Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
[setmanaridirecta] Una dona de 42 anys perd la visió de l'ull esquerre per un “impacte” després de la manifestació del 14-N a Barcelona
15 nov 2012
http://www.setmanaridirecta.info/noticia/una-dona-42-anys-perd-visio-lul

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [setmanaridirecta] Una dona de 42 anys perd la visió de l'ull esquerre per un “impacte” després de la manifestació del 14-N a Barcelona
16 nov 2012
no podeu penjar la noticia directament?...
Re: [setmanaridirecta] Una dona de 42 anys perd la visió de l'ull esquerre per un “impacte” després de la manifestació del 14-N a Barcelona
16 nov 2012
Portada › Llibertats ›
Una dona de 42 anys perd la visió de l'ull esquerre per un “impacte” després de la manifestació del 14-N a Barcelona

Llibertats

MANU SIMARRO | 15/11/2012

Una dona de 42 anys perd la visió de l'ull esquerre EDU BAYERUna dona de 42 anys perd la visió de l'ull esquerre EDU BAYER

Una dona de 42 anys va ser ferida a les acaballes de les manifestacions de la vaga general ahir a Barcelona. Fonts del Servei d'Oftalmologia de l'Hospital de Sant Pau han confirmat a aquest mitjà que la dona ha perdut la visió a l'ull esquerre a conseqüència d'un “impacte”. Diversos testimonis que acompanyaven la dona en el moment dels fets asseguren que una pilota de goma disparada pels mossos d'esquadra li va impactar a l'ull. Els mateixos testimonis expliquen que van demanar auxili a una de les ambulàncies que acompanyava l'operatiu policial, a la plaça Urquinaona, però asseguren que allà no la van atendre. Després de diversos minuts d'espera, cap a les 21h del vespre, una ambulància del Servei d'Emergències Mèdiques la va recollir a la vorera del Corte Inglés de Plaça Catalunya, a la cruïlla del Passeig de Gràcia i la Ronda Sant Pere. Amb diagnòstic d'“esclat de globus ocular” i “fractura al pòmul” va ser traslladada a l'Hospital de Sant Pau, on ha estat intervinguda d'urgència aquesta matinada. A l'operació, l'equip mèdic ha confirmat que ha perdut la visió de l'ull esquerre però no ha pogut determinar si la ferida l'ha produït l'impacte d'una pilota de goma. La dona, que ha ingressat primer a cirurgia plàstica i després a oftalmologia està a aquesta hora (14h) sedada i en observació. Un metge del mateix hospital ha afirmat amb contundència en declaracions a aquest setmanari "no he atès mai una lesió com aquesta que no fos causada per una pilota de goma".

A l'Hospital de Sant Pau també han estat ateses dues persones ferides més. Una d'elles és una dona que té una fractura al cúbit, i que segueix ingressada. L'altre és un home amb un fort impacte a la boca, amb el trencament de dues dents i del llavi. Ell mateix assegura que l'impacte va ser d'una pilota de goma disparada pels mossos d'esquadra. Ja ha estat donat d'alta.

“Ahir no es va disparar cap pilota de goma”

En una compareixença davant dels mitjans de comunicació aquest migdia, el conseller d'Interior de la Generalitat Felip Puig ha assegurat que “ahir no es va disparar cap pilota de goma”, tot i que ha confirmat que hi havia una dona amb una ferida a l'ull. Tanmateix, testimonis que van presenciar els fets asseguren que aquests trets sí es van produir. Aquest periodista també ho pot corroborar, ja que va rebre l'impacte d'una pilota de goma a la cama dreta, davant d'altres periodistes que van ser testimonis dels fets.

Els trets es van produir cap a les 21h del vespre, a les acaballes de la manifestació convocada per la CGT, la CNT, la IAC, la COS i les assemblees de barri als Jardinets de Gràcia, en motiu de la vaga general. Quan la cua encara estava a la plaça Urquinaona, un grup de manifestants va provocar un incendi davant la Jefatura Superior de la policia espanyola a la Via Laietana i van incendiar dos cotxes d'aquest cos policial que estaven aparcats als carrers del costat. La Brigada Mòbil dels mossos d'esquadra va dispersar el gruix de manifestants baixant amb les furgonetes direcció muntanya-mar. Els aldarulls es van estendre del barri del Born i el Gòtic, i aleshores la policia va disparar pilotes de goma i repartir cops de porra contra la gent que corria en desbandada.

Concentració a les 19h a Plaça Sant Jaume

Rereguarda en Moviment i Alerta Solidària han convocat aquest vespre una concentració a la Plaça Sant Jaume de Barcelona per denunciar la repressió viscuda ahir pels manifestants. A l'acte, que tindrà lloc a les 19h, hi demanaran la dimissió del conseller Felip Puig i demanaran la llibertat i posterior absolució de les persones imputades i detingudes a la vaga general d'ahir.
Re: [setmanaridirecta] Una dona de 42 anys perd la visió de l'ull esquerre per un “impacte” després de la manifestació del 14-N a Barcelona
16 nov 2012
"Felip Puig asegura que en la zona de los hechos no se usaron bolas de goma"
Re: [setmanaridirecta] Una dona de 42 anys perd la visió de l'ull esquerre per un “impacte” després de la manifestació del 14-N a Barcelona
16 nov 2012
segons diuen a llibertat.cat "La dona no va rebre l'impacte d'una bala de goma sinó d'una llançadora que els antiavalots van estrenar l'any passat i que demostra ser igualment lesiva"



Una manifestant va perdre la visió de l'ull esquerre després de rebre un impacte durant una càrrega dels Mossos d'Esquadra a Barcelona per la vaga general.

Diversos mitjans apunten que la dona hauria estat víctima del cop d'una pilota de goma després que diversos testimonis hagin afirmat que van veure els agents antiavalots disparant-ne. Tot i així, dijous el conseller d'Interior, Felip Puig, va assegurar que "no es va disparar cap pilota de goma" contra els manifestants.

Segons ha pogut saber Llibertat.cat, l'impacte no hauria estat causat per una bala de goma sinó per un projectil llançat per un subfusell. Es tracta d'un llançador B&T (del fabricant armamentístic suís Brügger & Thomet) GL05-LL de 40 mil·límetres que expulsa projectils d'escuma de viscoelàstica de poliuretà d'alta densitat (un material anomenat "foam" amb què es fabriquen els coixins que s'adapten a la forma del cos). El conseller va negar que es disparessin pilotes de goma, però no va dir què havien disparat els mossos.

Segons ha pogut saber aquest mitjà, el que haurien vist els testimonis no serien llançadores de pilotes de goma si no trets selectius d'uns subfusells. És una arma que els Mossos van estrenar durant la manifestació alternativa de l'1 de maig del 2011 i que està destinat igualment a sufocar aldarulls en manifestacions. De fet, la llançadora dispara uns projectils que només distribueix el fabricant de l'arma i que són com mitja pilota de golf enganxada a una base de plàstic que no necessita cartutx per ser disparada. Quan l'arma escup el projectil, la baina, que és la part de plàstic inferior, queda dins del llançador mentre que l'altra part (la feta de "foam") surt disparada.

Igual de lesiva que les bales de goma

El GL06-LL és un model que la policia va comprar l'any passat al preu de 1.800 euros la unitat per tenir una alternativa al llançament de les pilotes de goma i amb l'argument que al no rebotar no hi havia tant perill de fer mal. El cas d'aquesta dona, però, demostra que l'arma és igualment perillosa. A més, els antiavalots estan obligats a disparar només a les cames i a les cuixes, un fet que s'incompleix, tal com demostra novament el cas d'aquesta víctima.

Ja en el moment de l'adquisició l'associació Stop bales de goma va assegurar que aquesta arma seria igual de lesiva que les bales de goma, i el fet que no s'hagin retirat sinó que s'hagi ampliat la gamma d'armament posa en evidència, segons l'entitat, que no hi ha voluntat a la conselleria d'Interior de Felip Puig d'abolir un tipus d'armament que ja ha destrossat set ulls en cinc anys.

La víctima de la brutalitat policial, una dona de 42 anys, va haver de ser operada quirúrgicament a l'Hospital de Sant Pau de Barcelona on si ve li van poder reconstruir l'ull l'explosió del globus ocular fan impossible que la dona pugui recuperar la visió. Un manifestant que va estar amb ella en el moment dels fets denuncia la tardança en auxiliar-la i la manera com la va tractar la policia.


http://www.llibertat.cat/2012/11/una-manifestant-perd-la-visio-d-un-ull-
Re: [setmanaridirecta] Una dona de 42 anys perd la visió de l'ull esquerre per un “impacte” després de la manifestació del 14-N a Barcelona
17 nov 2012

Felip Puig es escoria humana. Y los mossos antidisturbios también. Sí se disparó balas de gomas. Yo estaba en la manifestación cuando llegó
por Vía Laietana cerca de la Plaza de la Catedral. Yo no vi a nadie preparado a armarla. En un momento determinado hay unas carreras y luego ruido de disparos de pelotas. Fui buscando alguna calle para conseguir alejarme de allí y finalmente lo conseguí. Toda la zona estaba inundada de policía y grupos de secretas. Mi impresión es que aprovecharon cualquier excusa para reprimir.

Mi opinión es que son MIERDA HUMANA. Y lo mejor es, cuando se les vea, alejarse y dejar que se atropellen entre ellos.

Ya la han liado muchas veces -son muchos los ojos perdidos-, pero creo que algún día todavía cometerán algún escándalo más grande. Yo creo que si algún día recibieran la orden de disparar a matar esta gente lo haría. Por eso no es tanta ficción lo que pasa en los países de otras latitudes donde vemos que tras algunas manifestaciones aparece gente muerta. Los ejecutores ya los tenemos aquí. Sólo falta que den la orden.
Sindicato Sindicat