Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Wert: 'El nostre interès és espanyolitzar els alumnes catalans'
10 oct 2012
Insisteix en les polèmiques declaracions de fa uns dies, en què relacionava l'augment independentista amb el sistema educatiu català
33.jpg
El ministre d'Educació espanyol, José Ignacio Wert, ha dit avui que l'interès de l'executiu espanyol 'és el d'espanyolitzar els alumnes catalans perquè se sentin tan orgullosos de ser catalans com espanyols perquè tinguin una vivència equilibrada de les dues identitats perquè les dues s'enriqueixen i enforteixen'. Ha respost així una pregunta del diputat del PSC al congrés, Francesc Vallès, sobre les declaracions (vídeo) del mateix Wert en què relacionava l'augment de l'independentisme amb el sistema educatiu català.

Vallès ha lamentat les paraules de Wert, i li ha dit que a Catalunya no s'adoctrina, sinó que s'educa. Però el ministre ha ratificat la seva posició, i ha volgut posar un exemple amb l'assignatura d'història. Wert ha dit que durant el tripartit s'anomenava 'història', i no pas 'història d'Espanya', com en altres llocs de l'estat espanyol.

Wert ha defensat i insistit, també, en el que deia fa uns pocs dies, i ha dit que la 'deriva' d'una part del sistema educatiu català 'facilita l'ocultament de la identificació dels elements històrics de Catalunya dins d'Espanya'.

Informació relacionada:

Wert relaciona l'augment de l'independentisme amb l'educació catalana (2.10.12)
http://www.vilaweb.cat/noticia/4044368/20121002/wert-relaciona-laugment-

La Plataforma per la Llengua considera 'impròpies' d'un ministre les paraules de Wert (2.10.12)
http://www.vilaweb.cat/noticia/4044506/plataforma-llengua-considera-impr

El govern espanyol vol pagar a col·legis privats de Catalunya i les Illes perquè hi ensenyin en castellà, segons El Mundo (3.10.12)
http://www.vilaweb.cat/noticia/4044596/govern-espanyol-vol-pagar-collegi
Mira també:
http://www.vilaweb.cat/noticia/4046268/20121010/ministre-wert-vol-espanyolitzar-alumnes-catalans.html

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Wert: 'El nostre interès és espanyolitzar els alumnes catalans'
10 oct 2012
Als peperos no se'ls hi pot negar que parlen clar.

En tot cas, no es res que no sapiguessim, continuem a lo nostre treballant per la construcció nacional. Nosaltres a lo nostre.
Re: Wert: 'El nostre interès és espanyolitzar els alumnes catalans'
10 oct 2012
Rescatados dos excursionistas que se habían perdido en Collserola
Los Bomberos, gracias a un programa de mensajería instantánea y al uso de las coordenadas GPS del teléfono móvil de uno de los afectados, localizaron a las dos personas


Barcelona. (EUROPA PRESS).- Los Bomberos de la Generalitat han rescatado a dos excursionistas que se habían perdido practicando senderismo por el Parc de Collserola tras haber salido desde el núcleo de La Floresta.

Según han informado los Bomberos, recibieron el aviso a las 18.37 hora del martes y movilizaron 12 dotaciones, incluyendo miembros del Grae, que se centraron en una zona próxima al kilómetro 9 de la carretera BV-1462, extendiéndose a otros parajes sobre todo dentro del término municipal de Molins de Rei.

Los Bomberos, gracias a un programa de mensajería instantánea y al uso de las coordenadas GPS del teléfono móvil de uno de los afectados, localizaron a las dos personas sobre las 23.38 horas, en una zona montañosa cerca del kilómetro 5 de la BV-1468.

La mujer sufría una fractura de tobillo y fue traslada en litera hasta la ambulancia del Sistema de Emergencias Médicas (SEM), que la evacuó al Hospital Moisès Broggi; el hombre también resultó herido leve, pero fue dado de alta 'in situ'. Los Bomberos de la Generalitat contaron con la colaboración de una unidad del SEM y de una dotación de los Bomberos de Barcelona.

Leer más: http://www.lavanguardia.com/sucesos/20121010/54352441270/rescatados-dos-
Síguenos en: https://twitter.con/@LaVanguardia | http://facebook.con/LaVanguardia
Sindicato Sindicat