i ni puto cas dels comentaris neomasclistes, cada cop són menys i estan més arraconats.
Re: 1es Festes Feministes a Sant Andreu de Palomar (1 i 2 de desembre)
26 nov 2012
Les dones heterosexuals podrem anar-hi sense haver de ser assetjades igual que per un babós qualsevol o aquests espais segueixen com fa un parell d'anys o tres?
Re: 1es Festes Feministes a Sant Andreu de Palomar (1 i 2 de desembre)
26 nov 2012
Una pregunteta.. potser una mica estúpida però de veritat que li he donat voltes i no li trobo massa sentit. La T de DLT és de transexual, però entenc que només s'acceptarien persones de genètica masculina que se "senten dones"? O dones que es "senten homes" també? Això no es podria permetre, donat que formaria part de l'enemic, no? O pel fet de ser "diferent", ja forma part del grup de marginalitat oprimida i poden fer pinya amb nosaltres? O considereu que això de sentir-se això o allò son bejenades?
Re: 1es Festes Feministes a Sant Andreu de Palomar (1 i 2 de desembre)
26 nov 2012
això de crear espais no mixtes és un error, ja us ho trovareu
Re: 1es Festes Feministes a Sant Andreu de Palomar (1 i 2 de desembre)
27 nov 2012
Vosaltres mateixes us descualifiqueu, rellegiu-vos:

"perque un espai no mixte"

es clar que us sentiu amb la necessitat de justificar-vos, doncs sabeu profundament que això és injustificable.

"poguem capgirar les cartes del joc"

no voleu la igualtat, voleu tornar opressió per opressió, venjar-vos de tots els homes.

"poguem respirar" "poguem donar la nostra opinió evitant que ningú ens interrumpeixi"

voleu evitar el debat, cualsevol home no us "deixa respirar"? tots els homes us "interrumpeixen"?
cap home podría "cuidar-vos"?


si esteu en espai mixtes és només per a rescatar les dones de les urpes dels homes, i retornar-les al vostre grup?

"com les treballadores ens reunim sense els patrons"

tots els homes són opressors, equivalents a un patró? cap dona ho pot ser? ni patrona? així, la vostra lluita no és contra cap opressió, si no contra els homes?

per cert, no veig mai cap feminista lluitant contra els patrons, ans al contari, l'accés al mon laboral (treball assalariat) us sol"alliberar"...

de fet el mural més gros de la gordíssima ho deixa ben clar "dones violentes". Que tal quedaría reivindicar els "homes violents"? lleig, no?

la vostra lluita només és androfobia. Les dones i els homes hem d'estar units contra els auténtics dominadors (homes i dones), només afavoríu a l'estat, dividint al poble.

i sí, sóc home, blanc i heterosexual. I no, no penso disculparme per ser-ho, doncs entre d'altres coses aquesta circumpstáncia no depengué de mi. De la mateixa manera com lluito contra l'homofobia al meu entorn, es veu que ara cal lluitar contra l'heterofobia.

Siguem persones, la resta d'adjectius són secundaris.
Re: 1es Festes Feministes a Sant Andreu de Palomar (1 i 2 de desembre)
27 nov 2012
Compte "un" que em sembla que de la teva opinió se'n diu "neomasclisme" segons diuen per aquí dalt.

una reflexió molt encertada, la teva.
Re: 1es Festes Feministes a Sant Andreu de Palomar (1 i 2 de desembre)
27 nov 2012
Doncs sí, li dic neomasclisme, que no vol dir que us estigui enviant a la foguera ni rés d'això. Jo també sóc home blanc i com a mínim, força més heterosexual que una altra cosa, i no entenc a que ve ni la existència d'aquest doble raser i sobretot, perquè està tan acceptat.

Algú es posa les mans al cap si diem que els rics son opresors? Es que no poden ser alguns rics bones persones? Jo un dia tenia un jefe que em queia bé, i joder, era ric el cabró. Evidentment els rics poden ser bones persones, però com a rics tenen uns privilegis i ja sigui de forma activa o passiva n'estan fent us.

De la mateixa manera, en aquesta societat als homes, A TOTS, se'ns educa d'una manera molt precisa, i se'ns donen una serie de privilegis. Potser no volem aquests privilegis o potser no ens semblen ni privilegis, pero els tenim i els exercim de forma activa o pasiva. Ara no em vingueu amb osties de que als MMSS som mes guais que ningú, perquè ens han educat igual que a tothom, i em tragat igual.

Jo no em sento gens amenaçat per aquests moviments, perquè sé que no tinc por de perdre cap privilegi de mascle. Tinc ben assumit que en un món on la majoria d'homes es comporten com a subnormals (i dins dels MMSS sembla que també) tinc que demostrar que sóc capaç de permetre a tota persona definir els seus límits en les agresions, que sóc capaç de cuidar, protegir, tenir sentiments, etc. Igual que si fos el fill de Botín i em volguès introduir als MMSS hauria de comprendre els prejudicis que tindrien contra mi, comprenc que les feministes tinguin prejudicis envers els homes, es pura experiència.

Els espais no mixtes s'han de justificar perquè a molta gent li semblen injustificats, com aquí ha quedat ben clar. I si no s'enten això es perque no es vol.

Jo no sé si estic d'acord amb els objetius polítics d'aquest col·lectiu feminista o de qualsevol altra, igual que no estic d'acord amb molts altres col·lectius, però sí estic a favor de la necessitat d'espais no-mixtes, tant de dones com d'homes, que tenim també moltes coses a parlar entre nosaltres.

El neomasclisme respon a aquest reaccionarisme victimisme, de por a que ens girin la truita, a que ens sometin. Possiblement una por pròpia de qui no sap entendre les relacions humanes sense sumissió i autoritarisme.

Si de veritat quatre dones volen girar la truita, de que teniu por? No sou conscients de que podrieu foter-lis una pallissa i a sobre us aplaudiran? Es molt trist però és així. Però això no es gaire compatible amb el discurs victimista que porteu alguns. Que ridícul.
Re: 1es Festes Feministes a Sant Andreu de Palomar (1 i 2 de desembre)
27 nov 2012
Si uns subsaharians volguessin fer una trobada només per ells i se'ls hi qüestionès que cap blanc poguès entrar, qui ho fès seria tractat de racista dins dels MMSS?

Doncs no tenim prous motius les dones, de tractar-vos de sexistes quan ens critiqueu amagats rere la pantalla de l'ordinador per a sols voler fer unes festes feministes??

Jo treballo a grups mixtes i a grups no mixtes. I és en els grups no mixtes on moltes dones s'atreveixen a intervenir més a les assemblees fer propostes i, en definitiva a tenir una iniciativa, que molts cops sen's treu en la majoria de grups mixtes.

I la veritat, és que els meus companys homes que també han treballat a grups no mixtes també els hi ha anat molt bé. I evidentment, si ells volen fer una assemblea o un acte no mixte per parlar sobre la seva masculinitat des d'un punt de vista crític, penso que cap feminista hi posaria cap pega.

En fi, qui vulgui entendre les feministes les entendrà, i a qui li molesti o s'hagi de fer un qüestionament no s'aturarà mai en el seu afany d'atacar-nos...
Salut!
Re: 1es Festes Feministes a Sant Andreu de Palomar (1 i 2 de desembre)
27 nov 2012
Si uns subsaharians volguessin fer una trobada només per ells i se'ls hi qüestionès que cap blanc poguès entrar, qui ho fès seria tractat de racista dins dels MMSS?

Doncs no tenim prous motius les dones, de tractar-vos de sexistes quan ens critiqueu amagats rere la pantalla de l'ordinador per a sols voler fer unes festes feministes??

Jo treballo a grups mixtes i a grups no mixtes. I és en els grups no mixtes on moltes dones s'atreveixen a intervenir més a les assemblees fer propostes i, en definitiva a tenir una iniciativa, que molts cops sen's treu en la majoria de grups mixtes.

I la veritat, és que els meus companys homes que també han treballat a grups no mixtes també els hi ha anat molt bé. I evidentment, si ells volen fer una assemblea o un acte no mixte per parlar sobre la seva masculinitat des d'un punt de vista crític, penso que cap feminista hi posaria cap pega.

En fi, qui vulgui entendre les feministes les entendrà, i a qui li molesti o s'hagi de fer un qüestionament no s'aturarà mai en el seu afany d'atacar-nos...
Salut!
Re: 1es Festes Feministes a Sant Andreu de Palomar (1 i 2 de desembre)
27 nov 2012
Jo no qüestiono la necessitat que tingui ningú d'organitzar-se com cregui convenient. Puc pensar que està errada, però és la meva opinió i no té més valor ni trascendència. Però això són uns actes festius, és una festa major, i posar-se privatiu en un àmbit com aquest és una mica agafat pels pèls, perquè no és una assemblea, ni un col·lectiu, ni unes jornades. Són uns actes festius, de caire bastant tranquil·let a més. Em sembla més que res un treure pit i un fer un cop de puny autoafirmatori sobre la taula, i em pregunto si ho necessiteu políticament o psicològica. Si fos això segon tampoc hi tindria res en contra, a més seria dir-li a les coses pel seu nom.

D'altra banda, en els espais festius no mixtes, com deia algú abans, també es donen agressions i es creen situacions incòmodes de ligoteo. La veritat, no li trobo sentit a una estratègia que no evita que les dones pateixin agressions, només limita el gènere de l'agressor. Però això ja és un altre tema.
Re: 1es Festes Feministes a Sant Andreu de Palomar (1 i 2 de desembre)
27 nov 2012
Sóc transexual i considero que la meva opressió és radicalment al d'una dona heterosexual, i és per això que no em veureu en aquests espais "no-mixtes", per què a mi no m'heu de donar lliçons sobre la opressió que rebeu, crec que juguem en lligues bastant diferents, l'únic que compartim és l'enemic comú, el patriarcat, i això es combat des d'espais mixtes on l'únic que s'aconsegueix és una falsa situació de benestar.
Re: 1es Festes Feministes a Sant Andreu de Palomar (1 i 2 de desembre)
29 nov 2012
Felicidades por la iniciativa y mucha suerte. Que bien que procuren espacios propios para que puedan hablar en confianza. Como diría la Virginia Wolf, su habitación propia. Animo y buen humor.
Re: 1es Festes Feministes a Sant Andreu de Palomar (1 i 2 de desembre)
02 des 2012
Us recomano a totes les PERSONES el nou llibre de Prado Esteban y Felix Rodrigo Mora, és hora de lluitar per l'alliberament integral de tots i totes, per part de tots i totes, l'hora de la unió, del respecte, de l'amor. El sexisme de qualsevol índole s'ha d'acabar si volem una veritable revolució social i personal.

http://equipomizar.blogspot.com.es/2012/11/publicado-el-libro-feminicidi
Sindicat Terrassa