Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : ecologia : especulació i okupació
Cautelar a l'ús social de Can Piella
07 oct 2012
Volen desajotllar Can Piella!
L'Audiència Judicial de Cerdanyola del Vallés ha dictat el desallotjament cautelar de la masia de Can Piella a partir del proper 15 d'octubre. Aquesta mesura pretén posar fi a l'ús social de la terra, que durant 3 anys hi han dut a terme veïns i veïnes associades.La masia, tot i ser patrimoni històric i cultural català, estava en estat ruïnós, després de més de 10 anys d'abandó. Això evidencia la falta de projectes d'ús per part de la propietat (Malca2 S.A., una societat del Grup immobiliari Alcaraz), aparentment poc interessada en la conservació de l'immoble.

D'altra banda, un grup de persones dels pobles del voltant - i no tant voltant - porten més de 3 anys donant un ús social a aquest espai que semblava ja condemnat a la mort. La nombrosa assistència a les activitats, així com la participació de veïns en el conreu col·lectiu de la terra i les tasques de rehabilitació, han evidenciat la necessitat d'un ús social de l'espai en un context de crisi com l'actual. A més a més, cal recordar que la població més propera - La Llagosta – és, segons l'Institut d'Estadística de Catalunya, el quart municipi amb menor Renda Familiar Disponible Bruta de Catalunya.

Malgrat aquesta necessitat, l'Audiència n'ha dictat el desallotjament cautelar en el termini de 10 dies, al·legant el dret d'ús de la finca per part de la propietat. Tanmateix, aquesta ha estat absent i mai ha volgut dialogar amb aquells que sí que en feien ús. Així, a partir del 15 d'Octubre es vol posar fi a les activitats que fins ara es duien a terme a la masia.

En aquest sentit s'ha iniciat una recollida de signatures a oiga.me per a demanar al Jutge del Jutjat de 1a Instància i Instrucció núm. 3 de Cerdanyola del Vallès la revocació d'aquest desallotjament cautelar, per considerar-la improcedent.Per què Can Piella?

Amb l'autogestió, l'autonomia i el treball col·lectiu com a pilars centrals, Can Piella vol construir i difondre alternatives al model de societat actual, per a contribuir a que es realitzi un canvi social que ens porti cap a “un món més altruista, sostenible, ecològic i solidari, amb un clar replantejament del consum i on les relacions de dominació siguin petites imperfeccions i no la tònica general”.

El projecte integra tant a veïns i veïnes de les poblacions més properes, que han volgut començar a treballar la terra de forma col·lectiva, com a col·lectius de pensament crític, iniciatives d'investigació en sistemes energètics alternatius, caus i esplais, entre d'altres. Tots ells han trobat a Can Piella un espai de reflexió, debat i treball comunitari, la qual cosa ha quedat reflectida en nombrosos mitjans de comunicació, com ara La directa o La veu de Montcada. Se'n pot trobar més informació a la seva plana web: www.canpiella.cat .

El problema que evoca el desallotjament de Can Piella és un problema global de la nostra societat, que enfronta constantment el mite del progrés amb una realitat social que degenera, en benefici d'una visió purament economicista.

De debò ens creiem que projectes com l'Eurovegas o el Barcelona World són necessaris?

De debò és necessari seguir fent créixer les grans conurbacions als pocs reductes de terres rurals cultivades que, com Can Piella, hi queden?

De debò algú creu que podrem sortir de la gran crisi actual si seguim amb els mateixos patrons que ens hi han portat?

L'èxit d'iniciatives com ara Can Piella, amb més de 1.700 socis, evidencia la necessitat de projectes que ens reacostin i reapropiïn de la terra, així com un clar replantejament de les relacions socials, més enllà de la competitivitat i l'hedonisme, en pro del treball col·lectiu i comunitari.

I és que alguna cosa està canviant en moltes consciències. Cada cop són més les PERSONES que, com a Can Piella, es qüestionen la visió oficial d'aquesta crisi multidimensional i les seves causes.

A més, Can Piella suposa només una petita part de tot un moviment arreu del país i del món que, com les ocupacions a Somontes (Andalusia) o la plataforma Aturem Eurovegas, lluita per aconseguir un canvi real i una altra relació de les persones amb la Terra.

No és estrany, doncs, que iniciatives com aquesta incomodin a les elits polítiques i econòmiques, que pretenen seguir instrumentalitzant la població. Però hi han coses que mai podran desallotjar...

No podran desallotjar les consciències que ha despertat aquest projecte.

No podran desallotjar la necessitat de compartir, enfront a competir.

No podran desallotjar les ganes de construir una nova societat.

Les idees que mouen Can Piella seguiran enfortint-se.

Ni la Terra, ni l'esperança, mai les podran tapiar.Can Piella està viva!Informació actualitzada a @CanPiella #CanpiellaVive #CovantAutonomia i www.canpiella.catFirmes a oiga.me
https://oiga.me/campaigns/paremos-el-desalojo-de-can-piella

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Cautelar a l'ús social de Can Piella
07 oct 2012
els i volem treure la terra,ya ni aixo ens volem deixar treballar. es pensen que es seve la terra i dels seus proyectes de destruccio del nostre territori.
ara es el moment, LA TERRA PER QUI LA TREBALLI.
BON COP DE FALC.Camperols de la terra
Sindicato Sindicat