Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: sense clasificar
[Crònica] L’anticapitalisme col·lapsa Palma amb un piquet unitari massiu
15 nov 2012
En diverses ocasions, la policia ha carregat contra les manifestants i n’han detingut dues persones.
14_14nManiAnticapitalista_XaviGZ_.jpg
19_14nManiAnticapitalista_EnLluitaMca.jpg
Crònica

El piquet unitari anticapitalista organitzat per la Comissió Pro Vaga Anticapitalista ha partit a les 12:15 des de la plaça de la Porta Pintada. Quan el piquet ha entrat al carrer Sant Miquel es podien comptar més de 400 persones. L’actitud del piquet ha estat molt activa amb crits i càntics, a l’hora que representants dels sindicats combatius entraven als pocs comerços que romanien oberts. Això ha estat una constant durant tot el recorregut pel carrer Sant Miquel, plaça Major i carrer Sindicat. Quan el piquet ha arribat a la plaça Major es podien comptar més de 600 persones. Cal dir que durant tot el recorregut la capçalera del piquet ha estat flanquejada pels agents de la policia antidisturbis.

Quan el piquet ha arribat a la boca de la Porta de Sant Antoni, la policia ha format un cordó impedint el pas del piquet cap a les avingudes. Aquesta actitud només indica la voluntat de conflicte del dispositiu policíac.

De qualsevol manera, el piquet ha decidit desviar-se pel carrer de Josep Anselm Clavé, superant el cordó de la policia i arribant a les avingudes a l’alçada de El Corte Inglés. Allà el piquet ha romàs a les avingudes entre vint minuts i mitja hora. Ha estat impossible accedir als grans magatzems a informar a la plantilla doncs un cordó policíac ho ha impedit.

A partir d’aquí, el piquet s’ha reagrupat i marxant per la calçada fins les a la plaça d’Espanya. Ha estat significativa l’aturada a La Caixa, on les consignes han fet molta referència als desnonaments i als assassinats bancaris i en concret pel record emotiu d’Amaia Egoña.

A l’alçada de Plaça de la Porta Pintada la Policia ha impedit el pas i ha preparat material antiavalots, empenyent a algunes persones, en una nova provocació. La resposta de la gent ha estat contestada per part de la policia amb dues detencions. Això ha provocat una situació de tensió amb posteriors petites corredisses a l’entrada de la plaça. La gent estava molt indignada.

A partir d’aquí el piquet ha seguit pel carrer dels Oms, on els comerços estaven tancats. Llavors el piquet s’ha desconvocat a l’alçada de la Rambla. Això ha donat peu a l’acció autònoma de grups de persones.
Valoracions

D’una banda, valoram el piquet molt positivament en quant a participació. Aquesta ha permès que el piquet tingués molta força i que pogués circular sense molts de problemes, superant inclús amb facilitat la capacitat de la policia quan ha volgut barrar el pas.

D’altra banda, volem denunciar l’actitud de la policia que ni tan sols ha intentat negociar amb l’organització el recorregut del piquet, cercant el conflicte a la mínima que ha pogut. Ha estat una responsabilitat seva el tallar el trànsit a l’entrada de la plaça de la Porta Pintada, just quan estava programat que el piquet abandonés la calçada. També volem denunciar que abans del piquet quan havia poca gent, la policia secreta s’ha dedicat a identificar a les primeres persones que han arribat.

L’èxit de la convocatòria d’aquest piquet ens anima a afrontar una manifestació unitària anticapitalista que esperam demostri la força que estan agafant els moviments anticapitalistes a la nostra illa.

Per acabar volem mostrar la nostra solidaritat amb les persones detingudes de les quals esperam el ràpid alliberament. També volem dir que el nostre servei jurídic ha s’encarrega d’aquestes dues persones.

Aquestes detencions no aturen les pròximes convocatòries, més bé les reforcen.

Grup de Difusió de la Comissió Pro Vaga Anticapitalista
Mira també:
http://contrainfo.cat/temes/criminalitzacio-i-repressio/lanticapitalisme-col%C2%B7lapsa-palma-amb-un-piquet-unitari-massiu/
http://contrainfo.cat

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more