Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Antonio Turiel explica a TVC que la crisi econòmica no acabarà mai dins l'actual sistema capitalista
12 nov 2012
El conegut científic i divulgador de la crisi energètica, autor del blog, cada dia més conegut, "The Oil Crash" (crashoil.blogspot.com), explica al programa "Singulars" que el PIB de l'Estat espanyol no creixerà mai més i que aquesta crisi no tindrà final dins de l'actual sistema econòmic.
peak_oil2.jpg
ANTONIO TURIEL: CONDEMNATS A DECRÉIXER

"És físic, matemàtic i investigador de l'Institut de Ciències del Mar del CSIC. Antonio Turiel ens diu que no podrem continuar creixent com fins ara perquè no tindrem recursos. La crisi no acabarà si no canviem el nostre model financer i productiu. Hem arribat a la fi del creixement.
Les perspectives de futur són que la producció de petroli dels camps existents davallarà un 40 % d'aquí al 2020 i serà gairebé impossible compensar aquesta davallada, sobretot perquè es calcula que cap al 2018 la Xina i l'Índia absorbiran tota la producció de petroli si continuen el seu patró de consum actual."

Vídeo del programa:
http://www.tv3.cat/videos/4325010/Antonio-Turiel-Condemnats-a-decreixer

Blog "The Oil Crash":
http://crashoil.blogspot.com.es

Prontuario (P i R):
http://oilcrash.net/recursos/promptuarium/prontuario

Ja va sent hora que els i les anticapitalistes ens preocupem d'informar-nos, conèixer i entendre un aspecte bàsic del temps que estem vivint: la crisi econòmica, que només acaba de començar, no té les seves causes últimes en l'especulació financera, la corrupció/cobdícia o la mala gestió del capitalisme, sinó en la crisi energètica, i serà tot un període HISTÒRIC.

Per tant, voler tornar al tipus de plantejaments anteriors al 2008 no només és indesitjable sinó totalment inviable.

Cal entendre el moment històric crucial que estem vivint, per traçar estratègies (i "discursos") a l'alçada.

Autodeterminació? Independència? Cap a una economia popular autogestionària solidària i el màxim d'autosuficient sota les regnes del(s) poble(s), d'una nova política democràtica anti-estatal basada en les assemblees ciutadanes sobiranes lliurement confederades.

#hovolemtot ?

Jo sí.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Antonio Turiel explica a TVC que la crisi econòmica no acabarà mai dins l'actual sistema capitalista
12 nov 2012
"nova política democràtica anti-estatal basada en les assemblees ciutadanes sobiranes lliurement confederades."

Perfecte pel conte de Alícia en el país de les marevelles. Si tenim ALGUNA possibilitat de canvi real passa per

1) NACIONALITZAR sectors estratègics, expropiar mitjançant decret les grans fortunes d'aquest país.

2)Aliances internacionals prèvies amb els països (amables o no) que no participen de l'hegemonia capitalista mundial, que et poden donar suport si ets una pedra més a la sabata contra aquesta hegemonia mundial.

3) Preparar un aparell repressiu a l'alçada de la "contra", de la reacció. O us penseu (suposem que guanyés la CUP per majoria absolutíssima) que els empresaris renunciarien al seu dret a l'explotació lliurement? que acceptarien ser desposeïts?

4) "No a l'OTAN", molt bonic i tal com a lema però si es vol estar fora l'OTAN (naturalment ho vull, com a anitcapitalista) cal una militarització de la societat i un exèrcit amb un % molt més alt de la gent que hi ha ara. Ni que sigui per plantar cara i obligar el món a posicionar-se, perquè si algú creu que "el pueblo en armas" pot, a dia d'avui (i no al 1936) fer absolutament res en el terreny militar contra els exèrcits actuals (que podrien fàcilment justificar-se que al nou estat s'ha donat un cop d'estat i tota la cantarella neoliberal) és que somia més que pensa.

etc.

Així doncs, entenc que aquestes NO són elscondicionants idonis, però molt possiblement siguin NECESSARIS. NO HI HA CAP REVOLUCIÓ que s'hagi donat mai en els condicionants idonis. Ni els soviets russos eren l'expressió de la democràcia obrera, ni alguns expresos en nom de la CNT-FAI feien la justícia (els de la FAI a Badalona les iaies els recorden per l'elevat nombre de violacions de dones que va haver, per exemple) ni res de tot això.

Però vendre fum a la gent de que les assemblees ciutadanes de gent alegre i feliç decidirà tot, ho passarem bé i ningú passarà gana em sembla enganyar a la gent.
Re: Antonio Turiel explica a TVC que la crisi econòmica no acabarà mai dins l'actual sistema capitalista
13 nov 2012
Carta per al teu futur jo:

http://difonlaidea.wordpress.com/2011/11/21/carta-per-al-teu-futur-jo
Sindicat Terrassa