Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: mitjans i manipulació
El racisme d'Alfons López Tena
03 oct 2012
Declaracions racistes del senyor Alfons López Tena a l'ùltima sessió del Parlament de Catalunya

Disculpeu que publiqui avui aquesta notícia i que no ho hagi fet la setmana passada, el dia de l'última sessió del Parlament abans de les properes eleccions catalanes, però és que, a diferència dels polítics i que els paguen per intoxicar contínament, jo sóc un currela que no disposo de tant de temps.

Estava a casa la setmana passada i, mentre feia unes feines, tenia posat el canal de notícies de tv3. En aquell moment parlava el parlamentari Alfons López Tena de Solidaritat per la Independència. Deia que sí, que estava a favor de la possibilitat de fer un referèndum sobre la independència de Catalunya. I va explicar que la manifestació de l'11 de setembre havia estat un clam de Catalunya en aquest sentit, i que havia estat pacífica, a diferència de les manifestacions que es convocaven a Madrid -suposo que s'estava referint a la del 25 S. Vaig sentir això, si és que no van ser pitjor.

Podeu jutjar vosaltres mateixos les implicacions d'aquestes declaracions.

Però, per qui no vulgui veure-les, us ajudaré amb algunes preguntes:

Els catalans no fem mai manifestacions que no són pacífiques? Tan sols les fan la gent de Madrid?

La violència aplicada contra els manifestants a l'última vaga general a Barcelona no té res a veure amb Catalunya? Els qui ens manifestàvem llavors no som, potser, catalans?

Què és ser català? No anar mai a manifestacions on pot haver conflictivitat i anar únicament a les manifestacions patriòtiques beneïdes pels polítics i les autoritats? No protestar mai per qüestions socials i laborals? Els qui han perdut ulls com a conseqüència de les pilotes de goma dels mossos no són catalans també?

I no són els madrilenys capaços de fer també ridícules manifestacions pacífiques beneïdes per polítics i sense infiltrats provocadors?

En fi, algú podria penjar les declaracions exactes d'aquest senyor? Jo crec que són penoses i són prova del verí que se'ns injecta constantment des del poder?

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El racisme d'Alfons López Tena
03 oct 2012
Elmateix racisme q quantes diu q tots els catalanoparlants son rics. I si això se sent i es palpa als MMSS
Re: El racisme d'Alfons López Tena
03 oct 2012
Està molt bé, l'argument del "i tu també / i tu més"... És això tot el que pots dir en defensa d'aquest polític burgés que ara s'auto-erigeix en alliberador del poble català? Tornarem amb el falsíssim mite que els catalans som un poble de comerciants pactistes i pacífics? Va home va, aneu a cagar!
Re: El racisme d'Alfons López Tena
03 oct 2012
No no, si estic en contra de les dues coses, `però d'un lliberal m'ho espero, d'un anarquista o llibertari no, i fa fastig la veritat.
Re: El racisme d'Alfons López Tena
03 oct 2012
Això és política-ficció.
El diputat digué el què necessitava per la seva intervenció parlamentària, independentment de la coherència o del seu pensament.

Ens podríem passar hores discutint sobre el contingut, però d'aquestes coses trobo més important el perquè això ara toca que ho diguin.
Re: El racisme d'Alfons López Tena
03 oct 2012
El comentari és lògic venint d'un militant d'un partit interclassista però que defensa els interessos de la burgesia catalana i per tan que està en contra de qualsevol mobilització popular. El que no és lògic és que se li digui racista. En primer lloc a Madrid no són de cap raça diferent dels catalans, i en segon lloc és un comentari classista, no racista.
Un altre cosa serà que potser aquest senyor és un xenòfob, però no per aquestes declaracions sinò pel seu nacionalisme burgès.
Aviam si comencem a parlar amb els termes adecuats i ens formem mínimament que semblen igual de garrulos que els altres.
Re: El racisme d'Alfons López Tena
04 oct 2012
Sí, el terme trobo que seria "xenòfob", no "racista". Obviament és important fer servir els termes correctes, però trobo que l'autor de la noticia no ho ha fet amb mala intenció.

Tampoc em sembla molt seriós fer una noticia on la font és una cosa que mig se sent per la tele, però bueno, crec que ha sorgit un debat interessant.
Re: El racisme d'Alfons López Tena
04 oct 2012

El que estaria bé és penjar les declaracions exactes. Si @ ha fet aquest comentari és que va sentir una cosa molt grossa.

Alfons lópez Tena, si és cert el que diu @, està fent servir estereotips: Els catalans es manifesten pacíficament, i els espanyols no saben fer-ho. Això té moltes implicacions. De l'esterotip es pasa al prejudici, i del prejudici es pot passar a qualsevol cosa.

Racisme o xenofòbia? De fet, qui és racista no és qui diu que una raça és superior a una altra, sinó qui creu que hi ha races humanes -biològicament, els científics estan d'acord que no hi ha races humanes -en canvi, sí que hi ha races de gossos, per exemple.

Quan es reconeix que hi ha races humanes és quan comencen els perills. Si hi ha races, tenen característiques diferentes, i si tenen característiques diferents, pot haver motius per discriminar a algú... No tenim clar si el senyor López Tena creu que els espanyols no saben manifestar-se pacíficament per una qüestió racial o per una qüestió cultural.

Però podria ser perfectament que ho cregui per una qüestió racial tot i que no ho expressi explícitament. M'explico, si López Tena diu que els catalans es manifesten, pel seu tarannà, pacíficament, i si tenim en compte que a Catalunya hi ha manifestacions que no són pacífiques -de persones, doncs, que teòricament tenen la mateixa cultura que els altres catalans-, llavors és que aquesta gent, tot i viure en la cultura catalana, deuen ser d'una raça diferent -l'espanyola.

És a dir, que @ no estaria equivocat.

El que està clar és que aquest parlamentari ha fet servir tòpics, que porten a prejudicis, i l'origen dels quals doncs és realment fosc.

Excel·lent reflexió doncs la d'aquest @.
Re: El racisme d'Alfons López Tena
04 oct 2012
Racisme i xenofòbia són la mateixa cosa. la puntualització sobre l'ús d'una o altra paraula és absurda.
El que entenem per "xenofòbia" és un concepte nou per a referir-se al que la ciència social anomena racisme cultural, de manera que parlem de l'actitud de rebuig i menyspreu a qualsevol persona que forma part o s'identifica amb una cultura -un poble- aliena a la pròpia. El racisme implicà en un moment donat tota una construcció ideològica justificatòria del domini colonial, fonamentant-se en arguments suposadament científics, l'eugenèsia, buscava una base a la biología i d'allà la idea de "raça" (que abans era "casta" o "llinatge", que podem identificar amb "tribu"-poble-)D'allà el terme "racisme" per parlar de la ideologia que classifica els humans com a superiors -els colinitzadors- o inferiors -els colonitzats- a partir d'això que hem anomenat "raça" i de la cultura.
Admetent que no existeixen les races biològiques en l'espècie humana, comprovem que el racisme utilitza arguments falsos per mantenir una ideologia basada en la "xenofòbia".

De vegades em penso que la paraula "xenofòbia" ha estat creada per naturalitzar el racisme (una fòbia més) i intentar esborrar un passat incòmode (l'imperialisme i el nazisme)però que segueix sent, segons alguns, als fonaments de tot nacionalisme, del qual s'alimenta.
Re: El racisme d'Alfons López Tena
04 oct 2012
Siguem seriosos: aquest senyor és un polític, per tant avui pot dir A i demà pot dir perfectament B per pur electoralisme. Recordem que d'aquí poc hi ha eleccions i li han d'arrabassar vots de la dreta rància, que vota massivament, a CiU. Tota la resta són castells en l'aire i ganes de teoritzar, que em sembla molt bé però que ara mateix aquest debat no duu enlloc útil.
Re: El racisme d'Alfons López Tena
04 oct 2012
"útil" per a qui?

Pels que no volem que s'intoxiqui la gent és molt útil aquesta reflexió.
Re: El racisme d'Alfons López Tena
04 oct 2012
Si estigués publicada a un mitjà de comunicació de masses potser sí que seria útil, però quin lector, fins i tot entre els indepes, pot ser intoxicat pel López Tena, i sobretot amb aquest argument de que els catalans som pacífics?
Re: El racisme d'Alfons López Tena
04 oct 2012
intereconomia espatlla cervells, ja sabem d'on sortira el nou Jimenez Losantos
Re: El racisme d'Alfons López Tena
04 oct 2012
qui pot ser intoxicat amb qualsevol argument que els catalans som més "civilitzats" que els espanyols i altes pobles ibèrics? doncs molts nacionalistes que tenen el germen del racisme, i n'hi ha uns quants! Catalunya no sé si serà intependent, però fatxa ja ho és prou! i tot aquest rotllo de la independència reforça els fills ideològics del barrera i tal
Re: El racisme d'Alfons López Tena
05 oct 2012

Doncs hi ha molts indepes que admiren a López Tena

Molts cops, per cert, a Indymedia es poden llegir comentaris que semblen calcats dels mass media. Així que també és necessari reflexionar en els mitjans alternatius
Re: El racisme d'Alfons López Tena
06 oct 2012
El que vosaltres vulgueu, és utilíssim, sí senyor. Ara inundem indymedia amb els comentaris electoralistes dels polítics per captar el vot de les iaies convergents, que com d'aquí poc hi ha eleccions podrem ben omplir la columna de la dreta (oju al joc de paraules).

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more