Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Crònica de les darreres accions al carrer on ha participat la CNT Cornellà i comarca
01 nov 2012
Als últims dies, hem estat movilitzant-nos per diferents lluites que hem considerat necessàries i vitals per continuar amb l’agitació el carrer, recordar a la gent que no està sola, que som molta gent la que estem tipes d’aquest sistema capitalista patint les seves nefastes consequències. Que la solidaritat és la nostra millor arma.
maniesplu2.jpg
maniesplu3.jpg
piquete5.jpg
El 27 d’octubre a Espluges de Llobregat, vam organitzar juntament amb altres organitzacions, una manifestació contra les retallades, els rescats als bancs, per la derogació de totes les reformes laborals, contra la repressió i per la vaga general.

La manifestació va aplegar uns/es 150 manifestants de diferents pobles de la nostra comarca. Es va mantenir una actitud combativa, cridant lemes com: “El patrón sólo entiende este lenguaje: boicot, huelga y sabotaje”, “Així, així, ni un pas enrere, contra el capital, vaga general”, “Mas, cabró, retalla’t els collons”, “Nativa o extranjera, la misma clase obrera”, entre d’altres.

Es van fer accions contra els bancs (encartellar amb cola) acusant-los de lladres, usurers, especuladors… També al parades d’autobusos i trambaix per denunciar la pujada de tarifes abusiva al transport públic.

La marxa va recòrrer els barris de Can Vidalet (Esplugues), Can Clota, Barri Centre i el Gall, finalitzant al Robert Brilles amb micro obert on diversa gent va participar a la xerrada.

El 31 d’Octubre, la CNT Cornellà i comarca vam recolzar les accions realitzades per CNT Barcelona, participant als piquets que van començar a les 7 del matí a Melon District (situada al Paral-lel), empresa en conflicte per l’acomiadament de dues treballadores reprimides per la seva activitat sindical, però que no es rendeixen i volen la readmissió. Després es va anar a Mercadona, a UGT i després al piquet central on participaven altres organitzacions com la CGT.

A aquest piquet va passar per empreses com Zara o Apple, recriminant que ells són els causants de la crisi i també de la precarietat dels i les treballadores, que són ells també els que exploten a nens i nenes a diferents països del mòn per tal de seguir engreixant el seu benefici, i després es mostren com empreses exemplars al seu sector. Es va anar seguidament a empreses com Randstad, ETT a la qual amb el context actual de crisi segueix atropellant als i les treballadors/es com empresa de treball precari i temporal.

Durant el recorregut, es va passar pel Restaurant Gino’s, empresa que va acomiadar a un treballador de la CNT de Barcelona per la seva activitat sindical i que ara està a l’espera de judici i en conflicte actiu.

A la tarda, milers de persones es van aplegar a la manifestació que va començar a les 18’00 a Arc de Triomf i acabant a Jardinets de Gràcia. Entre els lemes que es van cridar: “Visca, visca, visca, Barcelona anarquista”, “vaga, vaga vaga general”, “Mort a l’Estat i vista l’anarquia”.

El 14 de Novembre, tothom a la vaga general

Per la nostra dignitat

Per les nostres vides

Ara i sempre, per l’anarcosindicalisme

A per ells!!
Mira també:
http://cornella.cnt.es/web/?p=1651&preview=true
http://www.cnt.es/cornella

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Crònica de les darreres accions al carrer on ha participat la CNT Cornellà i comarca
02 nov 2012
oala los nucleos confederales fuesen como el de cornella, amunt els que lluiten.
Sindicato Sindicat