Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Readmès el company acomiadat en Multiservicios Aeroportuarios
05 oct 2012
El 2 d'octubre s'ha celebrat el judici per la readmissió del company Roberto, delegat de la secció sindical de CNT a l'empresa Multiservicios Aeroportuarios. Després de valorar les proves aportades per ambdues parts, el jutge s'ha mostrat contundent en una única direcció: pressionar l'empresa perquè acceptés la readmissió sense necessitat de dictaminar sentència.
El 2 d'octubre s'ha celebrat el judici per la readmissió del company Roberto, delegat de la secció sindical de CNT a l'empresa Multiservicios Aeroportuarios. Després de valorar les proves aportades per ambdues parts, el jutge s'ha mostrat contundent en una única direcció: pressionar l'empresa perquè acceptés la readmissió sense necessitat de dictaminar sentència. La debilitat dels arguments amb els quals l'empresa abanderava l'acomiadament, no ha resistit la força de l'evidència, que només té un nom i és el de represàlia per tota l'activitat sindical que el company realitzava en el seu lloc de treball. Així, l'empresa ha acabat per acceptar la readmissió de Roberto que en uns dies es reincorporarà al seu lloc de treball.

Fa onze mesos que el nostre company Roberto va ser acomiadat de l'empresa Multiservicios Aeroportuarios. Un acomiadament que l'empresa va atribuir a una baixada del rendiment laboral del company, tot i que al seu torn, no li tremolava la veu per reconèixer l'acomiadament com improcedent. Durant aquest temps, la tasca sindical que el company exercia en el seu lloc de treball, ha continuat i des del sindicat de CNT Barcelona, s'ha treballat per un únic i clar objectiu: la readmissió de Roberto.

Durant el judici, s'ha evidenciat sense esforç la debilitat de l'argument aportat per l'empresa, en no poder aquesta aportar proves contundents. Aquest suposat motiu ni tan sols apareixia en la carta d'acomiadament, amb el que queda encara més palès el seu caràcter de simple i plana excusa.

Davant la debilitat i sense raó del procedir que l'empresa ha mantingut amb el nostre company des del moment del seu acomiadament, el jutge ha obert el camí perquè Multiservicios Aeroportuarios acceptés readmetre el treballador, sense necessitat de dictar sentència.

Multiservicios Aeroportuarios ha reaccionat oferint una quantitat econòmica en concepte d'indemnització. Però aquestes estratagemes no són pel que CNT ha estat treballant aquests onze mesos. La negativa del company a acceptar aquest xantatge ha estat rotunda. L'empresa no ha tingut altra sortida que cedir i readmetre Roberto que en uns dies, es reincorporarà al seu lloc de treball.

Un cop més la CNT ha demostrat que es pot i s'ha de lluitar pels drets que com a classe treballadora tenim. Perquè si els tenim és precisament, per haver-los lluitat. Quan es perd un lloc de treball per realitzar activitat sindical, no és només un lloc de treball que es perd, sinó un conjunt de drets que configuren la dignitat del treballador. El que avui és un lloc de treball perdut injustament, repercutirà en el que demà seran els drets laborals que tindran els nostres fills.
Mira també:
http://cntbarcelona.org/readmitido-el-companero-despedido-en-multiservicios-aeroportuarios/
http://seccionsindicalcntma.blogspot.com.es/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Readmès el company acomiadat en Multiservicios Aeroportuarios
05 oct 2012
Enhorabuena!!!

Arriba lxs que luchxan!!!
Sindicato Sindicat