Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : corrupció i poder
Jordi Pujol: el Padrí - Presentació del blog
20 nov 2012
L’objectiu d’aquest blog es recopilar i presentar elements per respondre a preguntes com: qui és Jordi Pujol? Què és CIU? Què és la política catalana? Com s’ha produït aquesta crisi? Algú n’està treien profit? Podem demanar responsabilitats polítiques? i penals?

Durant els últims 40 anys Jordi Pujol ha estat presentat com l’heroi catalanista de la segona meitat de la dictadura franquista i el guia de Catalunya des de la transició. L’exemple de polític honrat i cúmul de totes les virtuts morals catòliques del “bon pare de família”. Tal amalgama s’ha fet passar com un model del prohom català, de la mà de l’empresari triomfant.

La hegemonia d’aquesta faula ha estat possible, d’una banda, gràcies a un compacte entramat d’interessos articulat mitjançant Convergència i Unió (CIU), un gran nombre d’empreses cobrint bona part del teixit productiu i el control del mitjans de comunicació.

De l’altre, per la conveniència dels altres principals partits polítics i dels seus grups afins. Durant tot aquest anys el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) ha fet el joc a CIU mitjançant un pacte tàcit pel repartiment de poders. Les classes dirigents de Catalunya mengen totes a la mateixa taula. Tots reben diners de La Caixa (i no només de La Caixa).

Al Partit Popular (PP) també li aprofita, ja que sempre pot aconseguir vots gràcies a la manipulació dels sentiments nacionalistes més irracionals. Per uns i pels altres la “nació” es una entitat de caràcter metafísic, com “deu”, per la que arribarien a justificar la mort. La mort dels pobres, és clar.

Jordi Pujol no és més que un altre actor a tenir en compte, la història no s’explica per grans personalitats. El que és interessant es observar com les persones s’organitzen en xarxes relacionals de diferents categories: la família (nuclear o extensa), l’empresa, la societat anònima, els partits polítics o d’altres institucions.

Jordi Pujol es el símbol d’un entramat, però no l’únic, de xarxes relacionals que preses en el seu conjunt son molt rellevants per entendre tant la història de Catalunya com la situació present. A través de les seves connexions amb la banca, la política, les empreses i els mitjans de comunicació, Jordi Pujol, pare de 7 fills, representa el gran patriarca, “lo padrí”.

[...]

Continua a: http://jordipujolxlopadri.wordpress.com/

Facebook: https://www.facebook.con/pages/Jordi-Pujol-i-Soley-Lo-Padr%C3%AD/2067466#!/pages/Jordi-Pujol-i-Soley-Lo-Padr%C3%AD/206746609460153?fref=ts

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat