Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
La CNT de Barcelona valora positivament el seguiment de la vaga general del 14-N tot i que l' impacte és encara insuficient
19 nov 2012
La valoració de la jornada de Vaga General del passat 14 de novembre per part de la CNT de Barcelona és positiva en rel•lació al seguiment de la mateixa a tots els sectors productius. Però la CNT no entèn la vaga com una finalitat en si mateixa, sinó com una eïna per tal d´assolir un objectiu. L’ objectiu no consisteix en aturar la producció i el consum durant 24 hores, sinó durant el temps que calgui per tal d’enderrocar la darrera reforma laboral i totes les mesures econòmiques i socials que actualmente patim i que ataquen els interessos més bàsics de la classe treballadora, debilitant-la de forma clara en els centres de treball.
121114_181911.jpg
DSC_0054.JPG
La CNT de Barcelona valora positivament el seguiment de la Vaga General del passat 14 de novembre. L’ afectació a la indústria i el transport ha estat notable i en el cas del comerç i els serveis, així com al sector públic, ha estat fins i tot major que a la darrera Vaga General al mes de març. Com a sindicat tenim constància que el petit i mitjà comerç tant al centre de la ciutat com a determinats barris efectivament ha secundat la vaga de forma massiva.

Així mateix considerem que cal destacar la implicació, no només sindical, sinó també social en aquesta jornada de vaga, secundada per gran quantitat de col•lectius que sorgeixen de les mateixes bases de la societat, dels mateixos afectats, sense caps visibles que els hagin de convocar i dirigir. És el cas de les Assembles de barris d’ arreu de la ciutat, els moviments estudiantils o aquells grups de persones en determinades circumstàncies i/o condicions que les fan més vulnerables als atacs continuats i brutals del Capital.

Entenem les diverses accions que s´han dut a terme en aquesta jornada de Vaga General, com una demostració de determinació i d’unió havent entès, primer, que ens trobem amenaçats, com a clase treballadora, per una privació de drets sense precedents que ataca directament i sense miraments de cap mena la nostra dignitat com a clase treballadora i el nostre futur. Aquesta unió, embrionària del que ha d’arribar a ser, ha de convertir-se en el camí que ens porti, plegats, a la lluita real i efectiva pels nostres drets i els dels nostres fills i filles.

Aquesta vaga ha estat per a la CNT de Barcelona, una jornada per mesurar forces reals de cara a una Vaga General del tot efectiva i, per tant, de naturalesa indefinida. Aquest sindicat té clar que la vaga no és una finalitat en si mateixa, ni una passejada de banderes pels carrers de cara a la galeria mediàtica, sinó una eïna, un mitjà de lluita. La finalitat ha de ser aconseguir la derogació de la reforma laboral, així com de totes aquelles mesures econòmiques i socials que governs i patronals imposen als treballadors i les treballadores. I això no és, ni molt menys, cosa d’un dia. Als treballadors i a les treballadores se’ns ha assenyalat com a culpables de la insostenible situació que patim ara mateix. I és aquí on comença l’atac. No en som els culpables. I no ens ha de tremolar el pols en sortir al carrer i assenyalar als veritables culpables de tanta miseria.

Les mesures que Govern i Patronal ens han presentat com a “anti-crisi” no són més que un atac a la clase treballadora sense precedents en els darrers anys, un atac que ens treu d´una volada els drets que els nostres pares, les nostres mares i els nostres avis i àvies van aconseguir a costa, moltes vegades, de perdre més que el sou d’un dia. Això no se’ns pot oblidar. En aquest passat no tan llunyà, la vaga va ser el mitjà que es va fer servir com a eïna de pressió, la última que els treballadors tenim a l’abast i que, per tant, s´ha de fer servir quan l’atac rebut primer, té la virulència que pot arribar a tenir una vaga general indefinida. Quan no s´espera de nosaltres, la classe treballadora, més que aceptació i submissió, la única resposta possible ha de ser igual de contundent.

CNT Barcelona condemna l’actuació policial durant la jornada de Vaga General, entenent-la com a clarament repressiva amb l’objectiu d’acovardir i tallar les ales, que en molts casos tot just s’obren, tant de la consciència com de la lluita obrera. La CNT de Barcelona vol tornar a manifestar la seva solidaritat amb les persones detingudes, imputades o ferides per l’ actuació policial durant la jornada de vaga i assenyala al Conseller d’ Interior, Felip Puig, com a responsable directe de les consequències a nivell repressiu, que l’ actuació policial ha suposat.

En els darrers dies, a més, s’ està produint el seguit de detencions que segueixen a tota jornada de vaga. Un cop més, la finalitat d’ aquestes no és una altra que la de servir com a càstig alliçonador. Tornar a posar a rodar la màquina de la por i l’ abatiment, que no podem deixar que ens passi per sobre. La història ens demostra que aquesta estrategia sempre els hi ha funcionat malament a llarg plaç.

Assenyalar per acabar que la vaga i les alteracions que provoca a l’ ordre establert són, com portem dient, una eïna que es fa servir com a resposta a una situació prèvia de conflicte polític, social i econòmic. Davant d'aquesta crisi, lógica en tot sistema econòmic capitalista, se’ns ha responsabilitzat de la situació als treballadors i treballadores per a continuació, impossar-nos mesures denigrants per tal de que, suposadament, canviem la situación quan en realitat, asumint-les només estem aconseguint retornar de llarg al passat. Un passat que, o lluitem per enderrocar-lo, o serà el futur a on viuran i treballaran els nostres fills, les nostres filles.

UNITAT I FORÇA OBRERA!
CAP A LA VAGA GENERAL INDEFINIDA!!


CNT-AIT Barcelona
Mira també:
http://cntbarcelona.org/la-cnt-de-barcelona-valora-positivament-el-seguiment-de-la-vaga-general-del-14-n-tot-i-que-l-impacte-es

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat