Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
La vaga d'universitats arrenca amb una forta pressió policial als campus metropolitans
11 oct 2012
AG_vagauniversitats-5853_0.jpg
JAVIER BORRÀS ARUMÍ / REDACCIÓ DIRECTA | 11/10/2012

Durant les primeres hores de la vaga d'universitats s'estan visquent moments de tensió com a conseqüència de la forta pressió policial als campus de l'àrea metropolitana de Barcelona. Un ampli desplegament de furgons de la Brigada Mòbil dels mossos ha ocupat el campus UAB Bellaterra –amb més contundència als accessos i a l'estació de FGC–, però també hi ha antiavalots al campus Mundet. Els policies han impedit que els estudiants tallessin l'AP7 al seu pas per la UAB, malgrat que el seguiment de la vaga és proper al 100% a Polítiques i Sociologia així com a Lletres, i és alt a Ciències, Educació i Comunicació. Les facultats del campus Diagonal de la UB també es troben àmpliament aturades. Des de primera hora del matí els piquets han bloquejat alguns accessos amb cadenes, una acció que s'ha repetit a l'edifici històric de la plaça Universitat. A la UPC un piquet ha recorregut les aules que encara feien classe per a convocar tothom a la manifestació que sortirà a les dotze del migdia des de la plaça Universitat. Un centenar d'estudiants, mentrestant, ha tallat el trànsit viari de la Ronda de Dalt a l'alçada del campus Mundet de la Vall d'Hebrón amb una manifestació en direcció al centre de la ciutat. També a Tarragona hi ha un ampli seguiment al campus Catalunya, on s'hi han desplegat piquets d'estudiants. A partir de dos quarts d'onze un bloc d'unes 250 manifestants ha tallat l'avinguda Diagonal i ha creuat el barri de Sants en direcció al centre de la ciutat. D'altra banda, a Mataró s'ha concentrat un nombrós grup d'estudiants davant de l'ajuntament per iniciar una manifestació comarcal.
Mira també:
http://www.setmanaridirecta.info/noticia/vaga-duniversitats-arrenca-amb-una-forta-pressio-policials-als-campus

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La vaga d'universitats arrenca amb una forta pressió policial als campus metropolitans
11 oct 2012
acabo de llegar de la mani, ha estado bastante bien, banderas rojas y negras a saco y la sede de ciu fusilada con huevos de pintura xD
Re: La vaga d'universitats arrenca amb una forta pressió policial als campus metropolitans
12 oct 2012
las banderas rojas y negras (la mayoría) eran de la Coordinadora Diagonal, asique no tenian mucho más transfondo ideológico que el dar color a la mani (aunque se agradece pro supuesto)
Re: La vaga d'universitats arrenca amb una forta pressió policial als campus metropolitans
12 oct 2012
pues hay que dar mas color, yo estaba con ellos en el bloque, que es eso de coordinadora diagonal?
Re: La vaga d'universitats arrenca amb una forta pressió policial als campus metropolitans
13 oct 2012
cagador, fes un favor a l'anarquisme i tallat els dits
Re: La vaga d'universitats arrenca amb una forta pressió policial als campus metropolitans
13 oct 2012
Coordinadora diagonal és el que el seu nom indica. Si mires on estan les diverses facultats de barcelona veus que hi ha al raval, a la UAB, a mundet, a diagonal i després n'hi ha de soles i no se si a algun altre lloc.

La coordinadora diagonal seria la unió de les diferents assemblees de diagonal coordinades.

No se si es coordinen massa. Però per exemple, gairebé sempre que hi ha vaga i manifestació, es baixa en bloc des de diagonal fins a universitat.

------------

El transfons ideològic de les banderes de la coordinadora diagonal és relatiu. En principi, per ser un moviment assembleari de les facultats i centrat en la universitat, no es vol definir ideològicament. A la pràctica hi ha tendències que es veuen reflectides en el color de les banderes o els càntics durant la manifestació.

-------------

Cagador, no facis cas a bgfytjyul.

Coordinadora diagonal intenta coordinador les diferents facultats de diagonal.
Organitzar-se assembleariament és difícil. Però es pot fer si la gent participa i poc a poc es van coordinant les diferents assemblees locals. Fins aconseguir un moviment estudiantil realment fort.

El millor pel moviment és que t'organitzis assembleariament al teu lloc d'estudi.
Sindicato Sindicat