Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: amèrica llatina
(Alcoi) Jornades Amèrica Llatina (Entrevistes i programa)
30 oct 2012
En el marc de les III Jornades sobre Amèrica Llatina en Alcoi, companyes de Radioaktiva conversen amb Mónica Vargas i Marc Gavaldà.


Conversamos con Mónica trás su intervención bajo el título: “Desarrollismo Vs Buen Vivir, ¿De quién es la responsabilidad?”. Mónica es investigadora de l’Observatori del Deute en la Globalització.

http://www.ivoox.com/entrevista-a-monica-vargas-audios-mp3_rf_1531870_1.

Conversem amb Marc, membre dels col·le ctius Repsol Mata i Alerta Amazònica després de la seua intervenció sota el títol “Conflictes a l´Amazonia: la petjada del petroli i la resposta dels pobles indígenes”. Xarrem també sobre el documental “Los Nahua, 20 años después”.

http://www.ivoox.com/entrevista-a-marc-gavalda-audios-mp3_rf_1533730_1.h

I recordem que aquest cap de setmana segueixen les jornades:

Divendres 2/novembre, a les 20.00 h
“Aprenent del Sud: profunditat dels processos de transformació en Amèrica Llatina. Els casos de Bolívia i Equador”
a càrrec de Marco Aparicio, doctor en Dret, professor de Dret Constitucional en la Universitat de Girona i membre de l’Observatorio por la Autonomía y Derechos de los Pueblos Indígenas en Colombia

Els processos de transformació social i cultural engegats en alguns països de l’Amèrica del Sud mostren importants avenços però també fortes contradiccions, especialment pel que fa a les qüestions ambientals. El repte de consolidar el cicle de canvis s’ha abordat des d’un ferm suport al model extractivista i al paradigma del creixement econòmic, desencadenant àmplies protestes socials i un debilitament en la construcció del projecte plurinacional.
A les 22 h, sopar

Dissabte 3/novembre, a les 19.00 h
“Conflicto armado y proceso de paz en Colombia”
a càrrec de Juan Manuel Ávila, membre de l’Observatorio por la Autonomía y Derechos de los Pueblos Indígenas en Colombia

L’agenda de pau del moviment indígena, les accions de desmilitarització i els exercicis d’autonomia territorial. La Guàrdia Indígena com a exemple de resistència pacífica i de construcció de la pau des de baix.
A les 22 h, sopar

Més informació a: http://jornadesamericallatina.wordpress.com/
Mira també:
http://jornadesamericallatina.wordpress.com/

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa