Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
11 Octube qui fa vaga?
04 oct 2012
L' 11 d' octubre es suposa que hi ha una vaga convocada amb el lema l' educació del poble per al pobre o quelcom semblant.
El dubte és que si aquesta vaga està convocada a nivell d' alguna facultat, a nivell universitari, també es convoca a mòduls, batxillerats i ESO..?
Alguna hens podria donar infromació?..

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 11 Octube qui fa vaga?
04 oct 2012
Principalment serà d'estudiants universitaris. Però en principi convoca la PUDUP per la qual cosa profesors i altres treballadors de la universitat també estan convocats (encara que sembla que no es mouran tant).
Des d'algunes universitats es vol passar per instituts per animar a la vaga.


La cosa es que als instituts el moviment estudiantil no està massa estructurat. Hi ha sindicats que hi tenen representació i organitzen vagues, però no sempre es fa massa bé.

Des d'algunes universitats es vol passar per instituts per animar a la vaga i la manifestació als estudiants. Així que hi esteu totalment convocats i hi sereu benvinguts. Tot i que el discurs és més haviat centrat en la universitat (entenc que també interessa als estudiants que en un futur puguin plantejar-se matricular-s'hi).
Re: 11 Octube qui fa vaga?
04 oct 2012
La convoca el SEPC amb altres col.lectius afins (del mateix royo) d'arreu de l'estat espanyol, sensen consultar les bases d'estudiants, moltes facultats ja han dit que no secundaran la vaga, ja que no sels ha tingut x a res en conte, el SEPC espra monopolitzar i utilitzar com sempre la lluita estudiantil per als seus propis interessos, aquesta vegada em sembla que els ha sortit el tret per a la culata! així està el pati... es elq ue te kuan vas a fer politica a la uni en contes de lluitar x una realitat real per a totxs, deixant de banda organitzacions i politika, entenent poliktika, com "politikeo" ja la gent que vulgui entendre ho entendrà...
Re: 11 Octube qui fa vaga?
04 oct 2012
aclaració la PUDUP i te un pes determinat x això ho intentaran camuflar en que es kelkom unitari, moltes facultats de UB Diagonal, veien com esta el tema suden de la PUDUP xk no volen ser utilitzats x akesta mena d'organitzacions.

http://www.sepc.cat/continguts/contingut/ataquemelsculpables.php

Aqui s'explika la campanya que durà a terme akest sindicat a les univeristats conjuntament amb altres organitzacions afins dins el amrc de lestat espanyol, així que no us enganyin, no es una vaga convocada pel moviment estudiantil, sino x akest sindicat, remarcant els seus propis interessos i no els de lestidiantat... cadascu que extregui les seves pròpies conclusions.
Re: 11 Octube qui fa vaga?
04 oct 2012
a mi el que m'alucina es que, a la situació que estem vivint, algú secundi o no una vaga depenent de quí la convoqui
Re: 11 Octube qui fa vaga?
04 oct 2012
Jo pel que tinc entès la cosa va anar un pel diferent.

És cert que en un principi SEPC ja tenia molt clar que volia fer vaga el dia 11 d'octubre per tot el rotllo que tenia muntat amb altres col·lectius afins. Però també és cert que al final la cosa ha anat a la PUDUP (la qual no està, en principi, controlada pels sindicats sinó més aviat per les assemblees de les diferents universitats) i s'ha decidit convocar vaga pel dia 11 d'octubre.

Que al principi SEPC ja tenia molt clar quin era el seu propòsit? Clarament.
Però també és cert que al final la vaga s'organitza més aviat a nivell d'assemblees d'universitats.

Jo, pel que he sentit, no hi ha hagut queixes formalitzades de part de cap assemblea. Hi ha hagut que han dit que no tenien temps o capacitat per a sumar-s'hi, però en ningun moment s'ha parlat del mangoneo que tu descrius.


---------------


Si convoca la PUDUP és per que s'han organitzat les assemblees de les facultats. No fotem ara.
Hi haurà bloc diagonal, així que algunes de les universitats de UB Diagonal si que s'hi apunten.

----------

Crec que hauríem de fer una mica de reflexió en el tema convocatòries.
Pretendre que el SEPC té capacitat per fagocitar una vaga on totes les assemblees ens apuntéssim és una subnormalitat. Si totes les assemblees s'organitzen i munten la vaga al final l'únic que haurà fet el SEPC haurà estat decidir el dia, i si vol podrà penjar-se medalletes als seus forums o on vulgui. Però en principi, si les coses es fessin bé, no podria treure'n redit polític.

Com a convocat SEPC sola i, suposadament, per treure'n redit, ja hi ha una gran desmobilització. Moltes unis no s'hi apunten però tampoc fan una crítica oberta. Amb la qual cosa la vaga és menor del que podria ser.
El resultat és doblement desastrós. El moviment estudiantil realitza una vaga a mig gas i el sindicat que pretenia guanyar redit en guanya igualment ja que al final és l'únic que ha fet quelcom mentre tothom callava.

És el mateix que passarà amb la vaga general del 31 d'octubre. Que ningú critica però tothom calla. Al final serà un fracàs i CGT quedarà bé per intentar organitzar quelcom a banda dels sindicats grocs.

Tots desmobilitzats i ben separats. Així segur que farem alguna cosa.

Quan en realitat hi ha capacitat de sobra per a rebentar-li el xiringuito al SEPC o a la CGT des de la base si ens organitzem i suem de capelletes i de qui a convocat abans i quina és la seva agenda.
------------------

Ja em direu quan fareu vaga les altres universitats.
Ja em direu quan fareu vaga general els altres sindicats.

Espera, CCOO i UGT ja estan parlant d'una vaga general a la primera quinzena de novembre. Potser us hi podeu apuntar. Amb sort, potser també munten una vaga universitària.
Re: 11 Octube qui fa vaga?
04 oct 2012
yo quiero hacer huelga ya hostia, que somos 40 en clase y 5 no tenemos mesas, tenemos que ir siempre a otras clases a pedir.
Re: 11 Octube qui fa vaga?
04 oct 2012
No han habido quejas de estudiantes xq no ha dado nisiquiera tiempo ha quejarse. En el raval decidimos ir a la huelga la semana pasada y tenemos 5 dias para preparar una huelga IMPUESTA. Porque lo que no vamos ha hacer es ser unos esquiroles que no la secunden. El problema es que no se nos ha consultado a sido como los referendums: Si o No. Y si daigual quien la convoca xq no convocamos tmb las del sindicato de mutantes? asi claro que la PUDUP esta monopolizada en la UAB por el SEPC y en diagonal por la AEP. Haber si una evz por todas la PUDUP para de ser un nido de burocratas y la voluntad de las asambleas se tiene en cuenta.
Re: 11 Octube qui fa vaga?
04 oct 2012
Nose, realment no tinc massa idea com funciona tot ja que només m'he enterat al àmbit de la meva universitat.
En principi es va debatre el dia i hi havia dues possibilitats (dia 11 o dia 18) i se'n podien dir d'altres. És cert que ha estat tot molt ràpid. Possiblement el problema ha estat que els sindicats (SEPC) ja ho portaven organitzat abans de l'inici de curs i les assemblees no s'havien pogut ni reunir encara. Amb la qual cosa les assemblees que més ràpid s'han organitzat (i en les que hi havia gent de SEPC amb necessitat d'organitzarse ràpidament) son les que han pogut tenir una mica de debat.
Em sembla interessant la crítica. I potser s'hauria de crear una coordinadora d'assemblees de barcelona. Per ajuntar-nos raval, mundet, diagonal, UAB etc... a banda de buròcrates varis i sindicats. Un espai d'organització purament estudiantil.
Una coordinadora de les assemblees de tota BCN. Seria complicat però possible. I segurament molt més potent que el que tenim ara.

En serio, si Raval teniu queixes i ho heu vist com el que expliques crec que seria molt positiu que ho diguesiu a la reunió de la PUDUP de després de la vaga. Els mal rotllos millor no deixar-los podrir, que la coordinació és molt important i encara és feble.
Millor que no enterarmen per indymedia.
Re: 11 Octube qui fa vaga?
05 oct 2012
Molta ràbia de l'AEP veig per aquí i per les aules (arrencant pegates que no són d'ells, etc.). Hem d'aprendre de la horitzontalitat de llocs com Grècia, Portugal o Euskal Herria. La campanya 11x12 surt d'una associació lliure de col.lectius.

En el pla laboral també penseu que podem tenir èxit en una vaga sense els els grocs de CCOO i UGT? Jo voldria que així fos, però malauradament sense un suport ampli -que podria sortir també del 15M, penso-, res de res. L'any passat vam acabar el curs amb expectatives -a les assemblees- de començar el curs fent vaga general indefinida, o sinó quelcom potent, i de moment no ho he sentit. Però clar, és més important sortir a la foto...
Jo donaria suport a la PUDUP i secundaria a qualsevol organització que convoqués una vaga, en aquests moments -menys el Sindicato de Estudiantes o similars-. Però potser els de l'AEP només es mouen quan els ho indiquen els papàs d'ICV...
Re: 11 Octube qui fa vaga?
05 oct 2012
D'on surt això del AEP? Estas flipant bb...
Re: 11 Octube qui fa vaga?
05 oct 2012
Desde Madrid todo el apoyo al SEPC, la PUDUP y todos los colectivos que han decidido sumarse a la huelga.

Lo que intentan tirar basura sobre la convocatoria deberían saber que el funcionamiento es bien sencillo. 10 organizaciones acuerdan promover un día internacional de movilización estudiantil. A continuación todas las asambleas y estudiantes a nivel individual que se quieren sumar lo hacen de manera totalmente independiente y tomando decisiones asamblearias. Punto.

En Madrid se ha creado un Comité Movilizador que agrupa a diferentes organizaciones. Está Yesca, una de las 10 promotoras, pero también hay colectivos estudiantiles y juveniles que han querido sumarse a la misma.

Pienso que es muy positivo que nada más empezar el curso aparezca una movilización unitaria con estudiantes de todos los países del Estado, cosa que nunca se había visto, ni siquiera en la época de Bolonya.

Un saludo a l@s estudiantes de los Països Catalans y ánimo el jueves!

PD: Me gustaría escribir en català, pero no encuentro el traductor automático.
Re: 11 Octube qui fa vaga?
07 oct 2012
No exactament Pedro,

La PUDUP és una plataforma integrada per sindicats i assemblees. Es va fer una assemblea on es va decidir el dia de vaga i en principi haurien d'haver participat totes les assemblees de les universitats. S'hauria pogut decidir de fer el dia 18 i en principi SEPC hauria acceptat fer-ho aquell altre dia.

En principi la PUDUP està formada per les assemblees. I si convoca la PUDUP significa que la majoria d'assemblees convoquen.
Sindicat Terrassa