Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Coneix els comptes de Transports de Barcelona (2011)
03 oct 2012
http://costb.wordpress.com/2012/10/03/coneix-els-comptes-de-transports-d/
triasilacos.jpg
Només sent perseverants podem guanyar

Tal i com vam advertir a principis d’agost, la Direcció ja ha començat la retallada dels nostres sous en la última nòmina i la paga extra.

La mateixa Direcció, que es nega a publicar els sous del 603 membres de l’equip directiu, s’escuda en que la retallada salarial és un Reial Decret i l’han de complir, el que oblida de dir la Direcció és que aquest Reial Decret és pel 2012 i, per tant, l’1 de gener de 2013 ens podria tornar, si volgués, tots els diners que ara ens treu. I això és el que li hem d’exigir fins que ho accepti.

Ho vam dir llavors i ho tornem a dir: Si s’accepta aquesta segona retallada, hi haurà una tercera.

Per aquest motiu, no es pot cedir com es va fer a principis d’any. Quan és cedeix es demostra que un no és capaç de defensar el que és seu. I llavors venen a per més.

Com era d’esperar, els sindicalistes del SIT i del ACAT ja han acceptat, per activa, la segona retallada. Han signat un pacte d’eficacia limitada que només inclou moure les pagues extres, però que no posa negre sobre blanc quan es cobraràn els aproximadament 1500 euros que ens descomptaran fins a final d’aquest any.

Els sindicalistes de CCOO i UGT han acceptat, per passiva, la retallada ja que només fan que escriure en els seus paper que no volen retallades, però no acaten les decisions de l’Assemblea General que ha decidit diverses mobilitzacions i vagues. Tenen la posició de “Ni si, ni no, ni todo lo contrario”. Tracten de desmotivar i desmobilitzar a la plantilla per a que la Direcció se surti amb la seva.

Des de la Coordinadora Obrera Sindical (COS) entenem que només si els treballadors i treballadores som perseverants amb la vaga i la mobilització podem guanyar.

Com a treballadors i treballadores hem d’aconseguir sumar a més companys i companyes a les portes de les cotxeres a les 4 del matí i a les 15h de la tarda. Hem d’aconseguir continuar creixent en nombre de persones de la plantilla a l’Assemblea General i a les manifestacions que es donin.

A la vegada, des de la COS pensem que les aturades puntuals no seran suficients per aturar aquesta retallada i, per tant, opinem que s’ha de marcar una data que des de llavors en endavant no es tornin a moure els autobusos fins que la Direcció accepti retirar els seus plans. Evidentment, acatarem el que decideixi l’Assemblea General en relació a mobilitzacions.

Fem una crida a secundar l’aturada del divendres 5 d’octubre, a estar presents a les 4h a les cotxeres i a assistir a l’Assemblea General convocada pel Comitè de conveni (ACTUB, CGT i PSA) a les 11:30h a Cotxeres de Sants.

Pel manteniment del poder adquisitiu!

Per la readmissió del company Andreu de Cabo!

A més a més, la COS continua amb la publicació de documents sobre les interioritats de la Direcció i els comptes de Transports de Barcelona.

A l'enllaç pots trobar els comptes del 2011:

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Coneix els comptes de Transports de Barcelona (2011)
03 oct 2012
Molt graciós el dibuix, se'n poden fer enganxines.
Re: Coneix els comptes de Transports de Barcelona (2011)
03 oct 2012
Bueno, faltaria posar el logo lleig aquell a tamany brutal, no?
Sindicat Terrassa