Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: globalització neoliberal
Text llegit a la plaça de Neptú a les 20h
04 oct 2012


02.10.2012
Un dels aspectes que més s'ha destacat als mitjans de comunicació al voltant de la passada mobilització els dies 25 i 29 de setembre a Madrid ha estat l'actuació de la policia. També a través de xarxes socials hem vist tota mena de vídeos que donen testimoni d'aquesta actuació. Evidentment, cal denunciar la violència policial i, sortosament, ara cada manifestant pot portar una càmera i trencar el silenci mediàtic d'altres temps.

Malgrat això, és important destacar que les manifestacions del 25S i 29S han estat mobilitzacions polítiques, amb unes propostes i unes formes d'organització pròpies. I que el Poder és el primer interessat en desviar l'atenció de la qüestió política cap a un problema d'ordre públic. Ni la policia ni els aldarulls al carrer són els protagonistes principals d'aquests dies, sinó la capacitat d'autoorganitzar-se i plantejar que aquest règim ha patit un cop d'estat per part del poder financer i no representa les aspiracions democràtiques de bona part de la població. No estem parlant de qüestions d'ordre públic ni de tot allò que es gestiona des de les comissaries, sinó d'un procés constituent que posi la sobirania en mans del poble i no en mans dels "mercats".

I per remarcar aquest fet, que es tracta de política i no d'ordre públic, res millor que reproduir el text que va ser llegit a la plaça de Neptú el passat dia 29.

El passat 25S ens vàrem convocar a envoltar el Congrés dels diputats per tal de rescatar-lo del segrest de la sobirania popular dut a terme per la Troika i els mercats financers. Una ocupació executada amb el consentiment i la col·laboració de la majoria dels partits polítics. Malgrat les constants amenaces, les manipulacions mediàtiques i la intensa campanya per a infondre por a la població, desenes de milers de persones vam acudir a la cita i vam dir alt i clar que no tenim por, que estem juntes en això i que no pararem fins que dimiteixin i s'iniciï un procés constituent.

El govern ens va respondre amb cops, infiltracions, detencions, violència indiscriminada, ferits i un desplegament policial absolutament inèdit. I malgrat tot… va perdre. Les imatges de la repressió han donat la volta al món i la visita de Rajoy a l'ONU va restar completament enfosquida per la capacitat organitzativa i comunicativa que hem demostrat. El debat sobre la legitimitat de l'acció del 25 s'ha obert, i avui tota la societat espanyola en parla, debat, opina, pren posició. Hem iniciat una gran conversa i aquest és el camí que volem seguir.

Per molt que govern i mitjans de comunicació mirin de convertir les nostres reivindicacions en un problema d'ordre públic, sortir al carrer a reivindicar drets és fer política, manifestar-se és fer política, prendre la paraula és fer política.

Continuem aprenent. Avui, 29 de setembre, els carrers s'han tornat a omplir amb milers de persones que diuen prou i que volen tirar del fre a una realitat que està esdevenint cada cop més insoportable. I a més, avui, sortim per acompanyar i sentir-nos acompanyats pels nostres germans i germanes portugueses, grecs i italians, envoltant llur propi parlament. Els “Porcs” són ells, nosaltres som el sud d'Europa, i sense el sud d'Europa, no hi ha Europa possible.

Seguim envoltant el Congrés perquè volem fer un salt en la mobilització social i posar al centre la recuperació de la sobirania i del poder ciutadà, és a dir, de la democràcia. En aquest any i mig hem après a integrar, a pensar i actuar col·lectivament, establint aliances imprevisibles: marees de tots els colors prenent la ciutat; veïns i veïnes aturant desnonaments, funcionaris i funcionàries tallant carrers… Ara sabem desxifrar complexos conceptes econòmics i legals, tenir cura de nosaltres i de la resta, comunicar-nos millor, gestionar espais de participació i discussió a les xarxes, les places,i els centres de treball; riure de la violenta estupidesa del poder, davant la qual, cada cop més, resistim en comptes de córrer. Hem aconseguit d'ampliar els mètodes de les velles formes de lluita, i hem dut a terme iniciatives que volem seguir desenvolupant des de sota, sense dreceres i pas a pas. Perquè creiem que el temps de les decisions preses per uns pocs ha acabat; perquè, davant dels qui volen deixar-nos sense futur, tenim els mitjans i la intel·ligència col·lectiva per a decidir i bastir la societat que volem; perquè no ens calen falsos intermediaris, sinó recursos i eines col·lectives que fomentin activament la participació política de totes les persones en els afers comuns.

Seguim envoltant el Congrés per a dir-los als qui duien manar-nos que no, que desobeirem les seves imposicions injustes, com la de pagar el seu deute, i que defensarem els drets col·lectius: l'habitatge, l'educació, la salut, la feina, la participació democràtica, la renda. Per encetar un procés que permeti que els responsables de la crisi deixin de ser impunes, per a que els piròmans que han provocat la nostra crisi no siguin recompensats i comencin, en canvi, a ser jutjats.

Ni el govern de Zapatero, ni el de Rajoy ens han escoltat. Tots dos han traït els seus propis votants tirant endavant mesures que varen prometre que mai posarien en marxa. No obeeixen els ciutadans, no tenen la valentia ni interès per a fer-ho. El govern Rajoy, per tant, no ens serveix i n'exigim la dimissió.

Avui s'han presentant els presupostos generals de l'Estat per a l'any que ve. Aquests presupostos són el resultat d'una reforma de la Constitució executada a mitges entre el PSOE i el PP sense que la ciutadania pugués dir-hi res. Aquests presupostos dediquen força més diners a pagar un deute il·legítim que no pas a les necessitats socials que pot articular una sortida col·lectiva de la crisi. Aquests presupostos són una vergonya per a la sobirania nacional, per a la democràcia. I per això cal que els aturem.

Volem fer una crida a una nova mobilització quan els presupostos es discuteixin al Parlament. Volem ser-hi de nou aquí aquells dies per a dir-los que no, que s'ha acabat governar sense preguntar.

Exigim també la fi de la criminalització, la llibertat de la persona encara detinguda i que es retirin tots els càrrecs imputats a les altres companyes que igualment foren vexades i maltractades en virtud d'unes diligències intolerables a un estat de dret. Que s'obri una investigació sobre l'actuació policial durant el dia 25.

Aquests dies hem vist que podem, si ens organitzem, si ens comuniquem, si fem servir les nostres xarxes i infonem confiança, calma, intel·ligència col·lectiva. Per això us proposem que participeu a la Coordinadora25S, no només aquí a Madrid, sinó a tot arreu, que organitzeu els vostres propis nodes d'aquesta xarxa, que feu vostres les convocatòries… Ens estan treient el poc que restava per defensar. Ens queda absolutament tot per construir.

No tenim por.
Els presupostos de la vergonya, els envoltarem.
Que se'n vagin.
Sí es pot.

(Traducció d'Enfocant.net).
www..enfocant.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Text llegit a la plaça de Neptú a les 20h
04 oct 2012
"dreceres" atajos no hay lo ke si hay son a-tajos, a cuchillada limpia y tijeretazos, a porrazo limpio y pelotazo, ¿cuales son los supuestos atajos?, kizas tirar las vallas u organizarse lo minimo para no recibir gratis
Re: Text llegit a la plaça de Neptú a les 20h
04 oct 2012
ostia!! Los d IU vuelven a la carga con su "proceso constituyente" debajo del disfraz d coordinadora25s para crear nodos. ¿no tenemos asambleas por toda catalunya? Para que necesitamos nodos 25s para redactar una nueva constitucion con la que engañarse mientras los bancos y el ejercito vayan corrompiendo otra vez! El proceso social que acabe con la propiedad privada tiene que estar sustentada en altos grados de concientizacion!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more