Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: dones
25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere
22 nov 2012
1.jpg
Comunicat de rebuig a la prohibició de la Junta Electoral de la manifestació del 25N a Barcelona, en motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere


Aquest proper diumenge 25 de novembre és dia d’eleccions a la Comunitat Autònoma de Catalunya, però també, i des de 1999, dia Internacional contra la Violència de Gènere, dia en què cal sortir al carrer per seguir denunciant les violències que patim les dones, no només en forma de violència física masclista, sinó que adopta mil cares i formes diferents, i és exercida per part del capitalisme, les grans empreses, la societat, la crisi econòmica i les institucions.

I és en aquest punt on hem volgut posar èmfasi enguany des de l’Esquerra Independentista, en com la violència de gènere és perpetuada i promoguda per les institucions, que cínicament la condemnen un cop l’any.

Aquest cop, però, la classe política ha fet palès el seu poc interès i respecte a la diada convocant unes eleccions anticipades el mateix 25 de novembre. Davant d’això, l’Esquerra Independentista va decidir convocar concentracions i manifestacions durant la mateixa diada, per deixar clar que no pensem subordinar la lluita feminista i antipatriarcal a una jornada d’eleccions, per denunciar la invisibilització per part del poder d’aquesta lluita i per reafirmar-nos en la nostra aposta per la lluita al carrer, que segueix i seguirà sent prioritària i inqüestionable.

Després de tot això, hem sabut que finalment a la ciutat de Barcelona, a més a més, les manifestacions i concentracions en motiu del Dia internacional contra la Violència de Gènere, han estat prohibides. Les institucions, no només han optat per obviar una data tan important per l’alliberament de les dones i cada cop més a l’ordre del dia, sinó que, a més, ens prohibeixen a nosaltres exercir el nostre dret a sortir al carrer i denunciar la situació perquè és jornada d’eleccions.

Davant aquesta situació, des de l’Esquerra Independentista, fem una crida a totes les ciutats on hi havia convocats actes que ara es veuen prohibits, a exercir la desobediència i sortir al carrer, denunciar la violència de gènere i les institucions i exercir el nostre dret a manifestació.

Les organitzacions de l’Esquerra Independentista,

Arran, Endavant – OSAN, CUP, SEPC i COS

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere
22 nov 2012
Tot això deu ser culpa d'Espanya. Amb la secessió podrem decidir què fem amb la violència masclista.
Re: 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere
23 nov 2012
Trobo que l'EI hauria de dispersarse menys. El 25 i els dies previs hem de concentrar les energies en la que potser sera la ultima jornada electoral sota domini espanyol.
Ja hi hauran altres ocasions per mostrar el nostre rebuig contra el masclisme, que per cert, esta mes arrelat a la cultura espanyola i d'altres que no pas a la catalana, tot i que per desgracia tambe aqui en tenim alguns maltractadors de dones.
Re: 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere
23 nov 2012
Calla, madero.
Sindicat Terrassa