Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anàlisi :: mitjans i manipulació : pobles i cultures vs poder i estats
L'espoli d'Espanya sobre catalans i catalanes
04 oct 2012
A tots aquells que se senten oprimits, explotats, robats i humiliats econòmica i militarment pel regne d'Espanya.
Aquest missatge és per la gent que, mentre alça la bandera de Catalunya o l'Estelada, retransmeten l'esdeveniment amb el Smartphone i gaudeixen del dia de festa fins que toqui treballar amb horari, en un ambient segur i còmode, i sense haver de regatejar per cap hora extra a final de mes.

No conec ni he sentit mai a parlar de gent catalanoparlant fent les feines domèstiques de cap casa castellana, gallega, andalusa o marroquina.
En canvi des de fa dècades que a casa nostra veiem fregar els terres, rentar els avis i collir pomes a milers de DONES i homes i descendents d'Extremadura, el Marroc, Senegal, Andalusia, Gàmbia, i tants altres indrets on l'espoli de recursos naturals i l'opressió dels cacics és una realitat de cada dia.

Però, en lloc d'assenyalar l'espoli com a una característica nacional, no és més intel·ligent assenyalar els explotadors de casa nostra i d'arreu?

És que encara hi ha gent que pensa que les retallades venen de Brusel·les com les cols?
Mira també:
http://soliobrera.cnt.es/secciones/social/1008-los-dos-hacendados.html

This work is in the public domain

Comentaris

Re: L'espoli d'Espanya sobre catalans i catalanes
04 oct 2012
No cal triar entre explotadors. Tu proposes que deixem d'assenyalar el tracte colonial que l'estat dispensa envers el nostre territori, i que ens centrem en els convergents. Els convergents han retallat i, en conseqüència han de ser retallats ells com a polítics, totalment d'acord. Però això no treu que el percal català té un element clau que és la sagnia a la que ens sotmeten les arques estatals. Per molt que et foti, l'estat espanyol es queda 20.000 milions a l'any dels diners dels treballadors catalans. 20.000 d'euros que són per pagar infraestructures que , 1er, no necessitem i 2on ni tan sols rebem. Això és el fruit del treball dels catalans i l'estat no ho torna. El fruit del treball nostre, descendents d'andalusos, extremenys i d'on sigui. Així que menys ocultar problemes, entre els convergents i els anarcastizos em teniu les pilotes plenes, ja, joder. És que ens roben aquí, és que ens roben allà! Allà ens roben gràcies als explotadors d'aquí! I aquí ens roben gràcies als explotadors d'allà.
L'únic camí és la independència per construïr el socialisme. Un govern en mans del poble català, no un entramat intangible de governs autonòmics, congrés, senat i tribunals constitucionals sotmesos als poders fàctics espanyols (exèrcit, església, media). Un govern senzill i efectiu en mans d'una majoria progressista catalana. Volem poder per exercir-lo, no utopies ni vies mortes.
Re: L'espoli d'Espanya sobre catalans i catalanes
05 oct 2012
A veure, l'argument de les feines domèstiques ÉS SIMPLEMENT DEMAGÒGIC. Clar que no hi ha catalanes fent feines a casa d'andalusos o extremenys simplement perquè Catalunya es va industrialitzar més rapidament. I saps qui feia la feina abans (i encara ara, tot i que en molta menor mesura) de neteja per les cases??? Doncs altres catalans vingut del camp a la ciutat. I qui us penseu que fan- i més que faran- les feines a casa dels andalusos i extremenys fills de la immigració?? Doncs sudamericans, moros, pakistanesos....

Se'n diuen processos migratoris i n'hi ha de molts tipus.

Aneu amb compte amb com parleu perquè es pot caure fàcilment en arguments filofeixistes i demagògics molt recurrents al llarg de la història pels que més mal han desitjat al poble català.
Re: L'espoli d'Espanya sobre catalans i catalanes
05 oct 2012
Dic jo que ningú va bligar a ningú a marxar de la seva terra, bé si, els senyoritos andalusos i castellans que tant admireu els hi van obligar després de quedar-se totes les terres, però clar, la culpa com sempre és del catalans.
Re: L'espoli d'Espanya sobre catalans i catalanes
06 oct 2012
També la burgesia catalana va finançar el bàndol nacional per a què guanyés la guerra de 1936-1939 i els Señoritos recuperessin els seus Cortijos a Andalusia, Extremadura i arreu.

Com s'industrialitza Catalunya?
El modernisme a Catalunya arriba amb les immenses fortunes amassades per les empreses de tràfic d'esclaus i administrada per la "Caixa dels Marquesos" al segle XIX, la qual a la llarga donaria lloc al què coneguem avui com a fusió de la "Caixa de Pensions" i la "Caixa de Barcelona". Palaus, teatres imperials, castells i catedrals es van començar a construïr com a alta expressió de la cúpula del poder sobre el comerç amb les colònies.
Tot això també va servir per capitalitzar altres indústries com la tèxtil, on treballaven autòctons i nouvinguts.

Passada la tempesta revolucionària i recuperades les propietats dinàstiques a Catalunya (i arreu) des de la dècada de 1940, la reconstrucció del país i recuperació cultural cristiana va donar pas a la reindustrialització de la dècada de 1960 incloent el turisme, amb la qual es va produïr, una vegada més, una onada migratòria dels miserables sense pàtria que sempre venen a treballar per 5 cèntims mentre en produeixen 10.

Això explica que a Catalunya, i a la corona d'Aragó en general, la llengua catalana sigui minoritària com a llengua vehicular.
Re: L'espoli d'Espanya sobre catalans i catalanes
06 oct 2012
I¿?

És l'article més racista que he llegit mai, i ve de lanarcosindicalisme.

Catalans rics, espanyols pbres, au va , aneu a fer pena a la vostra burgesia, que us regalara un15m
Re: L'espoli d'Espanya sobre catalans i catalanes
06 oct 2012
Catalunya, concretament, Comarques del Camp. Anys 70's i primers 80's. Com d'altres estudiants - currants d'extracció social de famílies currants, treballant en hostaleria caps de setmana durant el curs i cada dia a l'estiu.

Jo era una "rara avis" (fill de mare nascuda a Múrcia i de pare nascut ací) i, la resta del personal "extra", tots fills de pare i mare nascuts a Andalusia o Extremadura o Múrcia. La plantilla fixa, tres quarts del mateix. Clientela majotitàriament CATALANOPARLANT, a l'igual què els cambrers amb independència del seu origen i/o el dels seus pares, bilingües i adreçant-se a la clientela en CATALÀ.

Doncs, indefectiblement, erre que erre una vegada i 10.000 vegades.

- "Bon dia. Què voldran?"

- "Niño. Tráenos cuatro cervezas y una tapa de calamares"

Racisme? Xenofòbia? Donar per supossat què un "català - catalano-parlant no és prou "desgraciat" per treballar de cambrer, ergo un cambrer i més si té - aparenta entre 14 i 20 anys, HA DE SER NECESSÂRIAMENT castellano-parlant immigrant, una merda a la qual, malgrat s'adrecia en català i amb educació se li pot xiular o cridar amb un "chasquido" de dits acompanyat d'un "Eeeh, tú"...?

Treieu les vostres pròpies cony-clusions. Jo no gneralitzo. Jo, simplement, VAIG VIURE AIXÒ entre els 14 i els vint-i-tants.

P.D.: pel darrer, qui són la "nostra" burgesia? El 100% de f. de p. empresaris què s'han fet rics a costa de la meva feina, no solament eren catalanoparlants, sinó catalanistes, de CIU, d'ERC i xenòfobs rematats que "no porten la canalla als col·legis on va la púrria ["moros"; "gitanos"; "andalusos",...]
Re: L'espoli d'Espanya sobre catalans i catalanes
06 oct 2012
Bé almenys no t'obligaven a parlar una llengua determinada, jo obligat a parlar en castellà (fins i tot quant parlava per teelfon amb ma familia). Entre una burgesia que es pot exciusar en madrid i una que ja no ho pot fer, amb quedo amb la segona.

I evidement abans que l'iberisme prefereixo la confederació mundial d'estats obrers.
Re: L'espoli d'Espanya sobre catalans i catalanes
06 oct 2012
sí, espanya roba a catalunya, i barcelona roba a 9 barris, i també a lleida, i lleida roba a mollerussa, etc.
Sindicat Terrassa