Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sanitat
Xerrada a Gràcia sobre la sanitat i la salut
17 oct 2012
Salut en Perill, Cossos en Lluita
De la resistència a les retallades, cap a una sanitat autogestionada

Dijous 18 d’Octubre 19h
Banc Expropiat de Gràcia, Travessera de Gràcia 181

Si la sanitat té futur, està a les nostres mans
Vine a participar a la presentació d’un nou llibre sobre la lluita per la sanitat, amb una conversa col•lectiva sobre com construir una sanitat que respongui a les nostres necessitats i no a les del mercat.
Diguem que la sanitat actual és el matalàs que fa de placatge a tots els cops que sofrim diàriament com a conseqüència de viure sota aquest sistema. Però si no canviem el que ens perjudica, si no canviem tot el sistema sanitari i acceptem que moltes de les malalties que patim, tant físiques com a mentals, són socials, mai sanarem. La sanitat actual no ens pertany, mai ens ha pertangut, perquè mai ha sortit de nosaltres, mai ha estat creada en funció de les nostres necessitats, sinó de les necessitats del sistema. Tenim exemples històrics de lluites que han aconseguit contruir un sistema sanitari des d'abaix, i pels d'abaix. També existeixen exemples actuals de projectes d’autogestió de la salut que podrien ampliar-se per arrivar a tothom.
Podem aprendre d'ells. Però també hem de seguir lluitant. No serà fàcil. Perquè per canviar el sistema sanitari hem de canviar el món.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa