Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: globalització neoliberal : laboral
El bus combatiu recorre Barcelona cridant a la jornada de lluita i vaga del 31 d'Octubre
28 oct 2012
A les nou del matí del passat 26 d´octubre, més d´ una cinquantena de militants de CNT, CGT i de la Comisió Laboral de Nou Barris, han sortit en un bus des de la Plaça Ramón Berenguer a la Via Laietana de Barcelona per recórrer diferents punts de la ciutat i visibilitzar alguns dels conflictes sindicals que aquestes organitzacions mantenen amb diferents empreses, així com algunes de les problemàtiques socials que actualment patim com a ciutadans.
bus20121025.jpg


En un bus combatiu ataviat amb banderes de CNT i CGT, i pancartes cridant a la lluita i a la vaga general a Barcelona ciutat del proper 31 O que aquestes organitzacions convoquen juntament amb el sindicat COS i la Coordinadora Laboral i de Suport Mutu 15 M, més de cinquanta militants de CNT i CGT i membres d' assemblees de barri s'han disposat a recórrer bona part de la ciutat de Barcelona, amb un missatge clar: «sobren els motius, vaga general». Amb aquest acte itinerant s'han visibilitzat alguns d'aquests motius, tant sindicals com socials, efectuant diferents parades durant el recorregut.

Així, el bus combatiu ha efectuat parades a les portes d'empreses com ara Novartis, el Racc, la pizzeria BDN o Qualytel. A totes elles, s'han repartit octavetes i s'ha exposat per megafonia quina és la situació amb cada una, , aconseguint arribar tant als i les treballadors/es de les diferents empreses com als ciutadans i ciutadanes que s'apropaven.

En quant a conflictes socials, s'ha optat per visibilitzar la situació de desmantellament de la sanitat pública visitant diferents centres com ara el CAP Guineueta, l'hospital Sant Pau o el Clínic. En aquests punts el bus combatiu ha estat rebut per treballadors dels diferents centres, que han donat suport a l'acte. Tampoc s'ha deixat de banda una problemàtica que cada dia afecta més famílies, els desnonaments. Aprofitant altra de les parades del bus, aquesta a Ciutat Meridiana, s'han penjat dues pancartes d'un pont damunt l'autopista, evidenciant aquesta realitat.

Per denunciar la situació, tant social com econòmica, que tenim a sobre, també s'ha efectuat una parada a la Delegació de Govern del carrer Mallorca. S'han aprofitat algunes peces del cançoner popular, això sí, amb algunes modificacions a les lletres, per assenyalar els veritables culpables d'això que en diuen crisi.

Cal assenyalar que el bus combatiu ha estat molt ben rebut a totes les parades, tant per treballadors i treballadores de les empreses visitades, com per ciutadans i ciutadanes, que també han donat mostres de recolzament a aquesta iniciativa durant els desplaçaments del bus per la ciutat.

ENS SOBREN ELS MOTIUS: VAGA GENERAL. NI UN PAS ENRERE!

bus20121025b.jpg
Mira també:
http://cntbarcelona.org/el-bus-combatiu-recorre-barcelona-visibilitzant-alguns-dels-conflictes-laborals-i-socials-a-la-ciutat-i

This work licensed under a
Creative Commons license
Sindicato Sindicat