Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: especulació i okupació
Una manifestació espontània de Can Vies denuncia que CiU vol precintar el centre social
17 nov 2012
Divendres a la tarda, el gerent del districte de Sants-Montjuïc, Francesc Jiménez, va fer arribar una notificació que amenaçava amb precintar Can Vies en cas que es realitzés una activitat musical organitzada pels grups del barri que usen els locals d'assaig del centre social. Segons Jiménez, el local no té els preceptius permisos d'activitat. Aquesta circumstància es podria generalitzar a moltes altres entitats de Sants, però l'amenaça de precinte només ha arribat a Can Vies. És per això que des de l'assemblea del centre social es considera l'actuació del districte com a clarament política, i en un comunicat han qualificat el pretext administratiu com "una excusa per tractar de tancar un Centre Social amb 15 anys de vida social al barri, amb activitats culturals i polítiques que escapen del seu control i que reben el suport de gran part del veïnat". Per tot això han decidit convocar una cercavila que ha derivat en una manifestació.
Fins a 500 persones s'han sumat aquesta nit a la marxa en resposta a l'amenaça de precinte del local. Segons els i les convocants la mesura de tancament ha estat instigada pel regidor convergent Jordi Martí i rubricada pel gerent Francesc Jiménez. La marxa ha recorregut els carrers del barri de Sants a partir de les deu del vespre, il·luminada per una seixantena de torxes. "Can Vies resisteix, la lluita es guanya al carrer", era el lema de la pancarta de capçalera. Ha baixat pel carrer Jocs Florals mentre es feien onejar les característiques banderoles grogues amb la silueta de l'edifici ferroviari que va ser okupat fa més de 15 anys. Tot seguit han enfilat el carrer Olzinelles i han tallat el trànsit de la carretera de Sants, per després arribar just al davant del local Coitton Club –al carrer Rossend Arús–, on s'ha fet una parada per reivindicar megàfon en mà els locals musicals autogestionats. De nou s'ha tornat a tallar la carretera de Sants abans d'anar a la plaça Osca, on s'ha explicat la problemàtica a tot el veïnat assegut a les terrasses. Finalment, i quan la pluja ha fet acte de presència, per tercer cop s'ha tallat el trànsit a l'eix comercial més llarg de Barcelona amb l'objectiu d'arribar a la seu del districte de Sants-Montjuïc.

Agents antiavalots sense uniforme

Allí, quatre agents de la guàrdia urbana des de feia 30 minuts demanaven reforços –visiblement nerviosos– a través d'un walkie-talkie. Quan la pancarta ja era davant la seu de l'edifici on governen els convergents Martí i Jiménez, globus de pintura han impactat a la façana. Enmig d'un veritable aiguat han arribat quatre furgons de policies antiavalots que ni tan sols duien l'uniforme posat. Han baixat a corre-cuita, s'han posat les proteccions en el porxo d'una botiga i s'han dirigit absolutament xops i de manera molt desorganitzada fins a la façana del districte. Les manifestants, que també han acabat ben remullades, han desconvocat en aquell moment la protesta i s'han dirigit en direcció a la plaça Osca. Podeu llegir a la seva pàgina web el comunicat que ha emès l'assemblea del centre social.
Mira també:
http://canvies.barrisants.org
http://www.setmanaridirecta.info/noticia/una-manifestacio-espontania-can-vies-denuncia-que-ciu-vulgui-precintar-centre-social

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Una manifestació espontània de Can Vies denuncia que CiU vol precintar el centre social
19 nov 2012
Això dels antiavalots vestits de carrer posant-se les proteccions a un porxo devia ser veritablement esperpèntic i digne de veure.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more