Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
"Abans d'esquerres que espanyol"
24 nov 2012
Article molt interessant publicat al Mierdódico d'avui. De quin cantó de la barricada esteu? De debó voleu la independència a tota costa, la independència d'en Millet, Puig, les comptes a Suïssa, els mossos indultats, les pilotes de goma que treuen ulls?
1848.jpg
El 15 de noviembre de 1918, en un contexto europeo de fuertes movilizaciones obreras, Alfonso XIII convoca a Francesc Cambó, lider de la formación conservadora y catalanista Lliga regionalista y le dice: "Temo que venga un estallido revolucionario en Catalunya, que los obreros se unan a los soldados". Hay que dar la autonomía a Catalunya inmediatamente. Es preciso que usted vaya a Barcelona enseguida para provocar un movimiento que distraiga a las masas de cualquier propósito revolucionario". Lo cuenta Cambó en sus memorias y lo recoge Joan Garcés en su excelente libro "Soberanos e intervenidos".

Días después eran designados dirigentes de todos los partidos políticos para formar una comisión redactora de un estatuto de autonomía. Pablo Iglesias, entre otros socialistas, advirtió a los republicanos catalanes de que si entraban en esa comisión desligaban a Catalunya de la causa de la República (entendida como un proyecto social, de izquierdas). Lluis Companys y otros líderes catalanistas de izquierdas se negaron a formar parte de la comisión, entendiendo que, efectivamente, se trataba de intercambiar autonomía a cambio de aceptar la monarquía y de postergar las luchas populares por una sociedad más justa y democrática.

El 15 de junio de 1977, en las primeras elecciones democráticas después de Franco, socialistas, comunistas y catalanistas republicanos sumaron el 70% de los votos. El presidente Suárez convocó a Josep Tarradellas, presidente de la Generalitat en el exilio, y le ofreció la autonomía de Catalunya a cambio de liderar una coalición política que respetara los límites previstos al desarrollo democrático y social por las élites que guiaron la Transición. En esta ocasión, a diferencia de la anterior, las siglas de izquierda sí entraron en el pacto.

¿No resulta pavorosamente actual? En un momento en que se dan las condiciones para una revuelta social (que ya ha empezado) en defensa de los derechos humanos básicos (que están destruyendo las elites económicas y políticas), se desata la discusión sobre la independencia de Catalunya y resulta que quienes ocupan mayoritariamente la dialéctica son los nacionalistas catalanes de derechas y los nacionalistas españoles (siempre de derechas). Me declaro absolutamente a favor del derecho a la autodeterminación de todos los pueblos y el derecho a celebrar un referendo sobre la independencia en Catalunya. Pero, si no hay un proyecto de transformación social detrás del espíritu independentista, ¿tan diferente será para un catalán dejar de ser explotado por españoles para seguir siendo explotado por otros catalanes? Alguien de ERC dijo en las últimas autonómicas: "Antes catalán que de izquierdas". ¿Seguro?

This work is in the public domain

Comentaris

Re: "Abans d'esquerres que espanyol"
24 nov 2012
Exactament el mateix va passar a Irlanda als anys 20, van cambiar (amb les mans tacades de sang dels seus germans que sí lluitaven per la transformació social) revolució per Estat propi, tot agenollant-se davant la mateixa corona anglesa que havia ofegat el poble durant segles.
Re: "Abans d'esquerres que espanyol"
24 nov 2012
Nivell elemental de discusió:

Estem intentant fer una altra vegada la trampa cansina de que l'independència és una cosa de Millets, Puigs i CIU, i la dependència és progressisme?? Estem intentant fer de nou el fals binomi independència=dreta, espanya=esquerra?

És que mira, ja cansa i no cola...i si, ja hi ha gent que ha argumentat de mil maneres perque una independència sense transformació social no serveix de res i perque una cosa és indestriable de l'altra, ah, que no els heu sentit? que no sabeu de qui estem parlant? primera notícia? vaja, mira que ho han dit clar i alt, realment curiosa aquesta sordesa que sent abans a Mas com un independentista de tota la vida que als que tota la vida ho han estat i lluiten contra Mas i la resta de burgesia
Re: "Abans d'esquerres que espanyol"
24 nov 2012
I per això les CUP continuen participant d'actes i iniciatives "soberanistes" agafats de la maneta de CiU, SI, ERC, ANC...? Perquè creuen que la independència sense transformació social no serveix de res? Llavors perquè collons tanta transversalitat?
Re: "Abans d'esquerres que espanyol"
24 nov 2012
"no hay independencia sin socialismo, no hay socialismo sin la toma del poder por la clase obrera", resolución de EIA.
Re: "Abans d'esquerres que espanyol"
24 nov 2012
"Temo que venga un estallido revolucionario en Catalunya, que los obreros se unan a los soldados. Hay que dar la autonomía a Catalunya inmediatamente. Es preciso que usted vaya a Barcelona enseguida para provocar un movimiento que distraiga a las masas de cualquier propósito revolucionario."
sin comentarios
Re: "Abans d'esquerres que espanyol"
24 nov 2012
abans sense estat que etiquetes, nacionalismes, elitismes, sufragistes, parlamentistes, edonistes, populistes, istes istes ismes ismes........
Re: "Abans d'esquerres que espanyol"
24 nov 2012
"Pero, si no hay un proyecto de transformación social detrás del espíritu independentista"

El PROBLEMA amb májúscules pels progres espanyols es que es creen un escenari ideal per justificar la seva hispanitat però que no és real.

I es que no és veritat que existeix un projecte de transformació social de caràcter independentista? no ha sentit res de la CUP aquest progre? no sap aquest senyor que parla de revoltes que des de 1968 l'EI és el moviment català que més presoners polítics ha tingut (la majoria vinculats a l'etapa de Terra Lliure)? on era ell mentre gent que està per la transformació social estava presa AMB l'AMPARA de CiU?

Ja sap que CiU MAI HA ESTAT independentista, i que ARA fa aquest gir per tapar les seves corrupteles i legitimar les retallades? que els ÚNICS INDEPENDENTISTES històrics en aquest país hem estat d'esquerres?

Progres espanyols menjaflors als taurons
Socialisme i independència!
Re: "Abans d'esquerres que espanyol"
24 nov 2012
i me la bufa del Periodico es spañolista, com si conmemoren el 12 d'octubre regalant una vaixella i quatre olles

pero l'entrada es d'imbecils
es que hi ha no hi ha Millets i merdes i polis i boles de goma i retallades si ens quedem Espanya
de que carai parlem aqui
Visca el cuerpo y visca la guardia civil home, mes burros que fets per encarrec

ves a fer un vol per la comissaria de la Castellana si tant a gust t'hi trobes, o per Herrera de la Mancha, marededeu
Re: "Abans d'esquerres que espanyol"
24 nov 2012
una oportunitat d'or de tocar-lis els collons, que no saben ni com si han de posar, ni en Moises Mas, ni els fatxes del Pp, ni les multinacionals ni Lue ni tots els panxacontents amants de l'ordre del mon

tenir que trencar l'estat espanyol, pero que us penseu que estant contents o que?? si no saben com posar-shi, en Mas? la burgesia? els empresaris? trencar el xiringo? s'hi estan cagats

que us penseu que en Mas te fusta de Bolivar o que?? un burocrata pijo enclanxinat que no deu haver trencat ni un plat a casa en la seva puta vida, acostumat a llepar al cul als que tenien mes poder que ell i ara que el veieu amb l'espasa damunt del cavall??

no saben com posar-shi cullons

ni que fos espanyolista fins els pebrots aniria a votar el mes independentista que pugui per posar-los en problemes, en un atzucat en el que ni ells mateixos s'aclaren

fotem-los en problemes reals i deixem-nos de misses cullons

si esta mes clar que l'aigua, amb pinza al nas si cal s'ha d'anar votar i el mes independentista que es pugui, PER TOCAR LA PERA OSTIA, tanta pose, tanta correccio i tanta ostia

VOTEM INDEPENDENCIA NI QUE SIGUI PER VEURE EL MONSTRE GALLETERO DEN PLANETA AGAFAR UN MAL DE PANXA

(t'ho juro, si fos del Reial Madrid i espanyolista a més no poder, aniria igualment a votar independentista per fotre'ls en problemes, fins i tot un nen de dos anys ho pot veure aixo)
Re: "Abans d'esquerres que espanyol"
24 nov 2012
VOTEM INDEPENDENCIA NI QUE SIGUI PER RIURE EL DILLUNS, A VEURE COM SE N'ENSURTEN
Re: "Abans d'esquerres que espanyol"
24 nov 2012
aixo que diu l'article, es clar que tot es un muntatge o com a minim s'ho han fet venir be perque lo de l'11 -recordeu que no ho volien, que si el pacte fiscal que si no sera independentista etcetera- s'ho han fet venir be per encobrir les retallades i tota la merda, ho han fet sempre
pero surten del foc per caure a les brases, la piltoa se'ls fa cada cop mes grossa, els que algu els veu fusta de revolucionaris en aquests llepaculs corrputes i puteros, se'ls veu a tres hores lluny a tots, en Puig, en Mas, els sociates... en Junqueras o si jaja que l'estat, l'unic que existeix, s'en vagi a fer punyetes aixo es l'acabose, per posar una cadira i veure que fan
Sindicat Terrassa