Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
25 de novembre: Abstenció activa!
14 oct 2012
vot1.jpg
vot2.jpg
vot3.jpg
Aquest 25 de novembre tenen lloc les eleccions al Parlament de Catalunya, convocades anticipadament pel president de la Generalitat, Artur Mas, després que els convergents veuen que poden treure un gran rèdit electoral de la manifestació independentista del 11 de setembre. A més d’haver tapat amb la senyera totes les retallades en sanitat i educació que han realitzat, i tenir com a rival un PSC que no sap què fer davant l’avanç independentista i amb un candidat sense cap tipus de carisma, que sembla ser que en aquestes eleccions aconseguirà els resultats més desastrosos de la seva història.

En aquestes eleccions apart dels partits amb representació parlamentària, també es presenten altres partits amb possibilitats d’entrar el parlament, la feixista PxC, i la CUP, impulsada per l’esquerra independentista i que es presenta per primera vegada a unes eleccions autonòmiques. La CUP es presenta com una candidatura que vol portar la veu i representar els moviments socials a les institucions, en tot cas d’alguns moviments socials, perquè hi ha molta gent que participem en ells i som contraris al parlamentarisme. Anteriorment, ja havien existit candidatures al Parlament de Catalunya que es presentaven com la veu dels moviments socials, com la candidatura “des de baix”impulsada per Revolta Global i altres grups, però que no va aconseguir gaires bons resultats, al no tenir una base social, a diferència de la CUP.

Per què ens oposem a les votacions?

Ens oposem a legitimitzar un sistema, imposat després de la mort del dictador i sota l’amenaça de continuació del règim franquista. No volem finançar amb el nostre vot la seves campanyes electorals, recordar que per cada vot a un determinat partit, aquest s’emporta una subvenció (a les eleccions del Parlament de Catalunya per rebre la subvenció per vots, s’ha d’aconseguir almenys un escó):

Subvencions a les eleccions generals, municipals i europees: http://www.infoelectoral.mir.es/Partidos/financiacion_cu.html

Subvencions eleccions al Parlament de Catalunya: http://www10.gencat.cat/gencat/AppJava/cat/actualitat2/2012/21002convoca

Però sobretot estem en contra del sistema de representativitat, perquè votant estem delegant els nostres anhels, inquietuds i problemes a uns intermediaris que molt sovint no acaben responent a les peticions de la població i que fins i tot s’acaben saltant el seu propi programa i promeses electorals. Votant, dones la teva confiança a un grup de persones imposades per un partit polític, sobre els quals tu no tens cap tipus d’influència, a més, molts partits polítics estan subvencionats per la banca, grans empresaris i persones influents, dels quals el partit polític es deu als seus favors, així podem veure com diversos polítics un cop retirats són endollats en empreses privades o a la banca o com la banca perdona els deutes dels partits.

Buidar el parlament des de dins/buidar els comitès d’empresa des de dins

Un dels motius que ens exhibeixen els partidaris de l’esquerra anticapitalista, alguns d’ells que s’autoanomenen llibertaris, per presentar-se al parlament, és que així hi hauria una veu crítica al parlament, que es podrien denunciar els casos de corrupció i realitzar propostes transformadores des de dins, i així tenir més cobertura mediàtica, que la nostra actitud és sectària i infantil, que s’han d’aconseguir els nostres objectius per tots els mitjans possibles, també per la via institucional (típic argument marxista-leninista). Per nosaltres el testimoniatge històric és clar: els que van tractar de fer compatible l’assoliment de la societat sense estat i sense classes amb la conquesta revolucionària del poder polític i la creació d’un estat provisional o transitori van derivar finalment cap a un estat totalitari que oprimeix i oprimia aquests pobles i perseguia i persegueix la dissidència. D’altre banda, els que van posar tota la seva confiança en la conquesta d’aquest mateix poder polític mitjançant el vot popular, van acabar sent absorbits per la democràcia burgesa, de la qual es van constituir en fidels administradors.

El mateix podem dir dels sindicats, dels que sense cap mirament es van apuntar al carro de la representativitat i les subvencions estatals, que s’han convertit en els administradors del govern dels conflictes laborals, sent responsables de la delegació i per tant, fomentant la desmobilització de la classe treballadora. Com d’aquells que deien que els comitès d’empresa es podrien buidar des de dins, que era necessari participar en el repartiment del pastís de la representació sindical i les subvencions per no aïllar-se, i han sigut els comitès els que han acabat buidant de contingut i pràctica llibertària a molts d’ells. Està clar que no tots els partits ni sindicats són iguals, però si que tots segueixen el mateix model de representativitat que nosaltres ens oposem a participar-hi.

L’acció directa: La nostre tàctica

Per acció directa entenem pel rebuig a qualsevol forma de mediació o de renúncia de la llibertat i de la iniciativa individual i col·lectiva en segons o tercers. Aquesta acció directa no suposa l’acció individual i aïllada de la persona, com estem veient en les situacions desesperades d’algunes persones en aquests temps de crisi, sinó l’actuació col·lectiva de tots els oprimits i oprimides per resoldre els seus problemes, enfront els individus que posseeixen el poder o els seus intermediaris.

Aquesta acció directa, ens porta a rebutjar parlaments, eleccions parlamentàries i institucions que són clau d’intermediació, i per tant, a rebutjar tot estat.

Campanya per l’abstenció activa

És per tot això, que des de la CNT Sabadell engegarem una campanya per l’abstenció activa a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya, com ja vam fer a les passades eleccions al Congrés dels Diputats. Aquesta vegada apart de les enganxines traurem una publicació on donarem la nostra visió d’aquestes eleccions, així com diversos articles sobre temes d’actualitat.

Salut i anarcosindicalisme!

Secretaria d’organització i propaganda

CNT-AIT Sabadell
Mira també:
http://cntsabadell.wordpress.com/
http://cnt.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 25 de novembre: Abstenció activa!
14 oct 2012
propaganda (anti)electoral
Re: 25 de novembre: Abstenció activa!
14 oct 2012
Des del respecte a les vostres idees, un votarà i ho farà per la CUP sense cap mena de dubte.
Re: 25 de novembre: Abstenció activa!
14 oct 2012
entenc que la cup no es presenta a les eleccions per guanyar-les ni per voler assolir el control de l'estat o parlament, pero tot i així s'ha de veure què propossen i que aportaria als moviments socials que la cup estigués al parlament...
Re: 25 de novembre: Abstenció activa!
15 oct 2012
Els diputats de la CUP aportaran: intervencions tant curtes i publicitades com les de Ciutadans, i amb un contingut més atractiu per l'oient crític.

Res més.

A canvi, l'assignació econòmica i l'aprenentatge institucional.
Re: 25 de novembre: Abstenció activa!
15 oct 2012
lxs diputadxs de las cup aportaran como lo estan haciendo lxs de bildu, destapando fraudes en diputacion e intentando cambiar leyes para enjuiciar a los ladrones, paralizando proyectos millonarios como la incineradora y cientos de ejemplos mas, ke nuestro amigo anarkosindicalista al igual ke goebbels repitiendo 1000 veces la mentira intenta calumniar

por el voto a las cup/bildu y por la abstencion activa, patada en la boca a lxs aprendices de goebbels!
Re: 25 de novembre: Abstenció activa!
15 oct 2012
Ni Estat catalá, Ni Estat espanyol.
Mort a l´Estat ! Viva L´Anarkía !
Re: 25 de novembre: Abstenció activa!
15 oct 2012

Jo no votaré, però no m'agrada el "no votis". Si som llibertaris, per què hem de donar ordres? No és millor qualsevol reflexió sense cap imperatiu.

A mí aquests tipus de cartells no m'agraden, la veritat.

A més, ja que no aconseguirem que s'abstingui tanta gent com seria necessari perquè no poguessin obviar la falta de legitimitat de les votacions, almenys podem fer cartells per esperonar la gent a reflexionar, parlant de la Reforma laboral i qui l'ha votat, la LEC i qui l'ha votat, l'euro per recepta i qui ho ha votat, etc.
Re: 25 de novembre: Abstenció activa!
15 oct 2012
http://www.rebelion.org/noticia.php?id=135227
Re: 25 de novembre: Abstenció activa!
15 oct 2012
Yo voy a votar a la cup porque dan ejemplo. Rompen pactos electorales en pueblos si no se cumple lo acordado, además en las dos alcaldías que tienen lo primero que hicieron fue BAJARSE EL SUELDO de 4000 a 2000 euros o algo así. El poder corrompe al lumpen, no a los revolucionarios con cojones/ovarios.

Castiga a españa votando independentista. Castiga a CiU votando comunista. Tienen opciones de entrar. Puedes hacerlo, luego cuando vayas al mitin de la CNT dices que no votaste y quedas mega-guai, pero al menos has hecho algo útil en secreto.
Re: 25 de novembre: Abstenció activa!
15 oct 2012
pues anda ke no hay ke ser idiota profundo para no votarles, y me remito de nuevo a un solo hecho, la paralizacion de la incineradora, abstencion = incineradora si, te guste o no te guste super gilipollas

apestan a socialdemocracia eso no me lo vas a descubrir tu cuando somos lxs mismxs ke votamos lxs ke lo estamos denunciando en voz alta, ahora, mientras ppsoe-pnv ladran de la manera ke lo hacen, algo estan haciendo bien en eh bildu y cualkiera con un minimo de sentido comun poniendo en una balanza pros y contras puede ver ke la balanza se inclina hacia lo positivo, asi es hoy en dia a fecha 15-10-2012

eso kisiera la reaccion, ke cuajara el discurso simplista de eh bildu = socialdemocracia y se produjese la estampida, pero la llevan clarinete por ahora los denis itxaso & cia para sacar adelante sus proyectos millonarios sin oposicion institucional alguna y seguir defraudando a tutiplen sin ke el robo salga a la luz

como decia un pegatina chavista, -aunke uno es muy critico con chavez- el ke no vota por chavez no kiere a su madre!

mi opinion es esta te guste o disguste, y las alternativas son 2 no una como se esfuerzan en hacer creer algunxs, el voto por las cup/ehbildu y la abstencion activa
Sindicato Sindicat