Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
12 OCTUBRE a Barcelona
14 oct 2012
12 d’Octubre de 2012. Estic a la Plaça Catalunya de Barcelona. Són les 11 i poc del matí. Surto del tren després d’un apacible viatge amb Renfe al llarg del cual he estat llegint el Mahabaratha, la gran epopeia èpica de la India i llibre clau de la cultura i religió hindú (quelcom semblant a la Ilíada i L’Odissea per a la cultura i religió de l’Antiga Grècia). Justament he estat llegint com els germans Pandava intenten convèncer al major del clan, Dhritharasthra, que el valor és el més gran que pot tenir una persona. Tanco el llibre poc abans d’arribar al meu destí i penso si els catalans que ens sentim espanyols tindrem avui aquest valor que tant apreciaven els germans Pandava i si, en conseqüència, la Plaça Catalunya estaria plena. Em preocupava bastant que la gent es quedés a casa, per por o per indiferència cap a llur Pàtria. Habia pensat que si habia molta menys gent de la que hi va haver celebrant la victòria de la Roja quan aquesta guanyà el mundial, perdreia la meva fe en els meus paisans catalans. Mes la meva sorpresa fou grata. La convocatòria realitzada per la plataforma d’Espanya i catalans per a celebrar el Dia de la Hispanidad i reivindicar l’espanyolitat de Catalunya estava a punt d’omplir tot el centre de la Plaça Catalunya. Milers de senyeres i banderes espanyoles onejaven en el cor mateix de Catalunya. Em vaig donar una volta per la plaça i la meva emoció augmentava: cada vegada arribava més gent, tota la plaça s’emplenà, i no només per dins: una onada de catalans ataviats amb banderes espanyoles rodeja i senyeres rodejava tota la plaça, i els carrers circumdants ocultaven l’asfalt amb la presencia física i la il•lusió de varis milers de catalans farts d’estar callats mentre s’insulta llur Pàtria en nom de la seva estimada Catalunya.
A un extrem de la Plaça, un escenari acull a diversos grups musicals i una actuació d’uns hispanoamericans que ens oferiren una dança típcia de llur terra (la dança de l’Anaconda). Un recordatori que aquest dia no es només el dia d’Espanya, sino de tots els pobles hispans. Un dia multicultural i multirracial. Per això tenen poc sentit les acusacions que desde col•lectius independentistes es feien a aquest acte de ser un acte feixista. Tant poc sentit com la presència d’un grupúscul de neonazis que, tot i no negar-lis llur condició de patriotes i la bona educació que mostraren al llarg de tot l’acte, haurien d’entendre que la Hispanidad i el racisme i la xenofobia estan totalment renyits.
L’ambient general, totalment transversal: gent gran, de mitjana edad, famílies amb els seus nens, joves…als separatistes els hagués encantat veure una concentració d’skinheads. No obstant, allà érem gent de tot tipus.
A les 12 en punt es llegí un manifest ple de reivindicació, il•lusió i alegria. Es va llegir en català, castellà i anglès. En castellà es llegí dues vegades: la primera lectura en la llengua originària de Castella fou a càrrec d’una catalana; la segona, d’un hispanoamericà. Una altra hispanoamericana traduïa, en un extrem de l’escenari, les patriotes paraules en el llenguatge sordomut. Una motra, com deia, de pluralisme i interculturalitat. De respecte i bona voluntat. I alegria. Pero unes ganes enormes d’alçar la veu i cridar. No contra ningú (todo varen sr visques, no hi hagué cap avall ni mori).
Fou un acte preciós, memorable. És cert que hi va haver més gent celebrant el triomf de la Roja. És cert que els separatistes que varen sortir al carrer l’11 de Setembre van ser molts més que nosaltres aquest matí del 12 d’Octubre. Però hi va haver quelcom inqüestionable: els catalans que ens sentim espanyols estem allà, i ja no volem seguir callats. Fins aquest 12 d’Octubre, solsament érem uns quants els que alçavem la nostra vez individualment. Però ara ja no. Hem cridat tots junts, i si això segueix endavant, seguirem cridant. I parlant. I sumant. Sé que n’hi va haver molts que no hi varen anar. Segur que vindràn en futurs actes. Això no ha fet més que començar. Aquell valor dels Ksatriya (prínceps guerrers) hindús del Mahabaratha ha de continuar en els nostres cors. Siguem Quixot i Tirant lo Blanc al mateix temps.
Visca Espanya i Visca Catalunya!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 12 OCTUBRE a Barcelona
14 oct 2012
XD

M'encanten els que intenten fer-se passar per allò que no són.

Els castellans diuen allò tan savi de "dime de lo que rpesumes i te diré de lo que careces",i tu, per molt "llur que vulguis utilitzar, no deixes de ser un espanyolàs. Espanyolàs i analfabet (termes tant sovintment associats, ho recull el CEO quin és el nivell d'estudis dels espanyols i catalans, i casualment, quan més espanyol més baix tirant a nul) que no saps o ignores conscientment que els sudamericans amb consciència commemoren (que no "celebren", un terme que els cervells plans no acabeu de distingir) el 12-O com a inici de la seva derrota com a pobles. El que porteu a cantar, a fer el teatre, no deixa de ser un oncle Tom, que ve a rendir-vos pleitesia el dia que celebreu un dels majors genocidis de la història.

No m'allargo més, perquè no vals la pena. Heu perdut, la independència de facto ha d'arribar però la batalla ideològica ja està guanyada. Només hem queda ensenyar un allau de fotos perquè tothom jutji lo "molt catalans" i tal que sou:

http://www.naciodigital.cat/galeria/1466/ultres/espanyolistes/12o

PS: Recomano a tothom aquest article dels fatxes reconeixent amb una sorprenent lucidesa per ser espanyol l'error de confrontar una mani de 10.000 amb una d'1'5 milions:
http://www.libertaddigital.com/opinion/cristian-campos/el-error-65956/
Re: 12 OCTUBRE a Barcelona
14 oct 2012
aquests de la foto són la immensa minoria del que hi havia.
D'altra banda, tots els que hi érem, som catalans. Igual que els jueus als que els nazis negaven la seva germanitat.

Estimo Catalunya,i també Espanya. I aquest sentiment el comparteix amb Camprodón, Jacint Verdaguer, Víctor Balaguer, Joan Maragall, Milà i Fontanals i tantíssims altres catalans que van dedicar llur vida a impulsar la cultura catalana.
Soc tant català com tu, i estimo Catalunya amb la mateixa intensitat que tu.

Per cert, et recomano el llibre "El laberinto de la Hispanidad" de Xavier Rubert de Ventós. Et farà reflexionar sobre la típica visió del colonialisme espanyol a Amèrica, presentan-te les seves ombres (que les va tenir, i moltes) i les seves llums.
També et recomano l'Atlàntida de Jacint Verdaguer...veuràs quin botifler està fet!! ;)
Re: 12 OCTUBRE a Barcelona
14 oct 2012
un nacionalista més i punt
Re: 12 OCTUBRE a Barcelona
14 oct 2012
per cert. dues coses més:

són molts els sudamericans que celebren la Hispanitat

una persona sense estudis no té perquè ser tonta. Ets un classista burgès, a més d'un feixista que negues la condició de catalans als qui no pensem com tu.
Re: 12 OCTUBRE a Barcelona
14 oct 2012
"Estimo Catalunya,i també Espanya" té el valor del "estimo Algèria, i també França".

Sobre el síndrome i les reaccions del colonitzat, Frantz Fannon va escriure el mític llibre "Els condemnats de la terra", que aborda les coses sense necessitar de justificar la dominació mental dels oprimits.
Re: 12 OCTUBRE a Barcelona
14 oct 2012
Aquest 12 de Octubre la manifestació a Plaça Catalunya de Barcelona va ser convocada per PP i Ciutadans. També s'hi van afegir Falange i d'altres grups neonazis. Ente els cuals hi va participar un conegut membre del MSR. Això es un acte preciós i memorable? La dreta més rancia, neonazis i nostalgics de la dictadura se senten tan catalans com españols?

Noms com Camprodón, Jacint Verdaguer, Víctor Balaguer, Joan Maragall, Milà i Fontanals, etc... son desconeguts per la gran majoria dels participants de la mani de Plaça Catalunya el pasat 12 de octubre. PP i ciutadans juguent amb foc amb idees i grups d'extrema dreta pululant pels seus actes electorals. Es evident que es una manifestación dels nacionalistes españols, "la unidad de España" i tots aquests rollos. Un acte electoralista per recollir tots els vots anti-catalans, anti-independentistes, els dels nacionalistes españols, etc... Franco Reloaded!
Re: 12 OCTUBRE a Barcelona
14 oct 2012
Juanito, es nota que no hi eres :)
Hi havia gentussa, si. Però eren minoria.
Que potser no hi ha independentistes racistes i xenòfobs?
Re: 12 OCTUBRE a Barcelona
14 oct 2012
Aquí tothom sap el que hi ha: un pro-britànic a Irlanda del Nord és o actua conscientment irlandès? o feien els pro-francesos a Algèria? la policia sipaia o qualsevol indi pro-Gran Bretanya? i així un llarg etc. de gent que essent de la nació dominada s'identifica amb el projecte històric de la nació dominant (se'n diu alienació), tal i com avui la majoria de la classe treballadora, explotada, s'identifica amb el projecte de la classe dominant i les seves premises ideològiques (ja ho deia Marx allò de "els valors de...").

Així doncs, els sudamericans que "celebren" la hispanitat tenen el mateix valor que els negres esclaus que es guanyaven la vida capturant esclaus fugitius...
Re: 12 OCTUBRE a Barcelona
14 oct 2012
oncle Tom, a tu també et recomano el llibre del Ventós.

Els espanyols hauriem d'odiar Roma? Els hispanoamericans d'avui són el resultat d'una barreja de cultures i races. Procés amb les seves llums i si, evidentment, les seves ombres i barbaritats que cal denunciar.
Ara bé, cal veure qui actuava i de quina manera. Actuaven igual els conqueridors, els sacerdots i la Corona? No.
Re: 12 OCTUBRE a Barcelona
14 oct 2012
no doguem publicitat aquest desgraciats...
i al seu discurs recalcitrant
Re: 12 OCTUBRE a Barcelona
14 oct 2012
muy bién por el tema sentimental, amar al mismo tiempo lo que eres y lo antagónico. Espero que en todo caso se entienda que ser una algo no es una mera abstracción sentimental. Yo no soy catalán, y en todo caso español a la fuerza, a la fuerza de sus leyes, de sus armas y de su imperativo legal. Lo que no entiendo es como una persona puede ser al mismo tiempo catalan y justo lo mismo que lo niega. No entiendo como una persona puede decir que concilia el pasado de su pueblo con los que celebran la negacion de catalunya en la fecha del genocidio de pueblos americanos. Lo entenderia si españa fuese otra cosa, si tuviese otra historia, si no viviese atrapada en ese complejo de imperio pequeño, rancio y con vocación jacobina. Yo no soy catalan y solo puedo decir mierda para tu españa, para los que provocais el sufrimiento y la opresión de los pueblos. Mierda para vuestro paternalismo y vuestra mentalidad colonial.
és maja , és barata...me l'he comprat a l'ikea
14 oct 2012
Llegint el mahabarata?
ha ha ha ha
Quin tros de quòniam fricoide!
No sabia que els hare krisnes fossin tan visceralment folclòrics.
Re: 12 OCTUBRE a Barcelona
15 oct 2012
Doncs la imatge que van donar els unionistes internacionalment, va esser més la d´una desfilada orange amb tota la provocació dels elements que " tant educadament " es van comportar.El paral.lelisme amb els jueus a Alemanya i l´hispanisme " ferviente " a llatinoamerica ja passa de la ratlla
Re: 12 OCTUBRE a Barcelona
15 oct 2012
que relato tan conmovedor... y porque no compartiste tu arrebato de patriota místico-español con tus compañeros neonazis?
Re: 12 OCTUBRE a Barcelona
15 oct 2012
algú sap el nom del grup de pop o rock que hi va tocar?
em vull comprar TOTS els seus discos
Re: 12 OCTUBRE a Barcelona
15 oct 2012
el grup que va tocar vam ser "los tali-bam,bam.". amb la veu macabra de pepe chickens...
Re: 12 OCTUBRE a Barcelona
16 oct 2012
Aquest article l'hauries de penjar a la teva web, la de batzegada. Feia temps que no us veia als del MPC escrivint sobre l'espanyolitat de Catalunya. Què passa, que esteu aburrits a la PXC i ara veniu aquí a escriure els vostres textos?
APA, VES A ESCRIURE A LA TEVA WEB DE BATZEGADA, QUE SI EL CAPELLÀ ON VAS A MISSA S'ENTERA QUE ENTRES EN AQUESTA WEB DELS QUE CREMEN ESGLÈSIES ET FARÀ PAM PAM AL CULET, SINÒ QUE ES T'HI FICA ALGO PEL FORADET.
Re: 12 OCTUBRE a Barcelona
17 oct 2012
La minoria eren feixistes declarats, la majoria eren cripto-feixistes que NO HAN CONDEMNAT MAI EL FRANQUISME. O M'EQUIVOCO?

FORA NAZIS D'INDYMEDIA!
Sindicato Sindicat