Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral
14-N a la UIB: Queda clar, avui hi ha vaga
15 nov 2012
Com ja sabeu ahir, dimarts 13, l'AssembleaUIB va ocupar l'edifici Mateu Orfila al voltant de les 14:00h. Aquesta acció, com ja ve essent tradició, es realitza per tractar de crear un espai de confluència dins el campus i com element organitzatiu que serveix per acabar de preparar els piquets informatius que s'han de realitzar durant tota la jornada de vaga.
aulabuidanselm.jpeg
Com ja sabeu ahir, dimarts 13, l’AssembleaUIB va ocupar l’edifici Mateu Orfila al voltant de les 14:00h. Aquesta acció, com ja ve essent tradició, es realitza per tractar de crear un espai de confluència dins el campus i com element organitzatiu que serveix per acabar de preparar els piquets informatius que s’han de realitzar durant tota la jornada de vaga.

La tarda es va aprofitar per acabar de realitzar les tasques que havien quedat pendents: imprimir els darrers fulletons o realitzar les pancartes que han de servir per donar la benvinguda als que no han volgut secundar la vaga. També per fer temps mentre anaven arribant els alumnes que tenien classe per la tarda.

A les nou del vespre va començar l’acte més important, una assemblea d’una hora que va servir per acabar de definir aspectes de funcionament intern i dels piquets durant la jornada d’avui.

El 14-N ha començat ben prest, segons hem pogut esbrinar, a partir de les 6:00h ja hi ha hagut activitat al Mateu Orfila i a les 6:30h han començat els piquets: uns a les portes per informar a totes les persones que volien accedir al campus i d’altres que han servit per agitar i dinamitzar el campus universitari, tot això sota una pluja torrencial que ha dificultat les accions programades.

Amb poc temps s’han format coes ben llargues de cotxes, que, com sempre només duien un ocupant, als accessos a la universitat i han aparegut agents de la policia creant situacions tenses amb els diversos piquets informatius.

Els estudiants s’han mantingut a les portes tot i la forta pluja que ha caigut durant tot el matí. S’han vist aules amb molts pocs alumnes als edificis Guillem Cifre, Anselm Turmeda, Mateu Orfila, Ramon Llull i a l’aulari, aconseguint que la UIB estigui pràcticament buida, no sense algunes situacions tenses entre els vaguistes i algun professor esquirol. Una de les anècdotes de la jornada es que un dels piquets ha trobat un professor fent classe amb la següent frase escrita a la pissarra: “Arriba España, independencia no!”

Els piquets a les portes han sofert varies amenaces d’aquells que intentaven accedir al campus així com diversos intents d’atropellament.
coes3.jpeg
piquets1.jpeg
Mira també:
http://contrainfo.cat/temes/ensenyament/14n-a-la-uib-queda-clar-avui-hi-ha-vaga/
http://contrainfo.cat/

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more