Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sanitat
Campanya de recolzament a la Vaga de Medicaments
09 oct 2012
La nostra companya Carme, pensionista que ha superat tres tractaments de càncer i que porta 5 anys en tractament per Pàrkinson, va prendre la decisió de negar-se a pagar i a prendre la medicació, com a protesta al xantatge que la classe política ens ha sotmès. No està sola! Ens té a nosaltres al seu costat! Avui dimarts pel matí, unes 20 companyes han acompanyat a la Carme per irrompre a Catalunya Radio durant el programa del matí, i han aconseguit el compromís de fer escoltar la seva decisió en el programa de l'endemà, sobre les 10h00.
El 23 de juny d'enguany va entrar en vigor el pagament de l'euro per recepta, una taxa que lluny de solucionar cap problema, castiga a qui menys té i més exposat es troba a emmalaltir: pensionistes, persones aturades, immigrants… L'1 de juliol va entrar en vigor el reial decret que, entre altres agressions, imposa un repagament dels medicaments més dur i més injust.

La classe política ens obliga a tornar a pagar allò que ja hem pagat. Sabem que no tothom ho pot pagar. Sabem que aquestes mesures són injustes. Sabem que no responen als interessos de la nostra societat, sinó als interessos lucratius dels més poderosos.

La nostra companya Carme, pensionista que ha superat tres tractaments de càncer i que porta 5 anys en tractament per Pàrkinson, va prendre la decisió de negar-se a pagar i a prendre la medicació, com a protesta al xantatge que la classe política ens ha sotmès.

No està sola! Hi ha persones que també han iniciat aquesta acció de desobediència ([1], [2], [3]) i el què és més trist: n'hi ha que l'han començada de manera no reivindicativa, pel sol fet de no poder pagar la seva medicació i haver de triar entre medicar-se o menjar i seguir pagant el lloguer.

No està sola! Acceptem la seva decisió personal que neix de la seva convicció i la seva força lluitadora i reivindicativa. No animem a la gent que s'afegeixi a la vaga, sinó que encoratgem a tothom a mostrar el seu suport en aquesta lluita que ens afecta a totes les persones!

No està sola! Ens té a nosaltres al seu costat! Lluny de jutjar la seva decisió personal i sense deixar de preocupar-nos per la seva salut (que ens preocupa! i molt!) compta amb tot el nostre recolzament i moltes mostres de suport.

Avui dimarts pel matí, unes 20 companyes han acompanyat a la Carme per irrompre a Catalunya Radio durant el programa del matí, i han aconseguit el compromís de fer escoltar la Carme en el programa de l'endemà, sobre les 10h00.

http://envagademedicaments.wordpress.com/
http://enhuelgademedicamentos.wordpress.com/
http://guinardo.org/vagademedicaments/

Entre altres accions, organitzem una sèrie de xerrades on vindrà la Carme a explicar-nos la seva decisió i on podem debatre amb ella la situació actual de la sanitat pública. Us animem a què vingueu i hi participeu activament, a compartir les vostres experiències personals, a donar la vostra opinió, i així enriquir-nos mútuament en aquest debat que ens afecta a totes les persones!

Us mantindrem informats. La primera xerrada serà:

dijous, 11 d'octubre a les 17h00
al recent inaugurat CSOA Amílcar 125 (en el marc de les Jornades d'Inauguració)
Projecció del documental: "El Medicamento: un derecho secuestrado"
Xerrada i Debat amb la Carme
Mira també:
http://envagademedicaments.wordpress.com/
http://guinardo.org/vagademedicaments/

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat