Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
Balanç repressiu del 14N a Palma: detencions, càrregues i identificacions
15 nov 2012
Dues persones detingudes i diverses ferides són el balanç provisional de la repressió durant la vaga.
317.png
Una vegada més queda demostrat que el sistema ataca amb duresa quan algú alça la veu més del que és “tolerable”. Així, la jornada de vaga del 14N també va significar que diverses activistes patissin la repressió pel simple fet de protestar o per tenir una trajectòria de militància activa. La tònica general de la jornada estigué marcada per una presència policial molt elevada, que ja d’entrada criminalitzava els piquets informatius (d’altra banda perfectament legals i legítims en un dia de vaga). Per sort, també s’havia organitzat una comissió antirepressiva coordinada per Alerta Solidària i que actuà amb rapidesa donant l’alerta i mirant de donar suport a les persones represaliades.

El balanç de la repressió és el següent:

Detencions. Dues persones foren detingudes durant el piquet unitari anticapitalista del migdia: Marcel, militant de l’organització de l’Esquerra Independentista Endavant (OSAN) i Robert, militant del sindicat CGT. Ambdues persones sortiren en llibertat amb càrrecs passades les 9 de la nit. Se’ls acusa de desordres públics i d’atemptat contra l’autoritat.
Càrregues policials. Durant el dematí es produí una brutal càrrega contra un piquet informatiu de la CNT, on resultaren ferides diverses persones amb forts cops de porra al cos i a les extremitats. Testimonis presencials expliquen que fou una càrrega absolutament arbitrària i violenta. Després, durant el piquet unitari anticapitalista, es van produir diverses càrregues. En aquestes, un company va rebre un cop de porra al cap que li va causar una ferida que necessità fins a sis punts de sutura. Mentrestant, un altre company hagué de sotmetre’s a proves mèdiques a causa dels cops que havia rebut al cap i al cos. Durant aquestes càrregues més persones resultaren ferides pels cops de porra. En total, hem tengut notícia d’almenys 6 persones ferides, però tot apunta que poden ser-ne algunes més.
Identificacions. Durant bona part del dematí moltes persones que participaven en els piquets informatius foren identificades per part de la policia.
Policia infiltrada. Es detectaren durant tota la jornada diversos agents infiltrats que anaven vestits de carrer i que van contribuir en les identificacions. S’ha difós una fotografia on se’ls pot veure.

Resposta solidària

La repressió del 14N anà acompanyada d’una gran resposta solidària. Així, durant la manifestació es van poder escoltar continuades referències als companys ferits i detinguts. A més a més, un cop finalitzada la manifestació es convidà tothom a la concentració davant la comissaria policial de S’Escorxador, on es trobaven els dos detinguts del dematí durant el piquet unitari anticapitalista. Minuts després la presència de persones en aquesta convocatòria era molt gran, fins al punt que la policia hagué de fer un fort dispositiu que separà en dos grups els manifestants, a banda i banda de la Carretera de Valldemossa. Es visqueren alguns moments de tensió, però no hi hagué cap incidència. Alerta Solidària desconvocà l’acte i bona part de la gent abandonà l’indret. Tanmateix, un altre grup decidí quedar una estona més i fins i tot arribà a tallar la carretera.

Aviat es va conèixer la notícia que els detinguts havien passat a disposició judicial als Jutjats de Via Alemanya, de manera que un grup es dirigí cap allà. Poc després, els dos detinguts sortiren en llibertat amb càrrecs.

A continuació, podeu veure algunes imatges de les càrregues, una de les detencions, la concentració solidària i el moment en què els detinguts surten en llibertat. També hi ha un vídeo on es pot veure el moment de la detenció. Les organitzacions Endavant i Alerta Solidària han publicat un comunicat al respecte.
01_14nRepressió_ramonvillalonga.jpg
b10b045a2e5511e2979222000a1f9bc6_7.jpg
Mira també:
http://contrainfo.cat/temes/criminalitzacio-i-repressio/balanc-repressiu-del-14n-detencions-carregues-i-identificacions/
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4lvdinQtPVA

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more